O persoana si-a pierdut viata, iar alta a fost grav ranita in urma unei explozii produse la Combinatul producator de ingrasaminte chimice Azomures, la Sectia de Uree. Potrivit primelor informatii, este vorba despre o explozie la un bazin de amoniac, transmit televiziunile romanesti de stiri. Deflagratia s-a produs in jurul orei 9.00.

Cei doi muncitori, un lacatus, in varsta de 52 de ani si un sudor, de 50 de ani, lucrau la repararea unei instalatii de apa amoniacala. Ei au fost loviti de bucatile de rezervor desprinse in urma exploziei. Medicii au declarat ca muncitorul ranit este constient, iar starea lui este stabila. El are un traumatism toraco-abdominal si fracturi la mana si piciorul stang.

La fata locului s-au deplasat echipe medicale ale SMURD si de interventie de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Sectia unde a avut loc accidentul a fost inchisa, pentru a se evita alte probleme. De asemenea, a fost declansata o ancheta pentru a stabili cu exactitate cauzele accidentului.

De la inceputul anului, sapte persoane au murit in accidente de munca. Cel mai grav s-a produs pe un santier din Capitala, pe 17 ianuarie, cand si-au pierdut viata patru persoane, iar alte doua au fost ranite grav.