Epson a lansat marti playerele multimedia si de stocare Epson P-5000 si P-3000, care fac parte din seria de produse Multimedia Storage Viewer, potrivit unui comunicat al companiei. Produsele stocheaza si ruleaza fotografii, fisiere multimedia, pot fi utilizate si ca unitati de stocare si transfer de date intre calculatoare, dar si ca unitati de pe care se pot imprima fotografii.

Cele doua playere multimedia au ca principala functie descarcarea imaginilor de pe camerele foto digitale prin introducerea cardurilor CF (compact flash) sau SD (secure digital) in sloturile pe care cele doua dispozitive le detin, astfel, acestea putand fi vizualizate si stocate.

“Cele doua modele aduc caracteristici total noi, cum sunt capacitatea de 80GB la P5000 sau primul ecran in patru culori si primul portabil cu gamut extins ajungand la 117% fata de spatiul sRGB, pe baza unei tehnologii exclusive Epson”, a declarat Simona Decuseara, national sales/marketing manager Epson Romania.

Epson P-5000 Multimedia Storage Viewer este conceput pentru fotografii profesionisti care au nevoie sa vizualizeze fotografii in format JPG sau RAW sau sa le analizeze in echipa. Prezinta filtru pentru patru culori din lume multumita ecranului Epson 4.0” Photo Fine Ultra LCD. Dispozitivul ofera un hard disc cu o capacitate de 80GB ce va stoca pana la 4,500 de fisiere in format RAW.

Cel de-al doilea produs Multimedia Storage Viewer, Epson P-3000, vine cu o capacitate de 40GB si se adreseaza, pe langa utilizatorii avansati, acelora care merg in vacante si nu vor sa aiba limitari de stocare in realizarea de fotografii sau nu vor sa poarte cu ei un notebook.

Produsul este la fel de util celor care calatoresc si care pot urmari filme multimedia, prodcasturi sau muzica pe dispozitiv in timp ce transfera cu ei fisiere de date de pe calculator in siguranta. O alta utilizare consta in folosirea lui in masina pentru urmarirea de filme de catre copii pe timpul unor deplasari mai lungi.

Cele doua playere sunt disponibile incepand cu luna ianuarie 2007 prin reteaua de parteneri Epson, la un pret estimativ de 2400 lei cu TVA pentru P-5000 si 1700 lei cu TVA pentru P-3000.

Epson este o retea formata din 102,025 angajati in 120 de companii in toata lumea. Facand parte din corporatia japoneza Seiko Epson, grupul a avut vanzari consolidate de 1549,5 miliarde de yeni in anul fiscal 2005.