In emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, vicepresedintele PD, Cezar Preda, a declarat ca PNL a santajat PD in ceea ce priveste participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare cu suspendarea presedintelui.

“Nu pot sa ignor faptul ca a santajat PD si il santajeaza in continuare cu orice proiect de lege. A santajat cu participarea pe liste comune cu procesul de suspendare al presedintelui”, a spus el.

Vicepresedintele PD a precizat ca in spatele acestei proceduri de suspendare se afla cei care “sunt suparati ca au fost condamnati ca si comunisti si afectati de faptul ca presedintele a fost prea mare jucator in ceea ce priveste incercarea de a opri coruptia.”

Cezar Preda a mai adaugat ca, daca PNL voteaza in favoarea suspendarii presedintelui, “Alianta s-ar rupe”. Cu toate acestea, democratii nu a dat un termen Partidului National Liberal pentru precizarea unei pozitii in aceasta chestiune. Dar, in opinia vicepresedintelui PD, cei care “achieseaza la acest demers isi joaca propria viata politica si propria viata politica”.

“Daca voteaza modificarea legii referendumului, liberalii sunt la fel de comunisti ca si initiatorii ei”

Vicepresedintele PD a mai precizat ca in cazul in care PNL voteaza modificarile la legea referendumului si in plen, “liberalii sunt la fel de comunisti ca cei care initiaza aceste legi”. Totodata el a explicat ca PD nu se teme de consecintele acestui vot. “Partidului Democrat nu ii este teama de schimbarile astea.

Dar este o mizerie sa schimbi regulile jocului in timpul jocului”, a sustinut el.

“PD nu voteaza legile sigurantei in forma propusa de liberali”

In cadrul aceleiasi emisiuni, Cezar Preda, a precizat ca PD nu va vota legile sigurantei in forma propusa de liberali. El a spus democratii ar vota acest pachet de legi numai in conditiile in care “legile sunt pe ceea ce considera PD ca trebuie sa reprezinte securitatea statului.”