"Sinteza zilei" pe Antena 3

Presat de Ion Cristoiu, presedintele PC, Dan Voiculescu, a admis la "Sinteza zilei" ca legea modificata a referendumului ar trebui sa-si produca efectele abia la urmatorul mandat prezidential, astfel intreaga procedura lasa impresia ca totul este un atac impotriva presedinteleui Basescu.

"Atunci cand cineva imi aduce argumente le accept. Nu faci nimic daca vrei sa inlaturi un rau cu un alt rau", a declarat Dan Voiculescu.

Cand Ion Cristoiu a insistat ca PC sa-si ia sarcina de a da acest semnal Parlamentului, Voiculescu a inceput sa se piarda in explicatii propunand deschiderea unei liste pentru a aduna 100 de mii de semnaturi si a aobtine astfel dreptul de a pune pe ordinea de zi a deputatilor aceasta propunere legislativa.

Liderul PC a fost evaziv atunci cand a trebuit sa spuna daca PC va vota sau nu suspendarea presedintelui Basescu. Voiculescu spune ca PC asteapta anumite documente lamuritoare pe care PSD pretinde ca le are si care privesc posibila colaborare a presedintelui tarii cu fosta Securitate.

Amanarea alegerilor europarlamentare este catalogata de Voiculescu ca fiind o mare greseala si-i acuza pe liberali de lipsa de curaj. PC nu va mai sustine niciun proiect legislativ al actualei puteri, dar va sustine cu hotarare un guvern liberal minoritar bine articulat, a mai declarat presedintele PC, Dan Voiculescu.

"100%" pe Realitatea TV

Invitat la "100%" (Realitatea TV) a fost nimeni altul decat subalternul pe linie de partid al lui Voiculescu, Codrut Seres, acuzat de spionaj si tradare in "Dosarul privatizarilor strategice". Acesta nu a iesit din tiparele discursului sefului sau de partid fiind la fel de evaziv cand a a venit vorba de suspendarea presedintelui Basescu.

Seres nu crede in sondajele care arata ca PC-ul este creditat cu 1% din intentiile de vot ale electoratului ci afirma ca partidul sau este unul mare si in crestere, iar acest lucru se va vedea la alegerile pentru Parlamentul European.

Referitor la conservatorii care sustin ca PC-ul va suferi un esec usturator la aceste alegeri si ca ar fi bine sa mearga pe liste comune cu un alt partid, Seres ii califica ca fiind lipsiti de ambitie si viziune politica.