Liderul cubanez Fidel Castro, aflat in convalescenta de sase luni, a reaparut la televiziunea cubaneza. Imaginile difuzate marti, il prezinta primindu-l pe aliatul si prietenul sau, presedintele venezuelean Hugo Chavez.

Castro, in varsta de 80 de ani, pare a fi intr-o stare mai buna decat ultima data cand a aparut in public, are cateva kilograme in plus si fata arsa de soare, scriu agentiile internationale de presa.

El zambeste si bea suc de portocale. Singura indicatie asupra datei inregistrarii este prezenta in decor a unui exemplar din editia de sambata, 27 ianuarie, a ziarului argentinian Clarin.

"Batalia este departe de a fi pierduta", ii spune Castro lui Chavez. El vorbeste rar, cu o voce aproape stinsa.

Hoga Chavez a declarat in cadrul unei emisiuni a televiziunii de stat cubaneze ca intalnirea a avut loc luni si a durat doua ore, timp in care prietenul sau a fost intr-o dispozitie buna.

Ultimele imagini cu Fidel Castro au fost difuzate de televiziunea de stat in 28 octombrie, anul trecut.

Informatii controversate

Starea de sanatate a presedintelui cubanez a fost subiectul mai multor speculatii in ultimul timp, de la interventia chirurgicala pe care a avut-o in vara anului trecut.

In Cuba este secret de stat starea sanatatii liderului de la Havana.

In urma cu cateva zile, Hugo Chavez confirmase zvonurile tot mai multe potrivit carora liderul cubanez, Fidel Castro, este intr-o stare critica.

Liderul cubanez nu a mai aparut in public din luna iulie, de la interventia chirurgicala de urgenta suferita in urma unei hemoragii interne. Atunci, stafeta i-a fost predata fratelui sau, Raul Castro. Fidel se afla la putere in Cuba din 1959.