Loteria Romana (LR) a anuntat miercuri ca a reziliat contractul cu Antena 1, in urma nenumaratelor cereri primite de la jucatori. Extragerile Loto vor fi transmise, incepand cu 1 februarie, din nou de TVR 1, dupa o pauza de 13 luni.

Colaborarea dintre Loteria Romana si TVR 1 s-a incheiat la sfarsitul anului 2005, cand televiziunea publica a incercat sa modifice o serie de clauze contractuale.

Directorul canalului TVR 1 de atunci, Irina Radu, si directorul de programe Titi Dinca au incercat sa convinga conducerea LR sa plateasca spatiul pus la dispozitie in regim de publicitate, sa dea emisiunii un caracter mai comercial si sa renunte la prezentatorul Andrei Duban.

In replica, conducerea LR a refuzat sa reinnoiasca contractul si a inceput colaborarea cu Antena 1, dand nastere unor speculatii care spuneau ca televiziunea fondata de presedintele PC, Dan Voiculescu, a fost aleasca din cauza legaturii dintre pe atunci vicepremierul George Copos si conducerea din acea vreme a Loteriei.

Potrivit unui comunicat de presa al Loteriei Romane, in luna februaire extragerile loto vor fi transmise dupa urmatorul program: Joker si Loto 5/40 - joi, ora 23.15; Loto 6/49 si Noroc - duminica, 22.00.

Incepand cu luna martie, extragerile vor fi transmise joi si duminica de la ora 18.50.