Fondatorul Microsoft, Bill Gates, a ajuns in Bucuresti miercuri seara in jurul orei 19:00, aeronava aterizand pe aeroportul Baneasa. Bill Gates s-a cazat la Hotelul Intercontinental au precizat pentru Hotnews.ro surse din stafful organizatorilor. Cel mai bogat om din lume a parcurs drumul de la aeroport la hotel fara girofaruri si paza si a oprit la fiecare semafor, potrivit televiziunilor.

In cursul diminetii zilei de joi, 1 februarie, Gates va fi prezent la inaugurarea Centrului Global de Suport Tehnic al companiei americane la Bucuresti.

Totodata, Bill Gates va anunta lansarea oficiala a sistemului de operare Microsoft Windows Vista in Romania, produs pentru a carei promovarea compania a alocat un buget de 500 de milioane de dolari la nivel mondial.

La inaugurarea Centrului Global de Suport Tehnic va participa atat presedintele Romaniei, Traian Basescu, cat si premierul Calin Popescu Tariceanu.

Vizita lui Bill Gates in Romania a fost pregatita in avans de compania Primera Communicatios, intreg centrul Bucurestiului fiind ornat cu logo-ul Microsoft.

In cadrul campaniei publicitare vor fi folosite imagini de la festivalul de muzica Woodstock, imagini cu caderea zidului Berlinului, precum si reactiile unor copii la vederea primei zapezi.

Campania de promovare urmeaza sa se incheie pe data de 30 aprilie.

Boss-ul Microsoft urmeaza sa anunte disponibilitatea in Romania a sistemului de operare Microsoft Windows Vista si a programelor Microsoft Office 2007 si Microsoft Exchange Server 2007.

Compania Microsoft este prezenta in Romania incepand cu anul 1996. La nivel global, veniturile totale aferente anului 2006 au fost de aproximativ 45 de miliarde de dolari.

Lansare cu probleme

Mai multe companii concurente acuza Microsoft ca sistemul de operare Windows Vista perpetueaza practici catalogate drept ilegale de Uniunea Europeana in urma cu aproape trei ani, transmite Reuters.

Reprezentantii grupului care include companii precum IBM, Nokia, Sun Microsystems, Adobe, Oracle si Red Hat au spus ca plangerile facute anul trecut vor fi inaintate cu cateva zile inainte ca sistemul de operare sa fie lansat pe piata.

Comisia Europeana a stabilit in anul 2004 ca Microsoft s-a folosit de pozitia dominanta pentru a elimina de pe piata o serie de producatori de software in domeniul audio si video, iar sistemul Windows a fost facut incompatibil cu software-urile rivale.

Microsoft a contestat decizia Comisiei Europene din 2004, care include si o amenda record de aproape 500 de milioane de euro si ordinul de a-si modifica practicile de afaceri.

Bill Gates, cel mai mare filantrop din lume

Potrivit revistei Forbes, Bill Gates este cel mai bogat om din lume. Averea sa este estimata undeva in jurul cifrelor de 50 de miliarde de dolari. Din cauza averii sale uriase, fiscul din Statele Unite este obligat sa stocheze datele referitoare la el pe un calculator special, de fapt, un sistem de calcul alcatuit din mai multe computere.

In anul 2000, Gates, impreuna cu sotia sa, Melinda, infiinteaza fundatia de caritate „Bill and Medlinda Gates”, cea mai mare societate filantropica din lume cu un fond de aproape 30 de miliarde de dolari. Fundatia este cunoscuta in special pentru contributiile la imbunatatirea sanatatii populatiei din Africa.

Bill, Melinda Gates si Bono, solistul formatiei de rock U2, au fost declarati, de catre revista Time, „Oamenii anului” in 2005 pentru contributiile din Africa.

Fundatia lui Gates a donat peste 1,5 miliarde asociatiei Global Alliance for Vaccines and Immunization, care are un rol important in vaccinarea populatiei sarace a globului si in eradicarea unor maladii care nu mai au locul pe glob la inceputul secolului XXI (malarie, dizenterie etc.).

Bill Gates - scurta biografie

28 octombrie 1955 -William Henry Gates III se naste la Seattle.

1967- incepe studiile la Lakeside School, una dintre cele mai cunoscute scoli din Seatle.

1973- incepe studiile Harvard, dar in anul III renunta la cursurile universitare.

1977 - impreuna cu Paul Allen, prietenul sau din copilarie, infiinteaza compania Microsoft.

1980 - Bill Gates realizeaza prima afacere importanta cu IBM pentru 56,000 dolari. Sistemul de operare MS-DOS este disponibil pe PC-urile produse de IBM.

1985- Lanseaza prima versiune a Windows, sistem de operare ce va revolutiona lumea IT.

1989- Lanseaza Microsoft Office, care va devine intre timp cea mai populara suita de aplicatii de birou.

1986- Microsoft devine companie publica, fiind cotata la bursa.

2000- Impreuna cu sotia sa, infiinteaza fundatia de caritate “Bill and Melinda Gates”.

2005 - Regina Marii Britanii ii acorda titlul de “Cavaler al Imperiului Britanic”.

15 iunie 2006- Bill Gates isi anunta retragerea din Microsoft, incepand cu iulie 2008.