Opt persoane au fost arestate, miercuri dimineata, la Birmingham, in centrul Angliei, in baza legii antiteroriste, a anuntat politia din WestMidlands, citata de France Presse. Planul acestora era sa rapeasca o persoana de pe strada, la intamplare, si apoi sa difuzeze pe internet imagini cu ostaticul care cere clementa, in schimbul diferitelor revendicari.

Sky News relateaza ca tinta aleasa de suspecti era un soldat, cu varsta de circa 20 de ani, care se afla in prezent sub protectia politiei. Acesta a fost ales din cauza locului sau de munca.

Radio Romania Actualitati transmite ca suspectii au fost arestati in urma unor raiduri ale politiei din regiune, in colaborare cu politia metropolitana. Mai multe case au fost sigilate si perchezitionate.

Un purtator de cuvant al Ministerului de Interne a declarat ca aceasta operatiune reaminteste "cat de reala si de grava este amenintarea terorista cu care se confrunta Marea Britanie".

Surse din cadrul serviciilor de securitate, citate de BBC, au declarat ca presupusul complot nu ar fi provocat numeroase victime, ci reprezenta "o abordare diferita a terorismului, in Marea Britanie".

In prezent, in Marea Britanie, nivelul de alerta terorista stabilit de serviciile de informatii interne este "grav", ceea ce inseamna ca un atentat este "foarte probabil".