Fuziunea dintre companiile Henkel Romania SRL si Henkel Bautechnik Romania SRL a fost definitivata, compania rezultata - Henkel Romania- functionand de la 1 ianuarie 2007. Fuziunea s-a realizat prin absorbtia societatii comerciale Henkel Romania SRL de catre societatea comerciala Henkel Bautechnik Romania SRL.

Compania rezultata pastrand structura organizationala pe divizii si personalul celor doua societati, informeaza comunicatul remis presei.

Domnul Liviu Sfrija, presedintele fostei companii Henkel Romania SRL, a fost desemnat presedintele noii companii Henkel Romania SRL iar domnul Wolfgang Zettl, directorul general al Henkel Bautechnik, ocupa de la 1 ianuarie 2007 pozitia de Regional Manager Divizia Adezivi South Eastern Europe.

Fuziunea celor doua companii Henkel din Romania a fost determinata de argumente de natura economico-financiara si organizatorica, ca de exemplu extinderea activitatilor si complexitatea acestora, cresterea numarului de angajati, simplificarea procedurilor, reducerea costurilor, realizarea de economii.

Henkel are in prezent 440 angajati in Romania, iar portofoliul sau cuprinde aproximativ 30 de marci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenti, adezivi comerciali si profesionali pana la tehnologii.

Companiei Henkel in Romania detine din iulie 2000, o fabrica de adezivi pentru constructii marca Ceresit. In prezent, fabrica s-a dezvoltat detinand trei unitati de productie, cu o capacitate de productie ce atinge 200.000 tone anual, valoarea totala a investitiilor depasind 10 milioane Euro.