Paris - Grupul Interguvernamental pentru Evolutia Climatului

Daca incalzirea globala continua, in 2100 vom avea o noua glaciatiune

de C. Marin     HotNews.ro
Miercuri, 31 ianuarie 2007, 0:00


softpedia.com

Specialistii din cadrul Grupului Interguvernamental pentru Evolutia Climatului (GIEC) s-au intalnit la Paris, pe o perioada de patru zile, pentru a publica mult asteptatul raport asupra dovezilor stiintifice legate de incalzirea globala. Acest raport reprezinta o readaptare a celui din 2001 si este recunoscut de 192 statele membre ale Organizatiei Natiunilor Unite.

Cotidianul francez "Le Monde" a intrat in posesia unei copii a documentului, din care a prezentat cateva pasaje.

Comitetul Interguvernamental ONU pentru Schimbarea Climei va prezenta acest raport vineri 2, februarie, si se asteapta ca el sa contina dovezi detaliate asupra legaturilor dintre activitatile umane si incalzirea globala.

Referindu-se la informatiile paleoclimaterice, textul anunta o sporire a temperaturii cu circa 3 grade Celsius, pana in 2100, crestere ce poate fi corelata cu modificarile masive ale vremii din perioada glaciatiunilor. Cercetarile indica faptul ca temperaturile medii polare in acea perioada au fost cu aproximativ 3-5 grade Celsius mai ridicate decat cele inregistrate in secolul XX.

"Media nivelului marilor in perioada ultimei glaciatiuni (circa 125 mii de ani in urma) a fost probabil doar cu 4-6 m superioara decat cea din timpul secolul XX-lea, datorata topirii masive a ghetei polare", se precizeaza in raport.

Cercetarile arata ca nivelului marilor si oceanelor a crescut considerabil in ultimii 13 ani, iar in acelasi timp, suprafata de gheata si de zapada care acopera cele doua emisfere ale Terrei s-au restrans vizibil.

Un pasaj crucial din noul raport indica faptul ca "o schimbare drastica a climei este asteptata daca concentrarile de carbon in atmosfera vor ajunge la 550 ppm (parti pe milion), ceea ce ar provoca o crestere a temperaturii cu aproximativ 3 grade Celsius".

In studiul publicat in anul 2001, concentrarea de carbon era estimata la doar 480 ppm, in timp ce temperatura era preconizata sa creasca doar cu 1,5 grade.

Incalzirea are foarte putine sanse (mai putin de 10 la suta) de a fi sub 1,5 grade, in schimb "valori substantial mai mari de 4,5 grade nu pot fi excluse", arata documentul, agravand deci aceasta previziune.

Incalzirea globala - o moarte lenta, dar sigura

Incalzirea globala a fost in atentia specialistilor de peste 40 de ani, dar pana acum nu s-a luat nici o masura semnificativa.

Pana nu demult, oamenii de stiinta au imbratisat ideea ca fenomenul incalzirii globale va cauza schimbari majore si probleme acute in lume, dar in modul lor de gandire scenariul prevedea ca acestea se vor intimpla intr-o perioada cuprinsa undeva intre 50 si 100 de ani si ca abia atunci se vor face resimtite efectele.

Concentratia medie a dioxidului de carbon in atmosfera terestra inaintea erei industriale se situa la nivelul de 280 ppm. Astazi, ea a ajuns la 380 ppm, ceea ce inseamna o crestere de 100 ppm, dintre care 2,6 ppm doar in anul 2005.

Gratie unor analize recente, s-a aratat ca aceasta crestere se datoreaza aproape in intregime utilizarii combustibililor fosili in scopul producerii de energie (iar restul provine in mare masura din defrisarea padurilor tropicale, ceea ce duce in cele din urma la eliberarea carbonului blocat in biomasa).

Un alt fapt il constituie cresterea constanta a nevoilor de energie ale omenirii: acestea au crescut cu 15% doar in primii 5 ani scursi de la inceputul secolului XXI, cresterea estimata pana in 2030 fiind de minim 60%.

Concentratia de dioxid de carbon va creste in continuare, iar pentru o stabilizare la un nivel dublu fata de era preindustriala (550 ppm) si o crestere a temperaturii medii globale cu "doar" 3 grade este nevoie de o reducere la jumatate a emisiilor actuale de CO2.

UE adopta masuri pentru stoparea "bombei climatice"

Comisia Europeana a prezentat, miercuri, un nou set de propuneri privind companiile petroliere, care vizeaza reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera rezultate din activitatile de productie, rafinare, transport si ardere a combustibililor. De asemenea, Comisia a propus standarde mai stricte privind calitatea motorinei comecializata in blocul celor 27 de state europene, relateaza Reuters.

Reglementarile propuse de Executivul european vizeaza reducerea cu 10% a emisiilor de gaze poluante in intervalul 2011-2020. Astfel, obiectivul Uniunii Europene pentru anul 2020 este scaderea emisiilor de dioxid de carbon cu 500 de milioane de tone.

"Aceasta este una dintre cele mai importante masuri dintr-un set de initiative noi care trebuie implementate de Comisia Europeana, pentru a combate intr-un ritm mai rapid schimbarile climatice globale", a declarat, intr-un comunicat, comisarul european pentru Mediu, Stavros Dimas.

Propunerile au fost prezentate la interval de cateva saptamani dupa ce Executivul a anuntat ca intentioneaza sa ia masuri pentru reducerea cu 30% a emisiilor de gaze cu efect de sera pana in anul 2020, fata de 1990.

Potrivit noilor reglementari privind calitatea combustibililor, continutul de sulf din motorina va fi limitat la zece parti pe milion incepand din 2009.

De asemenea, Comisia Europeana sustine utilizarea unui amestec petrolier cu continut de pana la 10% de etanol, in incercarea de a promova consumul de biocombustibilii.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


37141 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  incalzirea globala si planeta eris/ub 313 (Joi, 1 februarie 2007, 6:33)

  cristian negureanu [anonim]

  ADEVARATA CAUZA a schimbarilor de clima,activarii vulcanilor,intensificarii activitatii seismice etc.,o reprezinta apropierea de sistemul nostru solar a PLANETEI ERIS,fostaUB 313,cunoscuta in antichitate cu numele de NIBIRU.,care ajunge sa treaca printr Marte si Jupiter odata la 3600 de ani .Argumente:acum 7200 de ani FENOMENE IDENTICE au fost descrise de sumerieni.Detalii in lucrarea A Douasprezecea Planeta de Z.Sitchin;acum 3600 de ani FENOMENE IDENTICE au fost pastrate in traditiile majoritatii popoarelor.Detalii in lucrarea Ciocnirea Lumilor de I.Velikovsky .In prezent procesele sint la inceput ,punctul maxim fiind atins intre 2010-2012,cind ERIS/UB313 va trece printre Marte si Jupiter. Atit Z.Sitchin cit si I.Velikovsky descriau planeta NIBIRU ca o cometa,ceea ce nu ar fi valabil pentru ERIS, dar la intrunirea anuala a societatii astronomice americane(ianuarie,2007,Seatlle)profesorul Mike Brown,unul dintre descoperitorii ei a anuntat ca apropiindu-se de Neptun,datorita atractiei gravitationale ERIS VA DEVENI COMETA. NASA stie foarte bine acestea,in iunie2007urmind a lansa sonda spatiala Dawn(aurora),care va ajunge intre Marte si Jupiter in 2011. Cartea Revelatiei(Apocalipsa) da detalii despre Planeta ERIS (Capitolul21:2,12,16)pe care o denumeste NOUL IERUSALIM(ERIS-salim),dindu-i diametrul si suprafata : a)Diametrul: 12000 x 200 m(1 stadiu)= 2400 km; La sfirsitul lui aprilie 2006 ,conform observatiilor realizate de telescopul spatial Hubble s-a comunicat dimensiunea planetei ERIS : 2400 km b)suprafata : 2400 km(lungimea) x 2400 (latimea) x 12 (temelii sau etaje) =69.120.000 km2 . Detalii in lucrarea Sosirea Zeilor : www.miracol.ro
  • 0 (0 voturi)    
   intrebare (Duminică, 6 ianuarie 2008, 15:31)

   Marius [anonim] i-a raspuns lui cristian negureanu

   Nu inteleg de ce se incalzeste Terra, din cauza unei planete (sau comete) ... Ce legatura are? Eu mai degraba inclin sa cred ca incalzirea globala se datoreaza soarelui si exploziilor din in ce in mai puternice ce au loc la suprafata lui. Se stie ... cu cat lumina soarelui este mai puternica si este mai cald cu atat se evapora mai multa apa din oceane, deci rezulta mai mult CO2. Si nu stiu daca aceasta incalzire globala este cu mult diferita fata de cele care au mai fost de-a lungul timpului si carora omul le-a supravietuit.

   Totusi cred (si toate lucrurile o arata) ca ne indreptam spre sfarsitul lumii.
  • 0 (0 voturi)    
   sigur ca da... (Sâmbătă, 13 septembrie 2008, 13:36)

   Cristina [anonim] i-a raspuns lui cristian negureanu

   ...ni se pare ciudat ca traim pe pamantul asta si de foarte multe ori ne si intrebam asta. mai des ne intrebam chiar ce rost avem in lumea asta. ei bine...scopul devine acela de a distruge lumea asta putin cate putin. a fost un om interesant si destept acela care dorea altceva pentru SUA. Poate nu ar fi avut loc asa-zisul atac terorist de la WTC, poate nu avea loc razboiul din Irak si asa mai departe. Bush strica tot...Poate oamenii ar vrea si ei sa se semneze tratul ala de la Kyoto, ca nu e nimic de rau acolo, dar nu...ca are efecte dezastruoase asupra economiei...atunci sa produca mai mult, mai mult, mai mult, sa se ingrase americanii aia mai ult, mai mult, mai mult si sa continue sa le creasca lor economia in timp ce altii se chinuie sa mantina planeta asta sub control. toata tehnica lor de razboi e poluanta, se elimina gaze cu efecte de neimaginat asupra atmosferei. Al Gore a fost judecat pentru ca sustinea cauza asta- si pentru asta multi nu l-au ales. Poate ar fi fost mai bine- pentru toata lumea...In fine...Eu zic sa ascultam de oamenii de stiinta- ca nu degeaba sunt oameni de stiinta. E drept ca multi au fost concediati sau decapitati ca au vorbit prea mult..., dar sa-i lasam totusi sa vorbeasca, ca nu sunt prosti...Sa lasam naibii politica si sa incercam sa privim mai departe decat altii care nu vad decat la doi metri in fata lor...sa-i lasam pe ei sa se caute in buzunare si sa se planga ca nu au destul...oricat de mult ar fi..., si sa incercam sa ascultam de ei, ca nu ne zic nimic rau...Sa traim mult...si bine...si copiilor nostri sa le lasam loc pentru a face acelasi lucru!! O zi buna!!
 • 0 (0 voturi)    
  si chiar daca ar fi asa!!! (Joi, 1 februarie 2007, 9:09)

  andrei [anonim]

  Si chiar daca datele pe care le-ai scris aici sunt corecte, nu ar fi mai bine totusi sa avem grija ce si cat consumam? nu cred ca e asa de greu pana la urma sa stingem lumnile ziua, sa consumamam mai putina apa... eu cred ca nu are ce sa strice :)!
 • 0 (0 voturi)    
  da, watever (Joi, 1 februarie 2007, 9:16)

  MRad [anonim]

  o fi cum zici matale, dar tind sa cred concluziile unei echipe de specialisti mai degraba
  emisiile de CO2 trebuiesc intradevar reduse, asta se stie de mult timp, insa ce nu se ia in calcul este sensibilizarea maselor...
  este real faptul ca doar unii care se uita la discovery sau (uneori) la stiri au idee despre asta... in rest, fumeaza motorina fara interes
  o alta latura este nivelul de trai scazut... daca toti si-ar permite ultimul p407hdi ar scadea emisiile cauzate de automobile
  acum cu fabricile... asta-i alta poveste, las pe unul mai in tema sa dea cu parerea
 • 0 (0 voturi)    
  O viziune mai buna (Joi, 1 februarie 2007, 10:40)

  dragos [anonim]

  Pentru cei care sunt interesati, m-am gandit sa postez ceva ce stiu si cred si care mie imi da speranta pentru ca in spatele acestor lucruri care se vor intampla, exista o viata mai buna.
  Se gaseste in Noul Testament, in cartea lui Luca la capitolul 21:

  "Vor fi semne in soare, in luna si in stele. Si pe pamint va fi strimtorare printre neamuri, cari nu vor sti ce sa faca la auzul urletului marii si al valurilor;

  oamenii isi vor da sufletul de groaza, in asteptarea lucrurilor cari se vor intimpla pe pamint; caci puterile cerurilor vor fi clatinate.

  Atunci vor vedea pe Fiul omului venind pe un nor cu putere si slava mare.

  Cind vor incepe sa se intimple aceste lucruri, sa va uitati in sus, si sa va ridicati capetele, pentru ca izbavirea voastra se apropie. "
  (am copiat de pe biblegateway.com, traducerea lui Cornilescu a Bibliei in romana )

  Exista speranta ! Si aceasta speranta este Dumnezeu !

  O zi cat mai buna!
  • 0 (0 voturi)    
   Asta ne da uneori speranta (Joi, 24 iulie 2008, 0:09)

   Ale [anonim] i-a raspuns lui dragos

   Sunt de acord...si poate poate Dumnezeu ne va da o mana de ajutor la nevoie...poate ca El nu vrea ca noi sa murim...doar sa invatam o lectie buna ...nu putem decat astepta

   Toate cele bune!
 • 0 (0 voturi)    
  Mai tantalaule!Care glaciatiune? (Joi, 1 februarie 2007, 11:15)

  Alexander Magnus [anonim]

  Ce scoli au urmat oare acesti indivizi care ajung sa scrie pe la ziare?
  Glaciatiune pe scurt= perioada de intensa dezvoltare a ghetarilor.
  Pai unde a gasit tantalaul semnatar al articolului dezvoltare a ghetarilor,cind se intimpla exact invers,adica ei se topesc?
  Alo!!!RFI vezi ca platesti niste incompetenti.
  • 0 (0 voturi)    
   documenteaza-te (Marţi, 19 februarie 2008, 18:32)

   Madalin [anonim] i-a raspuns lui Alexander Magnus

   vizioneaza documentarul An Inconvenient Truth si te vei lamuri ce e cu glaciatiunea.
  • 0 (0 voturi)    
   glaciatiune sau nu (Miercuri, 5 martie 2008, 9:57)

   iulian [anonim] i-a raspuns lui Alexander Magnus

   da dragutza alexander magnus , o incalzire globala duce la topira ghetarilor ai dreptate, dar toata apa rece se va varsa in oceanul planetar, implicit vor fi afecati curentii de apa calzi ex gulf stream, care racindu-se va genera o serie de furtuni extraordinare si o racire a climei considerabila, ajungandu-se in final la o glaciatiune in emisfera nordica, acest curent de apa cald face ca in nordul norvegiei la latitudinea de 71gr N sa ai o temepratura medie anuala de 0 gr sau putin peste 0
 • 0 (0 voturi)    
  stiinta vs religie (Joi, 1 februarie 2007, 11:20)

  costin enache [anonim]

  probabil ca se va alege praful. nu cred in capacitatea oamenilor (de afaceri in special) de a-si reduce veniturile numai asa de dragul planetei. odata cu epoca marilor descoperiri stiintifice (frica de) dumnezeu a murit (mai traieste in mintile celor slabi) si sincer vorbind cred ca e mai bine asa. cred ca singura speranta ar fi o minte luminata (eventual mai multe) care sa descopere ceva astfel incat sa impace si capra (marii poluatori ai atmosferei) si varza (planeta insasi).
 • 0 (0 voturi)    
  da (Joi, 1 februarie 2007, 12:33)

  x [anonim]

  atatia experti. parca expertii ziceau ca se incalzeste tot si se topesc ghetarii. acuma tot expertii zic ca vine glaciatiunea? intr-un articol de acum 3 zile toata lumea se panica din cauza incalzirii, acuma din cauza racirii. io nu mai inteleg ce se-ntampla, da' un lucru ii clar: "VINE SFARSITUL!". intr-o forma sau alta. nu mai vine mesia, ca vine sfarsitul tehnologic, nuclear sau ecologic. se pare ca asa a fost mereu si-asa va fi mereu.

  dar TOTUSI, exista salvare.: dumnezeii de pe eris-salim. foarte documentat post domnu' negureanu: felicitari. ati uitat sa mentionati ca exista poze furnizate de telescopul hubble (Hub-Baal). pozele sunt IDENTICE cu tablite de lut sumeriene pe care e desenat un punct la fel de stralucitor!

  acuma vorbind de articol, de ceva ani francezii tot timpu' au dat-o una-ntr-una ca din cauza ca Gulf Stream-ul coboara o sa vina glaciatiunea peste europa de vest (bazandu-se - din nou - foarte mult pe "simulari pe calculator". aceste simulari, mai credibile chiar decat Urania).
  frati romani, PATRIOTI! nu vindeti terenurile la englezi sau strainezi, ca "zona verde" se termina la ungaria. in 2100 le aratam noi la imperialisti unde-i centrul lumii.
  dar sa stiti ca ei gresesc, problema nu e cu emisiile de codoi, efectul de sera si gulf streamul, e cu planeta UB-40 care se apropie de jupiter din cauza ca matelotii au consumat prea mult red red wine.

  mda. noi sa fim sanatosi. si trebuie sa recunosc: am glumit tot post-ul. nu exista salvare.
 • 0 (0 voturi)    
  Misticism (Joi, 1 februarie 2007, 12:40)

  Bogdan [anonim]

  Da frate, se apropie comete, vine apocalipsa, desi niste tampiti de cercetatori spun ca noi scuipam dioxid de carbon in atmosfera si din cauza asta se incalzeste. Nu va speriati, daca ganditi asa se va rezolva de la sine. O sa murim destul de multi, o sa pierdem realizarile tehnologice, eventual o sa ne trintim niste bombe nucleare si echilibrul se ve restabili in cele din urma. Fara noi. Tot inainte.
 • 0 (0 voturi)    
  Da, glaciatiune ! (Joi, 1 februarie 2007, 13:21)

  Razvan [anonim]

  Referitor la glaciatiune, versus incalzire globala, e bine de stiut ca:
  Daca incalzirea globala continua, se va opri Curentul Golfului.
  Daca acest fenomen se intampla atunci va urma o racire rapida a planetei (parerile oamenilor de stiinta difera la perioada necesara racirii climei, variind de la cateva saptamani pana la cativa ani)
  Oricum, o clima acceptabila pentru va exista doar in jurul Ecuatorului.
 • 0 (0 voturi)    
  glumim... (Joi, 1 februarie 2007, 13:28)

  vacantzioner [anonim]

  ... sau nu, dar nu parasim perimetrul! Pana una alta ramanem pe Terra. Care incepe sa faca febra! Si trebuie sa traim si cu inconstienti patroni in cautare de profit si cu indivizi incalziti incat fac niste legaturi de tip Urania. Dar, vorba lui andrei, indiferent de ce gandim, nu strica sa inchidem apa in timp ce ne frecam pe dinti, sau sa inchidem lumina in camerele in care nu stam. www.paramountpictures.co.uk/aitemail/

  In Franta s-a lansat o campanie de constientizare a consumului. Cei interesati sunt rugati sa nu mai consume curent electric astazi intre 7:55 si 8:00 (ora Frantei) ca gest simbolic. Astept initiative similare aici. Sa vedem cati oameni sunt dispusi sa-si schimbe stilul de viata. Daca sunt foarte putini, atunci inseamna ca aceasta campanie mediatica nu prea are sanse de reusita! Eu cred ca daca fiecare se preocupa de propriul consum se va reduce din efectul de sera. Succese!
 • 0 (0 voturi)    
  cometa, glaciatiunea si hotentotii (Joi, 1 februarie 2007, 13:29)

  Coco Nuts [anonim]

  pt 1.
  mai nene, du-te mai acasa si culca-te ca esti foarte obosit... suntem satui... ce te rog...
 • 0 (0 voturi)    
  Noua era glaciara (Joi, 1 februarie 2007, 13:53)

  Damian Ioan [anonim]

  Vorbesc in numele celor care inteleg semnificatia acestui fenomen numit Glaciatiune. Cei care nu stiu sau habar nu au sa taca din gura pentru ca fac aer de pomana. Incompetenti sunt destui in Romania si nu am nevoie sa ii ascult la aceasta ora. Ideea este ca asta este realitatea, suntem sa pierdem in fata lui Dumnezeu si a naturii care este tot un bun creat de Dumnezeu, pentru ca ne-am batut joc permanent de noi, de terra si acum vom suferii enorm. Bagati bine la cap ca nu este de gluma si bine ar fi sa va imaginati aceste catastrofe pe care le poate produce topirea ghetarilor, ca spre exemplu cel mai mare tunami din istoria omenirii care va inghitii orase ca venetia si tari ca Olanda care se afla oricum sub nivelul marii, plus va prapadii orase de pe coastele europei si a americii de est.
  Asa dragii mei nu va mai jucati cu cuvintele si cu ideile fara sa stiti la ce va inhamati. Aceste lucruri se vor intampla si atunci nu veti mai avea cui sa ii povestiti sau cum sa scapati.
  Sper ca m-am facut inteles.
  Atunci va urez o zi buna si ganditi-va bine in fiecare zi la urmatoarea zi ca fiind ultima
 • 0 (0 voturi)    
  ? (Joi, 1 februarie 2007, 15:31)

  x [anonim]

  stimate domnule.
  nu stiam ca exista exponenti ai unor grupuri de oameni care inteleg semnificatia unui fenomen. cu atat mai mult auto-proclamati. dar asta nu e relevant. m-am hotarat sa scriu un post doar fiindca am fost mirat. vreau sa aflu in ce sens "intelegeti" semnificatia fenomenului Glaciatiune?

  eu, facand parte din grupul celor care fac aer de pomana, as dori sa aflu care este Sensul fenomenului? este doar un ikon si exista un semnificat si un semnificant in toata treaba? sau poate aveti vila in alt loc si-ntro alta epoca si "stiti" ce inseamna fenomenul experientiindu-l? sau poate il intelegeti datorita unor legaturi subtile ale dvs. cu fenomenul sau poate chiar cu CinevaDeSus.

  nu aveti nevoie sa ma ascultati. da' nu e o bataie de joc sa desconsiderati din oficiu pe toata lumea care nu va impartaseste ideile? v-ati bate joc de opera lu' Dumnezeu sau a naturii (care este tot un bun creat de dumnezeu).

  chiar credeti intr-un tsunami imens? si daca ar exista, credeti ca un tsunami va insemna dezastru pentru olanda? (unde ce-i drept 60% din tara reprezentand *teren agricol* e sub nivelul marii, dar au trecut deja o data prin asta in 1953 si sunt deja "pregatiti" pentru evenimente similare). sau un tsunami va ajunge la venetia altfel decat sub forma unei cresteri de 1m al nivelului apei (chiar daca cedeaza sistemul lor de ecluze si porti - apropos, facute dupa "modelul olandez")?
  ma rog, nu vreau sa neg incalzirea globala aici (chiar daca am facut-o la un articol anterior unde toata lumea se dadea de ceasu' mortii, ca sa relativizez putin..). dar daca vine cel mai mare tsunami "de pana acum" ce mare lucru? o sa vina alta data un tsunami si mai mare. datele despre temperaturile in trecut spun ca a fost si mai cald, a fost si mai rece. ciclicitatea tine si de evenimente astronomice (=Soare) nu doar de factori locali.

  joc iresponsabil cu cuvintele: si daca ar dispare specia umana, ce mare pierdere e pentru terra, mama natura, dumnezeu sau univers?
 • 0 (0 voturi)    
  exemplu (Joi, 1 februarie 2007, 17:30)

  Lapenti [anonim]

  Oceanul contine 97% din apa planetei si joaca un rol important in ciclul hidrologic al pamantului, care reprezinta traseul apei pe Terra. In regiunile calde tropicale, apa se evapora din oceane, crescand tot mai mult concentratia de sare.

  Sub forma de vapori, ea este apoi transportata de atmosfera spre latitudini mai mari, de unde cade sub forma de ploaie si zapada inapoi in oceane, diluand astfel concentratia de sare. Cercetatorii au observat ca, in numai 40 de ani, zonele tropicale si subtropicale ale Oceanului Atlantic au devenit exagerat de sarate, cu o intensificare a fenomenului in ultimii 10 ani.

  O echipa multinationala de cercetatori a anuntat, la o zi de la intrarea in vigoare a Protocolului de la Kyoto, constatarea unor schimbari rapide in temperatura si salinitatea apelor de adancime din apropierea Antarcticii.

  Steve Rintul, coordonatorul echipei, a declarat ca in urma cercetarilor s-a ajuns la concluzia ca apele de adancime din apropiere de Antarctica sunt mai reci si mai sarate decat in urma cu 10 ani. Amploarea si rapiditatea schimbarilor i-au surprins pe cercetatori, care au explicat ca fenomenul poate avea ca origine reducerea vitezei curentilor.

  Incalzirea globala la care asistam neputinciosi intensifica procesul de evaporare, adaugand tot mai multa apa dulce in zonele nordice si lasand tropicele tot mai sarate.
  Astfel, apele adanci devin tot mai putin sarate in zone critice nord-atlantice, unde cele sarate si dense se scufunda. Prin urmare, daca sectiunea nord-atlantica devine prea dulce, apele ei raman la suprafata si curentul isi incetineste viteza, ceea ce ar putea duce la o noua perioada a glaciatiunilor.
  Sursa: Jurnalul National - 2005

  Eu din toate astea inteleg ca "incalzirea globala duce la fenomenul de Glaciatiune".
  • 0 (0 voturi)    
   incalzirea globala (Miercuri, 19 decembrie 2007, 13:38)

   anonim [anonim] i-a raspuns lui Lapenti

   in sfarsit un om(Lapenti) care a inteles ce inseamna de fapt incalzirea globala.dupa parerea mea omenirea este ca si disparuta.ne meritam soarta
 • 0 (0 voturi)    
  vai de steaua noastra de romani! (Vineri, 2 februarie 2007, 9:28)

  cornelia [anonim]

  Zilele trecute, un ziat local de la noi informa asupra campaniei de aseara , "5 minute lumina stinsa".Sigur ca am reactionat prompt si la 19.55 am inchis lumina.Am iesit afara sa vedem cite apartamente sunt in bezna.Mai bine nu ieseam.Era lumina ca in miezul zilei.

  Asa intelegem noi romanii sa raspundem unui apel major iar cind vom ne vom trezi si vom incerca sa ne racordam la informatie va fi probabil, ca de obicei, prea tirziu.Poate e tendinta noastra sa fim mereu in urma altora.Presa straina vorbeste pe larg despre aceasta campanie impotriva incalzirii globale.Reporterii nostri de noapte au filmat in cluburi sau unde au fost daca nu au realizat un material pe aceasta tema, sa arate lumii cum au inteles romanii acest apel mondial?Foaie verde, vor spun poate multi dintre cei care vor citi toate acestea...
  • 0 (0 voturi)    
   incalzirea globala (Miercuri, 19 decembrie 2007, 13:44)

   george [anonim] i-a raspuns lui cornelia

   pe mine nu ma mai mira nimic la romani.ei intotdeauna inteleg totul pe dos.domnul Einstien avea dreptate cand a spus, citez:" I lumea noasta doua lucruri sunt infinite:Universul si prostia"
 • 0 (0 voturi)    
  sfarsitul e aproape (Vineri, 2 februarie 2007, 21:56)

  blag eliza [anonim]

  ar trebui sa luam in serios toate aceste fenomene,si sa luam cu totii masuri,oricat de mici ar fi ele,dar sunt folositoare.ma intristeaza cele citite mai sus,acestea se intampla datorita pacatelor noastre,omenesti.incercati sa fiti mai buni unii cu altii si sa ne ajutam,nu sa ne dusmanim.cu toti gresim dar ar trebui sa ne gandim ce putem face pt a salva aceasta terra care de fapt e casa noastra,a tuturor pamantenilor
 • 0 (0 voturi)    
  mda (Sâmbătă, 3 februarie 2007, 12:55)

  danda [anonim]

  pregatiti-va!!!!!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  incredere in dumnezeu (Sâmbătă, 3 februarie 2007, 18:28)

  ana maria [anonim]

  indiferent ce se va intampla numi pierd nici o clipa increderea in DUMNEZEU,EL ne va ajuta sa trecem peste tot ce ie greu in lumea asta.sper ca lumea se va face mai buna.Dumnezeu sa va ajute sa va rugati intruna si sa aveti incredere.
  • 0 (0 voturi)    
   com (Marţi, 11 decembrie 2007, 9:02)

   ananim [anonim] i-a raspuns lui ana maria

   du-te si culcate cu d-zeu tau!!
 • 0 (0 voturi)    
  Interpretare proasta a bibliei (Sâmbătă, 3 februarie 2007, 21:24)

  pt. ana maria [anonim]

  Nu-l face pe Dumnezeu subordonatul tau(adica o sa faca cam ce ai vrea tu).In unele tari sarace un muncitor castiga sub 1 euro pe zi si Dumnezeu nu intervine,deci daca la noi vine o seceta de ramanem saraci lipiti ,nu ar trebui sa intervina ,nu suntem mai breji.Nu a intervenit nici cand in al doilea razboi mondial au murit 50 milioane de oameni, parca te vad cum consumi destula energie fara sa te ingrijorezi, sperand ca efectul il va corecta Dumnezeu. "D-zeu da ,dar nu baga in san".
  Dumnezeu a lasat pe om sa ingrijeasca gradina(planeta) daca el (omul) vrea s-o taie, o sa simta consecintele, sa nu crezi ca vine D-zeu sa planteze pomi pe pamant.
 • 0 (0 voturi)    
  Lupta pentru resurse doar d-abia acum incepe (Duminică, 4 februarie 2007, 22:25)

  Un Trecator Grabit [anonim]

  Nu cred ca ar fi asa de rau, totusi...cu aceste schimabri climaterice.

  Rasa umana este mai tot timpul pusa pe distrugere si numai catastrofe majore au facut-o pentru un timp sa-si domoleasca aceasta furie distructiva.

  Asa ca, pentru guverne, multinationale, companii petroliere citeva sute de milioane sau 1-2 miliarde de persoane nu sint niste "pierderi" enorme,

  Aceste pierderi vor oferi cimp deschis pentru puteri militare precum USA, China, Rusia, India sa se impuna din ce in ce mai mult in viitoarele razboaie mondiale.

  Lupta pentru resurse doar d-abia acum incepe.
 • 0 (0 voturi)    
  !SA FIM UNITI IN FATA MORTII...! (Joi, 8 februarie 2007, 20:32)

  Georgiana [anonim]

  Dak am fi uniti toti..poate am reusi sa ne salvam casa adik TERRA...nu inteleg cum majoritatea oamenilor sunt atat de inconstienti...!Eu sper sa inteleaga toti oamenii k ar trebui sa facem economie de energie..makr 5 min sa renuntam toate kestiile alea care produk energie...si sa ne gandim k TOTI AM PUTEA SA NE SALVAM PLANETA..:((
 • 0 (0 voturi)    
  interpretarea proasta a bibliei (Vineri, 9 februarie 2007, 21:05)

  ana maria [anonim]

  nu interpretez prost biblia ie adevarat in alte tari se castiga 1euro pe dar nu are nimic de a face cu ce am scris eu si sunt sigura ca nici dumneavoastra nu stiti sa interpretati biblia nu stiu cati ani aveti probabil ca da daca ati fi preot sau calugar sunt la fel de constienta ca noi trebuie sa ne ingrijim planeta dar nu am spus nimic rau faptul ca am zis sa ne rugam la dumnezeu si sa avem incredere eu nu cred ca zic ceva rau sau vi se pare ca da ,ie si normal sa ma plang chiar daca alti castiga 1euro pe zi si eu am 23 ani si nu ie asa de placut sa lucrii intr-o tara straina si sa fi departe de familie si pe langa faptul ca esti departe de casa sa ai o situatie dificila in strainatate probabil ca dumneavoastra aveti o situatie foarte buna.
 • 0 (0 voturi)    
  incalzirea globala si pagubele (Duminică, 11 februarie 2007, 2:25)

  adrian [anonim]

  Daca pana acuma nu s-a facut mai nimic, decat s-a discutat despre aceasta incalzire globala(masuri....mai putin) sper ca de acum incolo oamenii (si nu numai cei de stiinta) sa isi dea seama de adevaratul pericol la care suntem expusi.
  Normal ca va trebui sa se diminueze mult consumul de CO2, dar primordiala este salvarea planetei si toti trebuie sa inteleaga asta. Nu va ganditi ca voi oricum muriti si ca nu veti trai sa vedeti cum mor ceilalti din cauza incalzirii, ci ganditi-va ca datorita voua pot fi salvati alti oameni, care la randul lor gandind la fel... da, da...asta e ciclul, v-ati prins.
  Totul consta in a avea incredere ca fiecare din semenii nostri va fi in stare sa isi respecte promisiunea de a incerca sa reduCA Consumul si atunci totul va fi OK...pana atunci insa...Ganditi-va la ce v-am spus...
  NOAPTE BUNA!!!
 • 0 (0 voturi)    
  partea frumoasa a problemei (Sâmbătă, 17 februarie 2007, 11:34)

  Roomies [anonim]

  Alooo, da' n-a vazut nimeni desenea alea ICE AGE? Cheer up, it's gonna be fun! ;-)
  PS: vad ca sunt multi romani cu muuuuult timp liber incat sa scrie pe forum-uri dintr-astea contraproductive. E bine, ca daca muncim mai putin, scad emisiile.
 • 0 (0 voturi)    
  . (Sâmbătă, 17 februarie 2007, 13:05)

  Nautilus [anonim]

  Nu s-a gandit nimeni ca o incalzire globala poate insemna pentru zonele temperate o crestere a productiei agricole si consum mai mic de combustibili fosili, de unde cheltuieli mai mici?...

  ~Nautilus
 • 0 (0 voturi)    
  ... (Joi, 22 februarie 2007, 14:56)

  Mada [anonim]

  Imi este mila de planeta noastra care moare incet...
 • 0 (0 voturi)    
  incalzirea globala (Luni, 26 februarie 2007, 11:01)

  yo manu [anonim]

  nu vreau k lumea sfrsitul lumii sa fie in 2100 !!!!!!!! oamenii de stiintza tre' sa fak ceva k nu vreu sa murim cu totiiii!!
 • 0 (0 voturi)    
  Incalzirea Globala (Miercuri, 28 februarie 2007, 9:37)

  ABRO [anonim]

  Cred ca ar trebui sa facem impreuna ceva ca sa salvam TERRA dar si pe noi insine
  Cine vrea sa ne contacteze si sa ne comunice ceva in legatura cu INCALZIREA GLOBARA sau altceva despre TERRA, id-ul nostru este abro2100 si adresa de E-mail este abro2100@yahoo.com
 • 0 (0 voturi)    
  Nu inteleg (Duminică, 4 martie 2007, 9:33)

  bubu alina [anonim]

  Eu nu inteleg de ce se sperie toti asa pt k o sa fie mult mai bine..mai ales pt noi copii nu o sa mai avem iarna si cred k o sa n bucuram mult mai mult.O sa fi SOARE!!!!!..dar asta bine pana knd nu se va exagera cu incalzirea si vom muri cu totii din cauza secetelor.....
 • 0 (0 voturi)    
  prostii (Sâmbătă, 10 martie 2007, 8:52)

  ghita [anonim]

  pe unde te uiti prin ziare sau pe net ...numai de asta dai ...numai prostii ..credeti ca puteti sa faceti ceva ca sa opriti asta sa se intample ....eu zic ca nu ...hai sa lasam natura sa isi urmeze cursul ...oricare ar fii acesta ....m-ai lasati chestiile astea
 • 0 (0 voturi)    
  efectul psihologic al unor dezastre asupra maselor (Duminică, 11 martie 2007, 15:59)

  Victor Pop [anonim]

  Cea mai mare problema in legatura cu dezastrele care se pot produce (de orice natura, nu neaparat glaciatiuni) nu consta in problema in sine, ci in faptul ca marea majoritate a oamenilor nu inteleg sau pur si simplu nu cred ca se poate intampla "asa ceva". Daca un lucru nu s-a intamplat anterior, nu avem nici o dovada ca nu se poate intampla... probabil ca asta pare logic multora, dar privind din punctul de vedere al maselor, va asigur ca nu este asa. Cum mentiona cineva mai sus in legatura cu campania de 5 minute, majoritatea oamenilor nu sunt interesati sa se implice in ceva care ar putea fi bun pentru multi, din prostie sau egoism.
  Singura posibilitate ar fi sa asteptam sa se intample ceva pentru ca marea majoritate sa inteleaga despre ce se vorbea. Ironic vorbind, cei putini care inteleg un fenomen si daca este rau sau nu, depind de cei multi care nu au idee despre nimic.

  In concluzie, cum spunea mai sus cineva... mare pierdere daca specia umana dispare ... ca sa continui, e cea mai iresponsabila specie de pe Terra ... speciile care au disparut in ultimele milenii a fost aproape intotdeauna din cauza noastra, iar cele care au disparut inainte au avut probabil motive serioase, cum ar fi glaciatiunile, pe care nu le puteau intelege. Asa ca ... let's move on... cat mai putem...
 • 0 (0 voturi)    
  incalzire (Miercuri, 14 martie 2007, 17:26)

  neagoe [anonim]

  cred ca incalzirea globala va avea un efect mare asupra mediului dar mai ales asupra tarii.Vor fi inundatii catastrofale urmate de seceta si de tornade si nu vor mai exista 4anotimpuri ci doua : vara si primavara.
 • 0 (0 voturi)    
  Apa (Miercuri, 14 martie 2007, 23:45)

  Maris Geovani [anonim]

  Mai oameni buni, ce tot aveti cu apa de ziceti ca sa mai inchidem robinetu? atata nu va duce capu... toti oameni de stinta dar nici unu na auzit de statile de epurare a apei :)))... ma apa fie ca o bei sau o arunci tot acolo de unde vine ajunge(pamant sau nori) :))))) bucurativa ca inainte sa vina ice age o sa ne inprietenim cu extraterestri, si ne vor scapa ei... sau ne vor rezolva ei inainte de ice age :))))) uitativa si voi la filmu Day after tomorow poate mai prindeti putina cultura generala.
 • 0 (0 voturi)    
  PENTRU CEI CARE NU STIU (Luni, 19 martie 2007, 22:25)

  mihai [anonim]

  am citit toate comentariile voastre,eu zic sa va uitati la filmul THE DAY AFTER TOMOROW,acel film este viitorul nostru,numai k nu se va intampla asa repede,dar de intamplat tot o sa se intample!!! trust me;) si sfarsit nu va veni prin inghetzare!! DUMNEZEU A CURATZ PAMANTUL DE OAMENI PRIN APA,ACUMA VA FI CURATZAT PRIN FOC;)!!
 • 0 (0 voturi)    
  @ alexander magnum (Miercuri, 21 martie 2007, 23:51)

  Bobie [anonim]

  in stil romanesc adica noi le stim pe toate iar restul sunt prosti.
  pe aici prin bibliotecile lumii poti gasi carti in care specialistii descriu ca pamantul de vreo 400 000 de ani incoace face 60 000- 80 000 ani de frig si vreo 10 000 de cald .numa ca de vreo 12 000 ani incoace noi tot avem cald si e normalsa trecm pe frig.
  Intr-un fel ar trebui sa fii norocos ca mancand carne si vanand homo sapiens a devenit mai inteligent iar acum mai putem sa ne dam si cu patrerea pe net.
  Unii mai pricep ceva altii raman in haos.ce-o sa fie doar Dumnezeu stie noi doar incercam sa anticipam.
 • 0 (0 voturi)    
  ink o parere... (Vineri, 23 martie 2007, 23:38)

  MurtDoc [anonim]

  in numele omenirii va vorbesc yo:d,glumeam!!!
  mah,fie k unii aveti dreptate(ex. geovani),fie k nu...dezbatem aici pt a ne lamuri...E foarte interesanta ideea q abstinenta de la tot ce consuma ENERGIE ELECTRICA,makr pt kteva minute;dc ar afla kt mai multi despre acest lucru at va zic eu k marea majoritate ar participa...dar totul tine de informare,de mediatizare si de cat de seriosi puteti fi cand e vorba de binele tuturor...Asa k poate dati si voi de stire la cunoscuti despre O KMPANIE DE CONSERVARE A ENERGIEI(sa nu ma auda aia de la RNL sau mai nou EON k am incurcat-o!!)>>>dati pe messanger,pe e-mail,prin SMS...gasiti voi o cale k doar sunteti destepti!!!HAIDETI SA LUAM ATITUDINE!!!
  Va invit,(nu pe 1aprilei k zice lumea k e minciuna) pe25martie la ora19:55 sa va inkideti lumina,de preferat cel putin 5minute...eu asa voi face si-mi voi anunta si prietenii;si ei la randul lor pe altii...asa se poate raspandi ideea!!!makr atat sa facem si noi!!!noapte buna la toti!!!
 • 0 (0 voturi)    
  formarea unui grup de salvatori inpotriva incalzirii pamantului (Sâmbătă, 24 martie 2007, 17:22)

  bors cristian marian [anonim]

  dupa cum am scris si mai sus vreau sa formez un grup care sa ajute cu indrumarea oamenilor spre o lume mai buna...dak exista un astfel de grup vreau sa fac parte din el...poate pe noi nu ne afecteaza chiar asa de tare aceasta incalzire globala,acest efect de sera, dar va rog mult sa va ganditi la copii, nepotii si stranepotii vostri care ar putea prinde aceasta perioada...eu consider aceasta incalzire globala o bomba cu ceas care o sa explodeze, nu chiar acum dar o sa ii vina timpul...terra sta pe o bomba si o sa murim unul cate unul sau poate toti o data...cu timpul fara O2 si cu multi poluanti in jur o sa TRAIM DIN CE IN CE MAI PUTIN...pana cand fiinta umana nu va mai exixta...se spune k in 100 de ani terra va fi cu 5 grade mai calda...poate o sa ne adaptam dar tot o sa ne vina odata sfarsitul...daca vrem ca sfrasitul asta sa il prelungim cat mai mult cu putinta trebuie sa facem ceva...eu am multe idei in legatura cu aceste metode...o sa va spun cateva deocamdata (nu mai mergeti cu masina...mergeti cu bicicleta sau cu mijloace de transport in comun;;;nu mai folositi sprey folositi deodorante sau sapun cu apa;;;fara tigari;;;nu mai folosinti coloranti de pari;;;nu mai deschideti atomocentrale;;;...dak facem macar aceste lucruri o sa ne fie prelungita viata cu minim 1000 de ani) va rog din suflet sa ma contactati dak vreti sa facem ceva pt. aceest pamant...adresa mea de mail e fritz_rock_best@yahoo.com si id-ul e fritz_rock_best...va multumesc ca mi-ati citit parerea.
 • 0 (0 voturi)    
  NU VA MAI PANICATI! (Duminică, 25 martie 2007, 6:57)

  xq [anonim]

  deja cercetatorii aka oamenii aia mult mai destepti decat noi cauta metode pt a combate emisiile de CO2, am citit pe undeva ca ar fi descoperit o enzima care ar grabi procesul de fotosinteza al plantelor cu pana la 100% asta ar insemna .. stiti si voi ce un lucru bun, so relax n-o sa ajungem pana acolo! sper doar sa gaseasca solutille mai repde... doar n-o fi vreo masa de apa dulce la polu nord p-acolo prin apropiere gata sa opreasca gulf streamu` cum a fost data trecuta in america de nor (zona celor 1000 lacuri acum) :D
  cheers
 • 0 (0 voturi)    
  incalzirea globala (Marţi, 3 aprilie 2007, 10:54)

  Rada [anonim]

  Eu cred ca o reducere cu 30% a emisiilor de Co2,si o mai buna utilizare e rresurselor va salva planeta de la un potential dezastru.Ar trebui sa trecem la folosirea energiei eoliene sau nucleara dar aceasta estemai scumpa,oricum trebuie sa ne unim fortele si sa luptam pt. Planeta noastra pt ca noi aici ne-am nascut acest ecosistem trebuie protejat.
 • 0 (0 voturi)    
  Forzaaa Steaua (Marţi, 3 aprilie 2007, 21:42)

  Andrei [anonim]

  cine crede ca Steaua va castiga campionatul???Sa imi scrie la adresa mea de mess...shi sa lase shi ID lui acolo...ca sa incercam sa ne imprietenim...:D
 • 0 (0 voturi)    
  Planeta Mama (Sâmbătă, 7 aprilie 2007, 3:36)

  AdELin [anonim]

  Eu is de parere ca ar trebui sa se ia masuri drastice , ca sa ne salvam de la un sfarsit care se apropie cu pasi marunti. Ca de exemplu marile tari, presedintii acestora oameni de stinta stiu foarte bine cu ce ne confruntam si ar trebui sa impuna niste legi deci sa ne oblige ca altfel nu se poate sa ne trezim la realitate chestia asta nu-i de gluma e treaba serioasa. Noi oameni suntem ca niste oi daca nu avem baciu langa noi sa ne ghideze o luam fiecare pe unde apuca si de asta zic ca noi spunem si facem dar nu actionam. Am o idee e chiar buna si cred ok daca toti facem ce zic eu poate o sa avem succes de 80% garantat sa trimitem fiecare dintre noi pe fiecare saptaman o scrisoare la ,,Presedinte,, cand zic presedinte ma refer la cei care se ocupa minstrul mediului eu stiu care o fi , si cineva care stie se pricepe sa faca un model de scrisoare ca si noi sa o luam sa o trimitem e super idea si poate fac ceva macar sa dea o lege cu ce 5 min de break . Am multe de zis dar imi este somnica :D asa ca noapte buna si mai veniti cu idee dar asta e buna dar trebuie sa ne unim intre noi sa discutam sa avem si pe cineva care se si pricepe eu am decat 18 ani si inteleg destul de bine cu ce ne confruntam dar mai ales cei care sunt in domeniu of ma duc sa ma culc sleep.
 • 0 (0 voturi)    
  incalzirea globala (Sâmbătă, 14 aprilie 2007, 13:34)

  Leo33 [anonim]

  Ne indreptam catre inevitabilul despre care citeam si cu ceva ani in urma .Le spuneam prietenilor si ei se amuzau pe seama acestui fenomen dar acum cand se stie ca 2007 o sa fie un an cu temperaturi f. ridicate nu cred ca e de ras pt. cine chiar intelege fenomenul.
  Acum cu siguranta unii spun :
  - Nu o sa traiesc 100 de ani deci nu ar trebui sa ma intereseze lucrurile astea care poate chiar sunt greu de inteles de catre mine. (EROARE ..sper sa fiti de acord)
  la fel cum altii gandesc numai in planul material..
  Oare cata transparenta sa fie in avarismul unora in a face saci de bani indiferent de fapte si consecinte, cred ca era de anticipat cu multa vreme in urma ce va urma.Daca sunt exterminate paduri si noi am ajuns sa gasim la Carrefour mere import Polonia sau mai stii de unde la aproape jumatate de pret decat cele de la noi, cred ca spune ceva acest lucru.
  Unde sunt padurile si livezile noastre de altadata ??
  Taranul muncitor de la noi gata cu animalele, acum ii transporti cu camioane, ii omoara in stil european, deci au disparut si micile ferme din care provincialii nostrii de la sate isi duceau traiul.Este evident ca printre altele natura si animalele au rostul lor in ceea ce va urma.
  Aia prin Korea fac teste nucleare, ....altii se bat ca dracii, ......si cati mai sunt de care nu stim.Asta ce denota oare?
  Sistemul politic a ajuns la stadiul de circ, care in loc sa apere interesul cetateanului si al scumpei noastre planete , este acum ca o tabara a hotilor si arata ma ceva decat comedie sumbra.Va spun ca urmeaza Drama.
  -PACAT ................oare ce e ala??
  Personal cred ca Biblia, aceasta inteleapta carte care ar trebui sa se defineasca si in constiinta noastra este indepartata in mod accelerat.Daca nu exista constiinta atunci de Dumnezeu nici nu poate fi vorba. Trist dar adevarat, asa arata cruda realitate , in ceea ce ma priveste cam asa vad eu lucrurile.
  Sper sa nu fi deviat prea mult subiectul si ca nu v am plictisit prea tare.
 • 0 (0 voturi)    
  sunt sef la protectia mediului!! (Sâmbătă, 14 aprilie 2007, 16:25)

  Kusner Ciprian [anonim]

  Incalzirea globala va avea consecinte devastatoare in viitor . LONDRA VA FI INUNDATA DE marea nordului ,marea creste cu 1.5cm la fiecare 3ani ,digurile ce protejeaza LONDRA cand este maree nu au sa mai faca fata , El Ninio va fi mai puternic si mai des achimband clima pe continente, muntii vor ramane ca muntii bucegi -doar stanci si vor fi avalanse de noroi,apa oceanelor va creste in temeperatura cu 6C` ,coralii vor muri impreuna cu alte specii de animalute ,practic oceanul va fi primul cimitir imbacsit de Ariel , datorita cresterii temperaturii oceanelor numarul si forta uraganelor va spori ca cantitate, oamenii se vor obisnui ,nu asi vor mai zugravi casele ca oricum vor fi distruse in urmatorul an ,apa va fi contaminata ,graul va fi la mare pret . Va fi prea tarziu atunci sa fie oprita industria principalii pluatori: siderurgia,combinatele chimice ,traficul auto ,practic Terra este plina de furunguri (vulcani) fiecare oras fiind un cos acneeic infect . Un combinat siderurgic polueaza cat toate becurile din Romania intr-o zi in aceeasi zi ,si cum pe planeta sunt peste 1000 de astfel de combinate calculati canitatea de CO2 emisa lunar concomitent cu defrisarile masive pentru a-se crea paturi matrimoniale cu scopul vadit si direct spre a face copii , creaturile infecte mor si ceilanti raman cu $$$$ si clima in pod oare cat va costa 1kg grau in 2050????sau 1litru de apa curata???? astia ce fac sampoane acum vor fi falimentari . Spor la emisiile de CO2!!!! sa ne bagam toti p..a in Terra doar ISUS ne va salva pe lumea aialanta asta da-o in pu.a mea.
 • 0 (0 voturi)    
  referat (Luni, 23 aprilie 2007, 17:09)

  stefan [anonim]

  e fain super
 • 0 (0 voturi)    
  o noua Venetzia (Miercuri, 2 mai 2007, 20:54)

  marc [anonim]

  daca asa e planeta crek o sa fie o VENETZIA GIGANT...
 • 0 (0 voturi)    
  credeti ca ii pasa cuiva (Joi, 3 mai 2007, 0:56)

  dodo [anonim]

  Nu cred ca vor avea efect masurile ce se vor lua pentru stoparea fenomenului. Nu uitati ca mai avem si un asteroid care din calcule, precis ne va lovii in 2036. Nivelul oceaneleor deja a inceput sa creasca. Presiunea pe care apa oceanelor o exercita asupra placilor tectonice, sporeste, ceea ce va duce la erupti vulcanice si cutremure violente. Fenomenele extreme din atmosfera (uragane, tornade etc) vor creste in intensitate. Populatia creste vertiginos ca si nevoia de resurse. Deci, intrunim conditiile perfecte pentru declansarea celui de al treilea razboi mondial (oare va castiga cineva?). Daca Dumnezeu ar exista, poate ca am fi avut o sansa de scapare. Gandirea omenirii, in ansamblu, este asemanatoare cu a unui individ caruia chiar daca ii explici, ca daca fumeaza o sa moara de cancer (avertizandul si in scris pe pachet), el continuand pana cand se alege praful. Asa ca, nu ne ramane decat sa ne resemnam cu idea ca suntem martori ai disparitiei nostre. Totul este sa nu fim tristi, ce-si face omul cu mana lui, nici dracu nu desface.
 • 0 (0 voturi)    
  io (Joi, 3 mai 2007, 9:14)

  radu alexandru [anonim]

  io am o parere f proasta si ma doare in palarie de planeta asta ca yo am barba si rad de mor
 • 0 (0 voturi)    
  Incalzirea Globala (Joi, 3 mai 2007, 22:59)

  Neluyon [anonim]

  Dragi Prieteni!
  Exista un film documentar de exceptie pe aceasta tema care explica foarte bine acest fenomen, facut de Al Gore, fost candidat la presedintia SUA care a studiat aceasta problema in amanunt si a tinut prezentari in toata lumea.
  Filmul se numeste "An Inconvenient Truth" aparut in 2006.
  Apropo el a vrut sa ajunga presedinte SUA ca sa rezolve aceasta problema, dar probabil "baietii destepti" de la Washington nu l-au lasat.......Vizionare Placuta!
  Il gasiti pe net , torente, huburi , cautati si veti gasi.
 • 0 (0 voturi)    
  cititi aici si invatati ma!!!! (Sâmbătă, 5 mai 2007, 0:26)

  VALY [anonim]

  deci..voi chiar credeti in toate prostiile astea?sa fim seriosi..ia puneti-va mintea la contributie si numai fitzi asa naivi!!!!!!!!!toate astea sunt niste porcari...nu va fi nici un SFARSITU LUMI!!!!sa fim seriosi si decat sa ne pierdem timpu cu prostiile astea.. mai bine ne traim viata linistiti fara gandul acesta...eu unu nu creed in prostiile astea...stati linistiti k nu se va intampla nimik!!!toate astea cu topirea ghieti e ceva nornal..ceva trebuie sa se schimbe..eu zic sa numai ascultati pe toti prosti care vorbesc la tv numa ca sa se dea importanti k stie ce va fi....deci fiti cu capu pe umeri....va urez o seara placuta!!!!!sal
 • 0 (0 voturi)    
  Pariu. (Sâmbătă, 12 mai 2007, 1:32)

  Radu [anonim]

  Se pare ca nu toata lumea de aici e bine informata.
  Pun pariu pe un apartament ca, in Brasov anu` asta vor fi 40 grade Celsius la umbra la 1 m de sol.
  Recordul pentru jud. Brasov este 38.5 Grade.
  Citeam mai sus ca evenimentele astea sunt cilice, ca dureaza cativa ani..... Bull-shit.
  O sa le plangeti de mila la americani anu asta.
  Katrina a fost una.
  Anu asta o sa fie cel putin 3 ca si Katrina.
  Era glaciara e mai aproape decat vor ei sa spuna.
  NU TREBUIE SA MA CREDETI, UITATI-VA LA STIRI IN VARA ASTA.
  PARIUL E CASTIGAT DIN START DE CATRE MINE.
 • 0 (0 voturi)    
  au dreptate (Marţi, 15 mai 2007, 13:31)

  oana [anonim]

  daca v-ati documenta putin v-ati da seama ca au dreotate, si anume ca o data cu incalzirea planetei are loc glaciatiune(se fromeaza ghetari - mai bine zis toata planeta va fi un ghetar). Chiar daca pare ciudat asa este.sunt doua lucruri care par a se exclude reciproc, dar de fapt se implica una pe cealalta...
 • 0 (0 voturi)    
  despre incalzirea globala (Marţi, 15 mai 2007, 22:38)

  ada [anonim]

  Eu zic ca toata lumea ar trebui sa creada in incalzirea globala si sa ia masuri de prevenire.Este un fenomen care distruge multi oameni!Incerca-ti cat mai mult sa preveniti!
 • 0 (0 voturi)    
  Dumnezeu e gata sa vina (Joi, 17 mai 2007, 9:47)

  braghes cornelia [anonim]

  traim ulktimile momente ale acestei planete.Mai avem putin si mergem acasa.Isus se intoarce cu siguranta vai de cel care nu crede si nu se pocaieste.Salvarea sigura este doar la Dumnezeu in ascultare de poiruncile sale nu de traditii si obiceiuri . Tu alegi astazi ce vrei sa faci cu viata ta.Lasa-l pe Dumnezeu sa iti curete inima de tot ce este rau
  sfarsitul tuturor lucrurilor este mai aproape decat ne imaginam.Dumnezeu sa ramana cu voi cu toti
 • 0 (0 voturi)    
  Nu vine Dumnezeu la noi, mergem noi la El (Joi, 17 mai 2007, 14:04)

  Paul [anonim]

  SFARSITUL E APROAPE !!!
 • 0 (0 voturi)    
  incalzirea globala (Joi, 17 mai 2007, 18:48)

  gina [anonim]

  Am auzit de la profa la scoala k glaciatiunea va incepe atr-o perioada de aproximativ 50 de ani dupa o mare eruptie vulcanica.Nu stiu in ce masura e adevarat dar cred ca ne aflam mai aproape de dezastru decat credem.
 • 0 (0 voturi)    
  parere (Luni, 21 mai 2007, 18:09)

  Bia [anonim]

  Nimic nu va mai fi cum a fost.Oricat am incerca noi sa 'refacem' planeta,niciodata nu va mai fi la fel.Acestia suntem noi.Ne este in fire sa facem chestia asta..uneori cred ca suntem defapt un experiment nereusit.Chiar nu inteleg unii oameni care au atatia bani si ii folosesc numai si numai in scopuri proprii,cand mai sunt atatia care nu au nimic..Cata rautate si nepasare..dar presupun ca nimeni nu va ramane nepedepsit.
 • 0 (0 voturi)    
  asd (Vineri, 25 mai 2007, 18:47)

  marius [anonim]

  asd
 • 0 (0 voturi)    
  incalzirea globala (Vineri, 25 mai 2007, 19:16)

  dani c [anonim]

  nu cred ca oamenii de stiinta au un scenariu care sa lase vre-o portita de scapare climei
  daca se incalzeste e cf scenariului daca se raceste
  e de asemenea cf scenariului
  daca se topesc ghetarii k se indulceste apa dar daca apa creste doar cu 6 m peste tot globul cred ca ultima grija va fi ce temperatura vom avea
  eu cred ca apa va creste mai accentuat
  peste 30 m in 50 ani si asta comibnata cu fenomenele extreme va fi principalul pericol cred ca dupa topirea ghetariilor curentul golfului va continua.cimpia baragavului a fost mai tot timpul fund de ocean mare sau lac
  de ce nu ar revenii in citeva sute de ani in conditii favorabile ce au fost acu citeva milioane
 • 0 (0 voturi)    
  incalzirea globala (Vineri, 25 mai 2007, 19:22)

  dani c [anonim]

  nu cred ca oamenii de stiinta au un scenariu care sa lase vre-o portita de scapare climei
  daca se incalzeste e cf scenariului daca se raceste
  e de asemenea cf scenariului
  daca se topesc ghetarii k se indulceste apa dar daca apa creste doar cu 6 m peste tot globul cred ca ultima grija va fi ce temperatura vom avea
  eu cred ca apa va creste mai accentuat
  peste 30 m in 50 ani si asta comibnata cu fenomenele extreme va fi principalul pericol cred ca dupa topirea ghetariilor curentul golfului va continua.cimpia baragavului a fost mai tot timpul fund de ocean mare sau lac
  de ce nu ar revenii in citeva sute de ani in conditii favorabile ce au fost acu citeva milioane
 • 0 (0 voturi)    
  Aviz inconstientilor (Marţi, 29 mai 2007, 11:43)

  Lumi [anonim]

  Nu-mi vine sa cred ca unii dupa ce sunt inconstienti si saraci cu duhul mai si folosesc spatiul de pomana sa se publice cat is de prosti.
  Treziti-va, oameni buni, ca situatia e grava!!!
  Natura ar trebui sa fie sacra pentru toti, ca ea ne tine in viata , nu sa ne batem joc de ea. Macar daca unii nu inteleg ce dezastru a produs omul in propriul lui habitat, ar trebui sa taca naibii din gura. Omul e o specie ingrozitor de aroganta - isi inchipuie ca totul i se cuvine, ca e Dumnezeul Terrei si ca Natura e la picioarele lui. Din pacate, isi taie craca de sub picioare, iar Natura il va ingenunchea, murind cu el de gat.
 • 0 (0 voturi)    
  incalzirea globala (Miercuri, 30 mai 2007, 12:08)

  UnQSam [anonim]

  Conform raportului Grupului Interguvernamental pentru Evolutia Climatului (GIEC) , prezentat la Paris in aceasta luna, o cauza a incalzirii globale poate fi apropierea treptata de Soare a Pamantului. Dupa masuratorile facute timp de cativa ani, s-a constatat ca Pamantul se apropie cu cca 10.000 Km/an de Soare. Aceasta cauzeaza o crestere cu cca 0.1 grade C pe an a temperaturii medii.
 • 0 (0 voturi)    
  si astea sunt toate parerile? (Duminică, 3 iunie 2007, 15:37)

  mihai [anonim]

  dar umbrela electromagnetica deasupra pamintului creata de telefonia mobila din intreaga lume nu are nici un efect asupra incalzirii globale.
 • 0 (0 voturi)    
  O sa vie vai si amar de noi! (Marţi, 5 iunie 2007, 18:11)

  Ryan [anonim]

  Eu zic ca toti putem sa facem ceva sa ajutam planeta! asa ca grabiti-va! inscrieti-va la GreenPeace
 • 0 (0 voturi)    
  Impossible is nothing ! (Miercuri, 6 iunie 2007, 18:42)

  Bloor [anonim]

  Tehnologia exista de multa vreme. Se putea face demult(inca acum 10 ani) trecerea pe combustibili 100% ecologici, dar sunt sume mari de bani si interese majore in toata lumea care predomina acest lucru ... Trecerea pe motoare functionabile cu apa , curent sau combustibili ecologici ar insemna falimentarea tuturor marilor companii petroliere, care la ora actuala invart laolalta cele mai mari sume de bani din lume ... Este vorba, in primul rand, de schimbarea mentalitatii. Pentru aceasta, asa cum spune si proverbul "Nu poti invata un caine batran trucuri noi", este nevoie de o schimbare de generatie ... NOI SUNTEM ACEIA !!!
 • 0 (0 voturi)    
  Impossible is nothing (Vineri, 8 iunie 2007, 20:34)

  mihai [anonim]

  unde cum si cind ne putem intilni sa intoarcem vorbele in fapte???
 • 0 (0 voturi)    
  Fapte...? vorbiti de lucruri sfinte! (Duminică, 24 iunie 2007, 3:25)

  Nicu [anonim]

  Cineva, mai sus, facea comparatia intre vointa oamenilor de a se lasa de fumat si vointa de a schimba ceva in viata lor pentru beneficiul mediului inconjurator. Avand in vedere ca majoritatea oamenilor aleg sa fumeze in continuare fiind informati destul de clar in privinta riscurilor la care se expun ei si chiar riscurile la care-i supun si pe cei din jurul lor... ei, oamenii pe care voi vreti sa-i salvati, continua sa fumeze, sa se relaxeze inspirand un fum de tigara toxic dar cu aroma de menta! Stie toata lumea ca mai mult de jumatate din populatia glogului fumeaza... de aici putem deduce ca omul are in general un caracter slab cu tendinte egoiste. Lumea, dragii mei, nu poate fi salvata de asemenea oameni... niciodata. Cat mai aveti timp, cat mai este pace, invatati sa iubiti, incercati sa ajungeti la un echilibru interior, ganditiva mai mult la sufletul vostru, constientizati faptul ca doar el este nemuritor. Tot ce vedem in jurul nostru este doar un mijloc in care putem experimenta, in care putem evolua. Eu cred ca daca savantii ar iesi in fata omenirii si ar spune, ar demonstra stiintific sa zicem, ca pamantul poate fi salvat cu o singura conditie si aceea ca fiecare om SA FACA trei lucruri: 1. Sa-si inlocuiasca masina personala cu bicicleta; 2. Toti oamenii sa ceara oprirea celor mai mari 10.000 de uzine poluatoare de pe planeta si 3. Fiecare om sa planteze cate zece pui de arbori pe luna in spatiile pe care fiecare tara le va aloca in acest scop. Ei bine, eu cred ca 10-20% dintre oameni ar dori sa faca asta, 2-3% ar face efectiva asta o perioada pana ce vor observa ca actiunea lor este nesemnificativa si vor renunta, iar 0,5 % vor face in continuare aceste lucruri pentru a avea constiinta impacata ca ai facut ce trebuie pentru planeta pe care traiesc. Voi ce credeti?
 • 0 (0 voturi)    
  alexander manger esti un bou care face pe desteptu (Miercuri, 27 iunie 2007, 12:58)

  Alexxl [anonim]

  Dupa topirea ghetarilor va urma implicit glaciatiunea si sa stii ca cei care au scris articolul nu sunt chiar atat de prosti cum crezi tu.... Ideea ar fii sa schimbam mentalitatea sa nu mai fie oameni ca tine care sa si dea cu parerea care cum e prost ... Ci sa ne unim cu totii sub o deviza Salvati Planeta Pamant Salvati va copiiii....... o zii buna
 • 0 (0 voturi)    
  ce ne facem pana in 2100? (Miercuri, 27 iunie 2007, 14:54)

  Florea Raluca [anonim]

  sunt curioasa de ce ,nu se ia si o masura concreta ? mi se par buna ideile lor de a reduce consumul de carburanti ... dar dak reducem acest consum si nu plantam si copaci .... nu sunt sg ca va avea cel mai bun rezultat sau nici macar cel asteptat.Ar trebui sa se faca un program in care copii adulti si batrani chiar sa planteze copaci ... in locul copacilor care au fost folositi in uzul consturctiilor si al altor uzuri , cei care folosesc copacii ai trebui sa isi planteze altii .Pana la urma ce facem da luam doar jumatate de masura nu vom ajunge nicaieri.
 • 0 (0 voturi)    
  toate acestea vin de sus (Sâmbătă, 30 iunie 2007, 0:48)

  Bianca [anonim]

  Degeaba va strofocati sa gasiti vreo modalitate impotriva incalzirii globale.. toate aceste lucruri pe care incercati sa le faceti sunt inutile deoarece veti reusi doar cu voia lui D-zeu iar aceste nu sunt decat niste semne de la cel de sus .. cutremure.. inundatii... acuma canicula.... oricum odata si odata se va termina totul ..tot ce conteaza e sa nu va amgiti singuri !!!
 • 0 (0 voturi)    
  Doar Dumnezeu (Miercuri, 4 iulie 2007, 19:46)

  krys tyna [anonim]

  Doar Dumnezeu decide soarta noastra...Acum ce mai putem face? Ne putem stradui sa reparam stricaciunile dar nu putem da timpul inapoi. Daca pana acum oamenii au fost rai si au distrus incet-incet natura, casa tuturor - planeta PAMANT ..iar sfarstiul va fi consecinta faptelor NOASTRE... Asta este opinia mea.
 • 0 (0 voturi)    
  Dumnezeu stie tot (Marţi, 17 iulie 2007, 0:00)

  dany [anonim]

  Un lucru e clar cum au mai amintit ceilalti mai sus se aproprie sfarsitul lumi si nu avem ce face, lumea se duce de rapa dak nu stim sa o pretuim,natura ne ofera totul iar noi o distrugem nu mi se pare normal asa k fiecare luati masuri pt ca si urmasi nostri sa traiasca intro lume buna nu distrusa!cei care o distrug nu se numesc oameni ci dusmani oamenilor
 • 0 (0 voturi)    
  CITITZY K N-AVETY CE PIERDE!!! (Joi, 19 iulie 2007, 21:44)

  spirit-make-up!!! [anonim]

  Se pare k unii sunt foarte ignoranty...credety k e in regula ...atunci dc moare loomea din cauza kldury? inainte nu se intampla asha cv.atat de des..shi..hello!!! clima era stabila...mai aty vazoot zapada k in alty ani??? dak unii ishi permit sa spona k nu se intampla nimic inseamna k sunt C.H.I.OR.I. sau nu au nk in kap....nici makr 30% minte..ma rog..."NOI NE-AM FACUT-O! NOI SUFERIM"..CERT E K VA FY DIN CE IN CE MAI GRAV...nu shtyu kt vom mai pootea sa traim pe TERRA......hasta la vista..!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Rai..vs.YAD? (Joi, 19 iulie 2007, 21:51)

  spirit..age of empire..O.K.? [anonim]

  Ce le pasa la OJB-uri?...adik ORGANIZATIA JAVRELOR BATRANE.....hello...nepasatori avety impresia k ajungety in RAI shi totul e O.K.? hai k a fost buna...NOROC in loomea voatra de apoi......P.S.: nu uitaty sa looaty un aer condityonat cu voi......:P ******
 • 0 (0 voturi)    
  Taci! (Joi, 19 iulie 2007, 21:53)

  Spirit...tot Yo [anonim]

  se trezesc unii cu cultura generala 0% sa vorbeask.....am un sfat : DAK NU SHTY TACI "CENZURAT" DIN GURA!!!!
 • 0 (0 voturi)    
  HELLO......TREZITI-VA...K NUMAI E MOOT...SHI ADORMITY LA LOC..DE TOT... (Joi, 19 iulie 2007, 21:57)

  listen to me!-spirit... [anonim]

  SHI POONETY CE SCRIU K AU UNII DE UNDE INVATZA PE SITE!!!!! AIA KRE NU CRED KRE SE CRED DUMNEZEU SE CRED TARI ASH VREA SA II VAD PATYND-O......HAI ...
 • 0 (0 voturi)    
  dumnezeu-om (Sâmbătă, 21 iulie 2007, 21:59)

  bogdan [anonim]

  mai bine incercam noi..oamneii de rand .. sa facem cv.. k politicieni dau numai din gura..dar..macar sa stiim ce sa facem pt a evita o catastrofa care ar duce la sfarsitul omului..pana vine cnv q idei care sa convinga lumea..sa o trezeasca la realitate..k pana la urma noi suntem devina pt toate aste..noi,oamenii,nu altcineva..dumnezeu a creat o specie inteligenta si capabila..dar noi distrugem ce a creat dumnezeu inainte de noi..PLANETA.. sa salvam TeRRa! pana vine cineva q idei ,q fundatii bine dezvoltate etc.. sa ne rugam macar la Dumnezeu..pt binele planetei si al fiintelor care se afla pe ea. Doamne ajuta!
 • 0 (0 voturi)    
  totul se trensforma (Luni, 23 iulie 2007, 21:43)

  Prostia omeneasca [anonim]

  O idee:
  Intai studiati si apoi dati-va cu parerea!!!
  Ca sa vina o glaciatiune trebuie ca sa existe apa si, momentan, aceasta este inca stocata in alotele GLACIARE in speta POLARE.
  Deci ca gheturile sa acopere ontinentele este necesar ca intai cele existente sa se topeasca, prin.... chiar asa, INCALZIREA GLOBALA.
  AM citit mai sus diferite motive ale acestui fenomene, si, ca intr-un vechi banc tibetan va spun si eu:
  TOTI AVETI DREPTATE.
  Intradevar este un fenomen icli, pe care noi, oamenii , in lo sa incercam sa il stopam nu am facut altceva decat sa il grabim...
  Dar nici o problema, rasa umana nu va disparea... CI se va ADAPTA.
  Cred Intrunul Dumnezeu, Iahve, Allach, Buda
  Dar nu va speriati, cai el nu ne va ajuta...e doar un OBSERVATOR.
  Thomas d'Augustino.... Liberul arbitru.
 • 0 (0 voturi)    
  Bani vs. Pamant (Miercuri, 25 iulie 2007, 11:35)

  Cris [anonim]

  De curand am vazut documentarul lui Al Gore "An inconvenient truth". Nu m-a surprins deloc acel film. Este vizibil ce se intampla cu planeta noastra. Si cine spune ca e normal, ca s-a mai intamplat ... at acea persoana nu e informata. Emisiile de CO2 sunt in continua crestere si la nivel global nu sunt actiuni care sa le reduca.
  Intr-adevar, este f important ca fiecare dintre noi sa calculeze cat CO2 produce si sa incerce sa il reduca la minim. Dar pt a reduce cu 30% emisiile pana in 2020 ... tb luate masuri de acum.
  Sa se dea legi stricte in privinta consumului de petrol, sa se comercializeze masina electrica, sa se produca energie din surse regenerabile, sa se recicleze toate deseurile, sa plantam copaci, sa nu aruncam gunoaie pe unde ne vine. E f trist sa vezi ca afara sunt 50 grade, ca nu mai poti respira si in acelasi timp sa vezi tone ne gunoaie in jurul tau. Tot ce facem e important pt natura. Si ca am acum calculatorul deschis ... am dat in aer CO2...
  Ce sa faca dzeu dc noi aruncam gunoaie peste tot, dc primariile nu dau amenzi firmelor de salubritate ...care din 2005 sunt obligate sa ridice selectiv deseurile, dc mergem si pana la magazinul din colt mergem cu masina, etc, etc, etc...

  Oricum ... de vorbit ... vorbim!!! ideea e ... ce facem? Eu impreuna cu prietenii mei vom face cateva proiecte pe mediu ... voluntariat se cheama. Stiu ca nu e de ajuns ... dar e un exemplu de buna practica.
 • 0 (0 voturi)    
  global warming (Sâmbătă, 28 iulie 2007, 14:02)

  Chris [anonim]

  Bai fratilor, cati dintre voi ati renunta la viata la oras pt ca e poluanta? Sau cati dintre voi nu v-ati mai uita la televizor pt ca polueaza? Aproape nici unul. Sau luptati contra poluarii, dar aveti pe voi haine din materiale sintetice... Bai fraierilor, va contraziceti...
  Tot ce trebuie sa faceti e sa lasati natura in pace, sa nu mai schimbati nimic in ea, dar NIMIC, ABSOLUT, intelegeti? Natura e ceva prea evoluat pentru ca omul sa inteleaga vreodata. Orice interventie nu duce decat la distrugere. Cei care n-o cred vor vedea pe propria lor piele. Va urez dezghetare placuta !
 • 0 (0 voturi)    
  traim in lomea...cre se duce.... (Duminică, 29 iulie 2007, 22:47)

  Flor1nel [anonim]

  alexander are drepate cn zce c esti un bou...mai informeaza-te shi drept ex ia filmul the day after tomorrow....dar sfarsitul nu il crede c nu scapa nim;)
 • 0 (0 voturi)    
  Ce se va intampla de maine incolo? (Sâmbătă, 4 august 2007, 14:09)

  Allen [anonim]

  Cu siguranta ca este o intrebare foarte grea pentru orice om de pe acest pamanat...si nu cred ca are careva un raspuns...firea omului e cam curioasa..si a cautat intotdeauna..sa afle raspunsurile la intrebarile care le framanta prin diferite metode...de am aduna...toti savanti lumi..va zic in cateva cuvinte doar atat : NIMIC NU E DE FACUT.

  Nu va face-ti griji prea mare..cu privire la incalzire..racire a planetei..nu va muri foarte multi oameni din cauza acesta..si cum moartea uni om e ceva...ce se intampla zi de zi..nu e o tragedie...insa..tragediea e UNDE SE DUCE ?... cine sa isi mai puna si intrebari din astea...si cum in lume este atat rau si atata ura pentru cel din jurul tau...cum ai putea crede ca s-ar face ceva..in sensul sa reducem putin din acesti factori care dauneaza planetei noastre....si interesul nu va fi nicicum a tuturor pentru ca se gasesc oameni care sa nu le convina :)...oricum lucruri ciudate se vor intampla ...biblia relateaza destule semne...unele au inceput sa isi faca cunoscuta intensitatea , daunele , pierdele umane, si asta..din cauza...a tuturor...si a nesaparii noastre...insa mai sunt care le pasa si Domnul sa ii binecuvanteze si sa le deschida si mai mult ochii spre o lume mai buna alaturi de El.

  Sfarsitul lumi nu va fi din cauza vremii de afara care se schimba pe zi ce trece...ci tot din noi va veni...din pace...vom face razboi...din razboi se va naste distrugerea planetei...a unei mari mase de oamenii..si totul va fi pe final..ARMAGEDON e pe zi ce trece mai aproape...sus fruntea si realizeaza ce ai de facut cu adevarat cu privire la viata ta...speranta mai este..Domnul Isus Cristos e salvarea noastra...cine..il accepta VIATA VESNICA ARE ! ashea..ca nu vad..ce atat chin si stres pentru ce va fi maine...caci El poarta de grija toturor celor ce se incred in El si va da ce e mai bun pentru fiecare...de e sa mori..macar sa mori crezand in Dumnezeu si cu siguranta faci alerea ceea mai buna.
 • 0 (0 voturi)    
  nimic nou sub Soare (Marţi, 7 august 2007, 19:26)

  Aurelian [anonim]

  Ne agitam de pomana!!! Totul e natural de ciclic si mai degraba sub influenta spatiului extraterestru decat a factorului uman. NU uitati ca si Calea Lactee se afla intr-o continua modificare, fiind permanent inghitita de o gaura neagra. Intr-un spatiu cosmic aflat intr-o permanenta modificare este de asteptat ca si componentele sale sa-si modifice o serie de parametri. Nu uitati de interactiunile dintre 2 factori climatogeni f. importanti (cu influenta asupra climei): suprafata subiacenta activa si radiatia solara. AM SCRIS RADIATIA SOLARA? CLAR AVEM IN ECUATIE UNUL DINTRE PRINCIPALII FACTORI PERTURBATORI PENTRU CLIMA - Soarele.
 • 0 (0 voturi)    
  blog (Marţi, 21 august 2007, 6:22)

  Itzhak Eisenheim [anonim]

  Un blog pe aceasta tema la :
  http://eisenheim.blog.com
 • 0 (0 voturi)    
  WAKE UP (Joi, 23 august 2007, 18:09)

  stefi [anonim]

  Chiar nu vedeti ce se intampla in jurul vostru?Chiar credeti ca fac bine atatea fabrici,masini si altfel de poluari?Din pacate lumea e legata la ochii sau nu vrea sa vada.Un lucru cert e ca NOI distrugem tot in jurul nostru si nu ne pasa.Sper doar ca intr-un viitor apropiat sa devenim mai constienti.
 • 0 (0 voturi)    
  Pt.stefi (Joi, 13 septembrie 2007, 23:36)

  Bogdan [anonim]

  Esti de parere ca ar fi mai bine sa se inchida toate fabricile si noi"omenirea"sa mergem pe jos,sa nu mai folosim ciment si multe altele necesare vietzii???Crezi ca daca vom face asta vom imbunatazi planeta?Trezeste-te tu omule si nu interpreta gresit ceea ce se comenteaza aici...E adevarat ca din vina noastra se intampla ceea ce se intampla,dar gandeste-te si ca asa EVOLUAM!  Toate cele bune!
 • 0 (0 voturi)    
  mai tine minte cineva cand se zicea ca sfarsitul va fi in anul 2000? (Miercuri, 19 septembrie 2007, 13:53)

  Daniel [anonim]

  am 23 de ani.Sunt in vestul europei si ma uit cu parere de rau la idiotii care ia masina sa cumpere tigari la 100 de metri departare.De parca ar fi handicapati.Bai idiotilor.Toti la care va plac masinile asa de mult.Astea ne omoara pe toti.Mergeti pe jos.Ca Dumnezeu v-a facut din pamant pe pamant.Nu v-a facut in masina.Din cauza asta o sa se termine tot.Tin minte ,catre sfarsitul anilor 90' toti credeau ca va fi sfarsitul.Nu a fost sfarsitul.A fost inceputul unui sfarsit lent.Tot in legatura cu masinile,eu sunt intr-un mic orasel in italia.Trebuie sa va zic faptul ca simt cum respir FUM,GAZ nu stiu cum sa ii mai zic....CO2.Cand mergi la munte si respiri un aer curat simti diferenta ca de la cer la pamant.Imi pare sincer rau pentru omenire.Omul este INCONSTIENT de propriile-i actiuni autodistrugatoare.Daca este bine pentru el nimic nu mai conteaza.Sfarsitul ORICUM trebuie sa vina ,nu va faceti griji,inchideti ochi si continuati viata.Trebuie sa se implineasca cuvantul lui Dumnezeu chiar daca va si debransati de la curent cuvantul lui Dumnezeu tot se va implini.Traiti momentele frumoase cu intensitate.Bucurativa ca se termina odata cu autodistrugerea asta."Facase voia lui Dumnezeu , vie imparatia Sa."
 • 0 (0 voturi)    
  nu se poate opri,poate doar diminua... (Marţi, 2 octombrie 2007, 19:37)

  steliana [anonim]

  sa fim seriosi....suntem in anul 2007,ganditi-va doar ca daca s-ar fi stiut de la inceput ca se va ajunge in acest punct in care suntem constienti ca va veni ziua cand vom disparea,oamenii tot nu ar fi avut grija de planeta...plus ca neglijenta si ,deci, poluarea nu sunt singurele cauze ale incalzirii globale
  so...enjoy ce a mai ramas din viata
  numai bine,
  steliana
 • 0 (0 voturi)    
  Dumnezeu, Dragutu',....manca-i-as curu'! (Miercuri, 10 octombrie 2007, 17:05)

  omu' [anonim]

  ...vorba bunica-mi-i, ..., . Chiar nu vedeti ca specia asta ciudata ,gresit numita om, mai degraba "animal intelectual", are o predilectie stranie (cel putin) catre conflict ? Cei prosti(de-a binelea) si groaznic de multi, se bat sau se cearta iar "desteptii" si-o pun cu sarcasm(cica) unii altora (mai ales pe net). Natura tace si-i rabda pe toti pana-n ziua curateniei generale cand se va descotorosi de astfel de specimene si le va permite s-o mosteneasca-n continuare doar adevaratilor Oameni(care sincer, nu m-as mira prea tare sa fie mai putini sau in jur de aprox.144.000...ha!..a fost o gluma...sau nu?)....Daca vrei sa devii OM, fi Intelept si activeaza-ti aceasta potentialitate...Omul Este Preotul lui Dumnezeu (tradus - Martor Activ in Creatie) si nu sclavul materiei nici trantorul sau criminalul de doi bani...Reteta o ai , iar dac-ai uitat-o, am datoria(de OM - cetatean al cosmosului /ordinii divine/) sa ti-o reamintesc: fi un bun observator fara sa te implici inutil/fara sa te complici...lasa-i pe prosti si pe "destepti" sa-si sape gropile...nu-ti mai da cu parerea(cu stangu-n dreptu') ca , pe cuvant de OM, chiar NU CONTEAZA catusi de putin ce crezi tu sau altcineva...n-ai observat inca?...Respecta-i si-ntr-o zi vei putea chiar sa-i IUBESTI ...Traieste fara sa deranjezi pe nimeni, cat iti sta-n putinta...Nu creea atasamente (mai ales emotionale) si pe cat poti sa Nu depinzi de Nimeni...Fii Independent...Detasat...si vei cunoaste Libertatea(mantuirea)...Cunoaste acest Adevar caci El te va elibera: Desteptii spun multe in timp ce Inteleptul TACE...
 • 0 (0 voturi)    
  pt 88 (Miercuri, 31 octombrie 2007, 21:16)

  BornAgain [anonim]

  vezi ca vorbesti numai prostii, macar putin resprect fata de Cel care te-a creat, daca pentru ceilalti nu ai.
 • 0 (0 voturi)    
  :)) (Marţi, 6 noiembrie 2007, 10:18)

  vlad [anonim]

  De atatia ani am incercat sa ii invatam pe oameni ce este efectul de sera si ce urmari are, dar nimeni nu o ia inserios. De ce nu a incercat nimeni sa bage frica in oameni . Sa ii sperie in asa hal incat sa ajute si ei cu ceva nu numai sa disturga. :D
  Eu am decat 14 ani si si nu prea am ce face in privinta asta, dar sunt oameni care pot si care nu fac nimic deoarece nu vor deloc sa se complice ( de exemplu ar trebui sa se interzica de craciun bradul impodobit, ganditiva cati brazi sunt distrusi pentru doua saptamani pentru o sarbatoare) si ma asta de ai scris articolul glaciatiune este perioada de intensa dezvoltare a ghetarilor nu ce baliverne ai scris tu pe acolo. Aici se intampla chiar invers, vorba lui Alexandru Mangus :))
 • 0 (0 voturi)    
  doresc aceast eseu (Duminică, 11 noiembrie 2007, 19:44)

  ionescu andreea [anonim]

  imi trebuie eseu pana maine neaparat
 • 0 (0 voturi)    
  Incalzirea lu' peste... (Duminică, 16 decembrie 2007, 17:00)

  Doru BARBU [anonim]

  Salutare tuturor!

  Pot sa va spun ca eu unul sunt fascinat de capacitatea de manipulare pe care o are deja acest subiect (la care mass-media lucreaza din greu, fie vorba intre noi) cu incalzirea globala. Incredibil...Nu pot decat sa il aplaud pe Al GORE, proaspat castigator al premiului Nobel pentru pace (uite aici http://mnweekly.ru/world/20071213/55296592.html ) ca de asemenea si pe consilierii lui!!!
  Fantastica lovitura de imagine, incredibila dealtfel!!! Americanii se pricep la multe, da' cred ca la PR le dau lectii la toti, fara discutie!
  Nu m-ar mira ca acest premiu Nobel castigat de GORE sa fie trambulina pentru o noua functie politica in SUA, eventual cea de presedinte peste cativa ani...
  Anyway...
  Ironia soartei face ca natura si destinul sa fie extrem de perverse. In timp ce GORE ia premiul NOBEL pentru pace pentru smecheria PR "An Inconvenient Truth", in SUA mor cel putin 33 de persoane din cauza unui verglas (furtuna de gheata, fenomen meteo destul de prezent in America e Nord!!!!!!).Ia uitati aici http://www.radio-canada.ca/nouvelles/International/2007/12/12/005-verglas_midwest.shtml
  Halucinant!!!
  Tocmai (re)citesc cartea lui Lucian BOIA - "Omul si clima", in franceza. Mai vreau sa citesc "Sfarsitul lumii - o istorie fara sfarsit" si "Romania - o tara la frontierele Europei", ambele de acelasi autor. In plictiseala maxima in care traiesc pot sa spun ca BOIA mi-a retrezit, cel putin pentru o perioada, pofta pentru citit. Ceea ce e bine spun eu...
  Ce sa mai zic...Om trai si om vedea. Pana una, alta, multe previziuni catastrofice (ex: previziunile Clubului de la Roma, din anii '70, privind cresterea economica si criza resurselor) nu s-au adeverit.
  Cam asta e...
  Numai bine.
  Doru
 • 0 (0 voturi)    
  redusa populatia (Luni, 31 decembrie 2007, 17:42)

  paul [anonim]

  mai trebuie redusi din oameni dupa parerea mea cu toate ca e o solutie cam hitlerista
 • 0 (0 voturi)    
  Incalzirea globala (Duminică, 27 ianuarie 2008, 5:18)

  adi [anonim]

  deci din cate am vazut toata lumea vorbeste ...fiecare cu cunostintele lui ...eu zic ca cel mai bn e sa asteptam sa vedem ce se intampla ca asa toata lumea face drege si nimic ...asa ca nu cred ca aceasta incalzire ne va darama pe noi :))...asa ca stati linistiti mai oamenilor
 • 0 (0 voturi)    
  va zic eu...tot (Duminică, 16 martie 2008, 20:45)

  Ovy [anonim]

  nu e vb de soare sau alta planeta...exista cva numit INTUNECARE GLOBALA deci planeta se intuneca...dar asta nu e cel mai grav...dak nu ar fi acest fenomen(negativ)...planeta s'ar fi incalzit mult mai mult...pana aqm "cei importanti" s'au gandit cum sa impiedice aceasta intunecare dar nu s'au gandit k dak nu ar fi fenomenul planeta ar fi fost mult mai fierbinte...opriti degajarea unor gaze precum clorul fluorul ji carbonul(cfc)...ji apoi ganditi'va la intunecarea planetei...pare greu de crezut..dar cautati pe google INTUNECARE GLOBALA ji veti vedea un clip senzational(dak il veti intelege)...v'am pupat
 • 0 (0 voturi)    
  si... (Duminică, 16 martie 2008, 20:47)

  Ovy [anonim]

  desi lumina soarelui este impiedicata de norii poluati planeta se incalzeste tot mai mult..cum va explicati???
 • 0 (0 voturi)    
  marius...nu e asa (Duminică, 16 martie 2008, 20:48)

  Ovy [anonim]

  imi pare rau marius dar nu ai dreptate...:|
 • 0 (0 voturi)    
  dragos...wow (Duminică, 16 martie 2008, 20:51)

  Ovy [anonim]

  dragos asta inseamna k urmeaza SFARSITUL LUMII(APOCALIPSA)...iti dai seama ce inseamna asta?
 • 0 (0 voturi)    
  secolul xxi va fi religios sau nu va fi deloc (Marţi, 25 martie 2008, 4:23)

  moldoveanu leonard [anonim]

  Una din cauzele incalzirii globale este sociala.Poate cineva s-a gindit si la acest aspect.Sa nu uitam ca pe la sfirsitul anilor '80 in europa au fost mari schimbari sociale ,trecerea la democratie a tarilor din lagarul comunist.Odata cu acest evenient s-a facut trecerea la democratie.In schimb in majoritatea tarilor democratia a fost inteleasa prost.S-a inceput dupa cum bine va aduceti aminte defrisarea masiva a padurilor ceea ce a dus in citiva ani la schimbari majore ,inundatii,cresterea temperaturii,vinturi puternice si chiar tornade .In acelasi timp cresterea exagerata a numarului de automobile,poate de zece ori fata de anul 1989,deci o cantitate enorma de noxe eliminate in atmosfera.In acelasi timp ritmul constructiilor ,ceea ce a facut sa existe o cerere mult mai mare de materiale de constructii deci implicit marirea capacitatilor fabricilor de profil ,rezultind o mare cantitate de noxe in atmosfera.Ponderea agricola a Romaniei in aceasta perioada a scazut drastic ceea ce a dus la disparitia si mai mare a procentului de masa verde paralel cu defrisarea padurilor ,rezultatul fiind reducerea cantitatii de oxigen .Romania este doar un exemplu,asemenea lucruri s-au petrecut in toate tarile fost comuniste la care se adauga si China unde cu toate ca regimul comunist dictatorial persista s-a trecut de multi ani la economie de piata libera si ceea ce s-a petrecut in europa de est este valabil si in China .Deci cred ca si schimbarile sociale au ajutat intr-o oarecare masura la incalzirea globala.Este rindul oamenilor de stiinta sa avertizeze zilnic guvernele tarilor dezvoltate,ONU,UNESCO,SFINTUL SCAUN de la Vatican.In ceea ce priveste planeta NIBIRU si influientarea terrei si a celorlalte planete din sistemul solar ,cred ca este reala si nu face parte dintr-o poveste SF ,avind totusi ca baza de informatii scrierile sumeriene,babiloniene,mayase,iudaice.Viitorul este aproape ne bate la usa si odata cu el schimbarile majore la nivel planetar .
 • 0 (0 voturi)    
  Incalzirea globala (Marţi, 20 mai 2008, 10:04)

  aris [anonim]

  Trebuie sa fii tâmpit sau inconstient , orb sau idiot ca sa nu vezi schimbarile din fiecare zi din jurul tau in ce priveste degradarea planetei. Partea proasta este ca nu prea se mai poate face nimic mai ales ca nici nu se doreste si in mare parte si din cauza ca multa lume crede ca sunt baliverne. Din nefericire adevarul este destul de crud si de asta suntem vinovati noi, oamenii, trestiile ginditoare, cele mai inteligente fiinte de pe planeta.
 • 0 (0 voturi)    
  trebuie sa facem ceva (Duminică, 25 mai 2008, 17:52)

  romina [anonim]

  ce pt sa ziic este foarte adevart totul ,dar intrebare ce putem face noi oameni. pt ca nu toti pt face asta nu toti se gandesc la asa ceva ca in catica ani daca mai continuam asa vom distruge totul nimeni nu intelege nimic din toata chestia asta pt ca in general oameni vad dar nu vor sa faca ceva dar nu se gandesc ca urmasi nostri vor avea de suferit trebuie sa incerc sa ne folosim cat mai putin daca vrem sa oprim poluarea care ii in momentul de fata si care urca treptat pe zii ce trece poate ca pamantul mai rezista cati-va ani buni dar trebuie sa ne gandim ce lasam in urma pentru urmasi nostri ca ei vor conduce mai departe ce lasam noi parerea mea este urmatoarea daca nu oprim totul ,poate vom fii inghiti de ape sau vom muri sufocati .si cred ca nimeni nu vrea asta va rog opriti-va sa mai folositi totul ce duce la poluare
 • 0 (0 voturi)    
  Mda (Marţi, 17 iunie 2008, 19:38)

  Roxana [anonim]

  oriunde citesti gasesti mai multe ipoteze ale inceperii incalzirii globale. Cauzele, efectele, si solutiilec difera. Glaciatiune ? No way ! Teoretic incalzirea globala dureaza cel putin 10.000 de ani. E clar ca ceva s-a schimbat ... asta nu tre sa o zica nici un om de stiinta ca iti dai seama ca temperatura creste considerabil. Ipoteza mea e cu totul alta si mi se pare moolt mai plauzibila. Oricum cei de azi nu o sa prinda incalzirea globala.. dar pot sa O OPREASCA.
 • 0 (0 voturi)    
  DESCHIDETI OCHII OAMENI BUNI!!! (Marţi, 22 iulie 2008, 16:14)

  alina [anonim]

  Salut !

  Am citit cu interes toate comentariile scrise deja si in urma unor documentari am vazut ca majoritatea aveti dreptate...
  Este adevarat ca Planeta X (Nibiru) afecteaza intr-un mod sau altul climatul pamantului, si mai este adevarat si ca Pamantul trece prin incalziri si glaciatiuni la intervaluri bine stabilite. Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca in trecut incalzirile globale durau 10.000 ani (pana se ajungea la apogeu), pe cand acum Terra inregistreaza temperaturi cu 1 grad mai mari, la fiecare 2 ani. Oamenii, fiinte egoiste si nepasatoare decat pentru ei insisi , dupa ce au poluat planeta timp de 100 de ani, de au adus-o in ultimul hal , incearca sa gaseasca acum vinovati din afara spatiului terestru.
  Nu infirm faptul ca acea planeta (Nibiru) ar avea o anume influenta asupra noastra, dar cu singuranta acea planeta nu "vine" sa ne umple atmosfera cu gaze nocive...noi suntem aceeia care ne facem rau cu buna-stiinta.
  Daca nu v-ati convins, atunci cum explicati faptul ca in anumite zone ale Pamantului (care au un nivel al poluarii mai scazut) temperaturile nu depasesc cu mult limitele normale, pe cand in marile orase industriale, nici nu poti respira in timpul orelor 12-16.!?!?...cu siguranta, Planeta Nibiru nu e de vina pentru aceasta.
  Asa ca nu mai incercati sa dati vina pe capra vecinului, si sa ne punem mintile la contributie pentru a gasi niste solutii la aceasta problema.Multi oameni sunt inconstienti, si se gandesc numai la ei, insa nu realizeaza ca raul produs de ei, se va rasfrange inzecit asupra urmasilor lor.
  Spre ex. , generatia mea ( eu am 17 ani acum), daca ar fi sa ne luam dupa prezicerile cum ca in 2035 Pamantul va si desert , nu ar mai apuca varsta de 45-48 de ani.
  Asta daca nu luam in calcul ca viata va deveni un chin fara apa/ plante/ oxigen/ alimente ...intr-un cuvant resurse, care vor deveni din ce in ce mai putine, comparativ cu numarul populatiei.
  DESCHIDETI OCHII, OAMENI BUNI!...SA MAI FACEM CEVA, CAT INCA NU ESTE PREA TARZIU!!!
 • 0 (0 voturi)    
  Incalzirea globala (Joi, 24 iulie 2008, 0:04)

  Ale [anonim]

  Oamenii ar fi trb sa se gandeasca la consecinte inainte de a construii diferite fabrici ,constructii etc....tarile nu vor mai avea pamant ptr construirea locuintelor si astfel nu ne ramane sa construim decat in sus...dar pana cand??TOTUL are un sfarsit...unii spun ca ne putem adapta la aceste schimbari climatice...DA putem dar nu vom face decat mult mai rau prin asta,si tot asa ajungem la autodistrugere....daca s-ar topi ghetarii cum se anunta..am putea descoperii noi locuri neexplorate pana acum....dar totul ar fi pe dos...iar despre apa...sursa vietii...nici sa nu vbim...caci o sa devina un obiect politic in cele din urma...ar trebui cu totii macar atat sa facem,,,,sa inlocuim baia cu dusul...sa folosim apa de la spalarea fructelor la udarea plantelor....macar atat si tot conteaza mult la nivel planetar...personal nu cred ca vom trai mai mult de 30 de ani...caci ne vom adapta la conditiile extreme...dar de loile acide si lipsa apei nu ne vom putea ascunde...si atunci va fi sfarsitul...eu am 14 ani si nu prea pot face multe cu privire la asta...DAR oameni buni ganditi-va...Dumnezeu v-a creat ,doar o viata aveti....bucurati-va cat mai puteti caci tot in pamant vom ajunge...
 • 0 (0 voturi)    
  incalzirea globala (Sâmbătă, 20 septembrie 2008, 23:07)

  vlad [anonim]

  e ff simplu..in biblie scrie: nimeni nu v-a sti cand v-a fi sfarsitul...asa ca...Doamne ajuta !!
  • 0 (0 voturi)    
   Acest subiect. (Marţi, 28 octombrie 2008, 21:23)

   Alexandra [anonim] i-a raspuns lui vlad

   Incalzirea globala este un subiect de mare interes.Ceea ce as vrea sa spun este caci nu se mai poate face nimic impotriva incalzirii globale.Este un fenomen care se petrece mult mai repede decat ne-am imagina.
 • 0 (0 voturi)    
  faceti cv (Luni, 20 aprilie 2009, 10:30)

  Vlad [anonim]

  ce oameni......in loc sa va mai plangeti puteti incepesa faceti cv caci specialistii au zis ca se mai pot lua masuri iar multi dintre voi ne vedeti morti....
 • 0 (0 voturi)    
  mai (Luni, 20 aprilie 2009, 10:41)

  Vlad [anonim]

  voua vi se pare ca Dumnezeu daca noi stam cu mainile in san si nu facem nimica El ne va salva?intai trebuie si noi sa facem schimbari sa protejam,sa nu mai distrugem......abia atunci sa asteptam o rasplata de la El..... trebuie sa ne schimbam mentalitatea oameni buni.....am doar 13 ani dar trebuuie sa fim mai responsabili daca vrem ca umanitatea sa se trezeasca
 • 0 (0 voturi)    
  am gasit solutia (Vineri, 17 iulie 2009, 9:25)

  alexandru [anonim]

  am gasit o solutie prin care sar putea diminua consumul de hidrocarburi si in acelasi timp ar da de lucru foarte multor oameni din lumea a trea si celor de la tara . avtiti idee cui sa ma adresez astfel incit sa beneficiez si eu financiar de pe urma acestei inovatii,
 • 0 (0 voturi)    
  Stiu un lucru si sigur (Luni, 17 mai 2010, 19:48)

  Dragos [anonim]

  daca in 2100 va fi o noua era Glaciara ...noi dc ne temem?? ...pt ca daca rasa umana a supravietuti ultimei ere Glaciare ...dc nu am face-o si acuma ..mai ales ca in timpul eultimei ere glaciare ...rasa umana nu era nici pe departe asa de evoluata ca acuma ...asa ca nu cred ca ar trebui sa ne ingrijoreze prea mult acesta Glaciatiune .....


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by