Primarul general Adriean Videanu e bun de plata. El a prejudiciat bugetul Capitalei cu 1,5 milioane euro, prin neindeplinirea unor atributii decise de Consiliul municipal inca din anul 2005. Mai exact, in octombrie 2005, consilierii municipali au votat Hotararea 233, prin care modificau felul in care societatea de apa si canal - Apa Nova - putea fi sanctionata.

Adica stabileau ca autoritatea de reglementare ARBAC sa constate doar nerespectarea procedurilor si a Contractului de concesiune de catre societatea Apa Nova, iar primarul general sa fie cel care aplica sanctiunile.

Acest lucru se intampla la aproape o luna dupa ce o alta decizie a CGMB cerea rezolvarea unui conflict dintre bucuresteni si Apa Nova dupa procedura UNCITRAL, solutionare oprita tot de executivul primariei.La cateva luni dupa ce consilierii i-au dat lui Adriean Videanu atributia de a incasa amenzile de la Apa Nova, ARBAC a dat prima amenda.

In februarie 2006, ARBAC a comunicat primarului ca a decis sanctionarea Apa Nova cu 1,5 milioane euro pentru neindeplinirea indatoririlor fata de bucuresteni. Desi a aflat din presa, dar a fost informat si in mod oficial, Videanu nu a miscat nici un deget pentru incasarea acestor bani. De atunci, a trecut un an.

Cum Apa Nova nu a facut nimic pentru indreptarea situatiei pentru care a fost sanctionata in februarie 2006, luna trecuta ARBAC a amendat din nou societatea mixta romano-franceza cu inca 3,5 milioane euro.

Integral in Gandul