Premierul Ungariei, Ferenc Gyurcsany, a fost indelung huiduit de un grup de peste o mie de demonstranti la Debretin. Acestia nu s-au retinut nici in a arunca cu oua si portocale. Cordoanele cordoanele constituite de reprezentantii fortelor de ordine au fost intarite si cu un sir de tramvaie care s-au plasat intre oficialitati si demonstranti.

Reprezentanti ai Politiei sustin ca premierul Gyurcsany nu a fost atins de ouale si portocalele lansate de multime. Premierul ungar a intampinat insa dificultati si la parasirea cladirii primariei, unde a purtat discutii cu primarul Kosa Lajos, demonstrantii fiind decisi sa isi arate adevaratele sentimente fata de politica guvernului.

Mai mult, ei s-au regrupat si au incercat sa il urmareasca pe premier pe tot parcursul vizitei la Debretin.

Ar fi de precizat ca in fata primariei din Debretin, un grup de cateva sute de persoane protesteaza de 200 de zile fara incetare pentru demiterea lui Gyurcsany. Acestora li s-au adaugat in cursul vizitei si tineri cu vederi radicale care au initiat bombardamentul cu oua si portocale.

Trupele speciale au fost masate pe strazile adiacente pietei primariei, dar nu a fost nevoie de interventii in forta.

Debretin este al doilea oras ca marime al Ungariei, iar premierul s-a intalnit cu oficialitatile locale in cadrul programului de dezvoltare "Polus". Desi socialistii l-au somat pe primarul Kosa Lajos sa asigure protectia lui Ferenc Gyurcsany, acesta, membru FIDESZ, a replicat ca nu poate impiedica cetatenii sa isi exprime liber sentimentele fata de actuala guvernare.