Studentii din regie ar putea pierde spectacolele cu Flamingo Boys, M.C. Cosmina Pasarin si serile de Karaoke din cauza ca rectorul Universitatii Politehnice Bucuresti, Ecaterina Andronescu, urmareste transformarea localurilor de noapte din Regie in magazine cu mancare si librarii. Ea spune ca este impotriva vanzarii bauturilor alcoolice in campus.

Nivelul infernal al zgomotului si desele incaierari din preajma barurilor au avut darul de a razvrati zeci de studenti, care au facut cereri pentru inchiderea localurilor.

Rectorul Universitatii Politehnice Bucuresti a iesit in fata, luni, spunand ca are de gand sa transforme o parte din barurile si cluburile de pe domeninul universitatii in librarii si magazine de alimente.

„Noi dorim sa transformam barurile in alt tip de servicii. Spre exemplu, sunt prea putine magazine pentru cumparaturi”, a declarat pentru HotNews.ro rectorul UPB. Aceasta sustine ca i-a consultat si pe studenti, care sunt perfect de acord cu propunerea ei.

De asemenea, Andronescu spune ca nu este de acord cu vanzarea de bauturi alcolice in campusuri si ca in plus, acest lucru este ilegal.

Studentii se simt jigniti

Doi studenti din Regie spun ca au aflat de ideea rectorului si ca o trateaza ca pe o ofensa. „Suntem majori si ar trebui sa fim tratati ca atare. Inteleg ca e normal sa pui restrictii in cazul copiilor de liceu, dar aici invata niste persoane adulte. E o jignire”, spune Maria.

Iubitul ei spune ca „studentii care de obicei iau acest tip de decizii cu rectorii si profesorii o fac de capul lor”. Dan, alt student care arata cu degetul la camera lui cu vedere spre Dumars spune ca „daca se ingroasa gluma el va redacta o petitie. „Asta e magarie pe fata”, spune el, invocand dreptul la „distractie”.

„Pai daca o lasi pe ea (n.r. Ecaterina Andronescu) o sa faca din discoteci cluburi de geometrie si centre de prieteni ai examenelor”, se amuza studentul, care spune ca masura este „comunista” si nu va duce neaparat la „cresterea randamentului la invatatura”.

Alt politehnist, „dar numai cu locul de cazare, intrucat urmeaza cursuri la Academia de Studii Economice”, spune ca „ar fi pacat sa se aleaga paful de discoteci. Avem de unde sa cumparam mancare, iar daca ni se face chef sa citim si sa invatam stim unde sa gasim si carti”.

Studentul Andrei recunoaste insa ca o mare parte din cei care frecventeaza cluburile din Regie nu sunt studenti, insa nu vede acest lucru ca fiind o problema.

Ce se intampla cu investitiile patronilor de Club

Ecaterina Andronescu a mai afirmat ca in viitorul apropiat va avea intrevederi cu patronii localurilor din zona, urmand sa stabileasca eventuala schimbare de profil a barurilor si cluburilor. „Ei au contracte care se innoiesc anual si vom vedea atunci ce este de facut, mai departe”.

Patronul clubului Princess spune ca nu are nicio problema cu eventuala schimbare de profil a barurilor din Regie si ca nici nu crede ca se va intalni vreodata cu rectorul UPB.

„Eu am cumparat teren si am ridicat aceasta constructie. Cand am venit acum 2-3 ani era teren gol. Vizati sunt cei care au investit foarte multi bani. Dumars, spre exemplu”, spune acesta.

Unul dintre angajatii clubului MAXX, care a preferat sa-si pastreze secret numele si functia, spune ca localul al carui angajat este va fi dat uitarii, dar nu va pierde prea multi bani. „Nu s-au mai facut investitii de aproape trei ani, cu toate acestea MAXX este unul dintre cele mai faimoase cluburi din Bucuresti si e pacat sa fie dat uitarii”.