Chiar daca sunt multumiti de primarii lor, ii considera competenti, cinstiti si bine intentionati, cei mai multi dintre romani ar vota la viitoarele alegeri pentru un alt candidat.

Intre 40 si 49 de ani, cu experienta politica si in administratie, abil in negocieri, realizat financiar si membru al partidului de guvernamant - acesta este portretul robot al candidatului ideal la functia de primar, realizat de majoritatea romanilor.

Profesia primarului nu conteaza pentru 53% dintre romanii ce fac parte din esantionul reprezentativ chestionat pe tema administratiei publice locale, de catre Biroul de Cercetari Sociale. Conteaza insa calitatile sale umane, pentru 40% dintre chestionati si cunoasterea problemelor localitatii, pentru 34%.

Cat despre primarii alesi cu doi ani in urma, lumea vorbeste in general de bine. Conform parerii a 59% dintre romani ei sunt competenti si modesti (52%). Un procent si mai mare, de 61%, ii considera si gospodari, iar 48% sunt convinsi ca primarii lor sunt corecti, fata de 23% care cred

contrariul. Buna parere de astazi nu garanteaza insa votul de realegere de maine. Pentru actualul primar ar vota 29% dintre cetateni, ceva mai multi ca numar, 32%, intentionand sa opteze pentru un alt candidat. Nehotaratii sunt destul de numerosi, 33%.

Integral in EurActiv.ro