Imobilul costa 1,9 milioane euro si se afla in "Imperial Mansion" din Pipera.

Pretul celei mai scumpe vile de vanzare in Bucuresti este de aproape doua milioane de euro, echivalentul a 42 de garsoniere noi. Vila se poate cumpara rapid, dar atatea garsoniere ieftine ar fi greu de gasit, pentru ca oferta de locuinte cu suprafete mici si preturi pe masura este extrem de redusa.

Cea mai ieftina locuinta noua care se poate cumpara in Capitala este o garsoniera intr-un bloc in constructie. Aceasta are o suprafata de 39 mp, costa 43.680 euro si face parte din ansamblul rezidential Drumul Taberei Residence, din sectorul 6. Pentru ca blocul este construit de un particular, ca persoana fizica, pretul este final, fara alte adaosuri sau taxe.

Imobilul va fi finalizat in acest an si se afla in oferta firmei Edil Real Estate. La sfarsitul anului trecut au mai existat doua oferte de garsoniere la preturi comparabile, de circa 45.000 euro, in blocuri din zonele Vitan-Barzesti si Titan, dar au fost deja vandute.

Suprafete mari, preturi mici

Tot printre cele mai ieftine oferte si beneficiind de suprafate ceva mai generoase sunt garsonierele din proiectul Confort Park, al firmei Domus Still, care se va construi in zona Vitan-Barzesti. Aici, o garsoniera cu o suprafata de 47,07 mp costa 49.500 euro, cu toate taxele incluse, iar una mai mare - de circa 52 mp - se va vinde cu 52.800 euro.

Pretul pe metrul patrat este cu putin peste 1.000 euro la garsoniere, dar mai putin la apartamentele mari: de exemplu, cele de doua camere cu suprafete de circa 80 mp sunt de vanzare la 79.000 euro.

Vecinatatile sunt in plina transformare - de curand s-a lansat un magazin Praktiker, langa amplasament se ridica un alt grup de blocuri noi (ansamblul Asmita Gardens) si pe terenul din fata - Confort Park, acelasi investitor, firma Domus Stil, va construi un hotel de lux, cu toate facilitatile, potrivit directorului de marketing Sorin Ionescu. La final, proiectul va avea peste 400 apartamente.

Oferte pentru tineri

Alte garsoniere cu preturi de pana in 50.000 euro, cu tot cu TVA, se mai gasesc si in complexuri rezidentiale mai mici, cu pana in 60 de unitati, situate in cartierele Drumul Taberei, Titan, Dristor si Vitan. Oferta este in crestere fata de anul trecut, dar si cererea este foarte mare, multi tineri bucuresteni fiind interesati de locuinte de pana in 50.000 euro.

Cumparatorii de case nu au insa de unde sa aleaga, in oras nemaifiind oferte sub 1.500 euro/mp. Cel mai ieftin ansamblu rezidential de locuinte individuale este realizat de un particular intr-o zona limitrofa, in Corbeanca, preturile fiind de 850 euro/mp, potrivit agentiei Regatta, care il reprezinta pe vanzator.

Integral in EvZ