Google a ridicat in sfarsit restrictia care necesita detinerea unei invitatii pentru cei care doreau sa isi deschida un cont Gmail. Incepand de azi, oricine poate sa obtina o adresa Gmail, cu cei 2,7GB spatiu de stocare oferiti.

Co-fondatorul Google Sergey Brin a declarat ca serviciul a devenit de importanta majora pentru companie, nu numai pentru ca aduce venituri din reclamele contextuale asociate mesajelor, ci si datorita integrarii stranse cu alte servicii, inclusiv Google Calendar si Google Talk.

Gmail va ramane gratuit, desi Brin a vorbit despre intentia de a aplica o taxa pentru capacitatea de stocare suplimentara. Desi detaliile nu au fost finalizate, Brin a indicat ca taxa se va situa intre 25 si 500 de dolari pe an pentru capacitati intre 6,25GB si 250GB, ca si pe serviciul de partajare foto Picasa.

Desi numarul conturilor gmail.com va creste, utilizatorii din Marea Britanie si din Germania vor primi conturi googlemail.com, datorita unor dispute legate de marca comerciala gmail.

Conform companiei de cercetare comScore, Google a depasit AOL si a devenit al treilea serviciu de webmail al lumii, cu 60 de milioane de utilizatori. Cu toate acestea, Gmail se afla inca mult in urma serviciilor Microsoft Hotmail si Yahoo!, care au 236 de milioane, respectiv 249 de milioane de utilizatori.