Potrivit expertilor companiei de consultanta financiara si audit KPMG, principalele provocari ale Romaniei ca urmare a aderarii la Uniunea Europeana sunt respectarea standardelor de mediu si armonizarea legislatiei cu prevederile europene.

Pentru a face fata obstacolelor, societatile comerciale trebuie sa-si adapteze ofertele la interesele clientilor, iar "castigarea increderii reprezinta un element esential pentru succesul in afaceri", a declarat Victor Kevehazi, senior partner la KPMG. El a adaugat ca nicio companie nu va putea functiona fara autorizatie de mediu si fara sa se conformeze normelor specifice de mediu.

"Legislatia UE a impus cerinte mai stricte companiilor romanesti si ne putem astepta la o legislatie mai dura".

Un alt aspect subliniat de reprezentantul KPMG a fost necesitatea introducerii noilor reglementari in domeniul financiar si contabil, precum si a noilor reguli de guvernare corporatista. "Vom vedea pentru companiile romanesti o prima runda de probleme legate in special de dificultatea de a raspunde in mod eficient la concurenta.

Orice companie poate veni in Romania sa concureze pe piata si niciun plan de protectie nu este permis. In al doilea rand, companiile romanesti vor avea nevoie de consultanta spre a identifica problemele si pentru a gasi solutiile ce se impun", a precizat Kevehazi.

Integral in Adevarul