"Baieti destepti" care profita material de pe urma politicului se afla si in imediata apropiere a aceluia care tuna si fulgera impotriva lor, presedintele Traian Basescu.

Aceasta este concluzia Grupului de Investigatii Politice (GIP), condus de fostul consilier prezidential Mugur Ciuvica, care sustine ca actualul consilier de stat de la Cotroceni Bogdan Chiritoiu a folosit informatii privilegiate pentru a primi, in iulie 2005, o finantare SAPARD de 100.000 de euro, bani pe care i-a utilizat pentru a-si construi o pensiune.

Intr-un comunicat de presa, Ciuvica a declarat ca faptul ca Chiritoiu a primit aceasta suma demonstreaza ca declaratiile lui Basescu sunt "demagogice", menite sa ascunda afacerile oneroase ale propriilor consilieri.

El a aratat ca Chiritoiu este un apropiat al lui Theodor Stolojan si ca afacerile acestuia au mers foarte bine din momentul in care a ajuns demnitar la Presedintia Romaniei.

Conform lui Ciuvica, mecanismul prin care firma a primit finantarea este urmatorul: "BMC Consultant SRL a prezentat proiectul construirii unei pensiuni in valoare de 200.000 de euro, la Bran, unei comisii formate din functionari ai Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, aflata in subordinea Ministerului Agriculturii, care a decis asupra acordarii fondurilor SAPARD.

Integral in Gandul