In loc sa-i pretinda scuze lui Traian Basescu pentru ca a vorbit despre calitatea indoielnica a clasei politice, parlamentarii romani mai bine ar fi conceput ei o scrisoare de scuze pe care sa le adreseze electoratului. Sa recunoasca faptul ca-i batjocoresc zilnic pe cetatenii care i-au trimis sa-i reprezinte cu demnitate in Legislativ. Procesul-verbal l-a dat de gol pe senatorul Tanasescu.

A votat de doua ori la motiunea anti-Macovei. Este o mare stampila neagra. "Alesul" a sustinut ca ar fi votat dublu, dorind sa-si bata joc de colegii de la PD. De fapt nu pe democrati i-a batjocorit Tanasescu, ci pe alegatorii romani. Ei nu l-au votat pentru ca el sa-si bata joc de cineva. Cu atat mai putin de Macovei, careia deja-i stiu de frica toti certatii cu legea.

Daca nu-l prindea nimeni, lui Tanasescu i-ar fi reusit inselaciunea. Este doar ultimul exemplu. Altfel, de la inaltimea functiei lor, senatori si deputati isi umilesc mereu votantii. S-a vazut cum au reactionat si cu prilejul condamnarii comunismului. Au transformat un gest sobru, asteptat de intreaga societate romaneasca intr-un circ penibil.

Parlamentul parca ar fi devenit o clasa de la o scoala periferica in care elevii isi bat profesorii. Se plang ca li s-ar face o imagine nemeritat de negativa si, cand colo, parca isi dau zilnic osteneala sa faca totul pe dos. S-au inghesuit sa voteze in unanimitate majorari de salarii pentru ei, dar de alte categorii ii doare fix in cot.

Senatorii si deputatii au atat de multe privilegii incat li se pare ca isi pot permite orice. De la masini de lux, pe care le innoiesc periodic din banii bugetului de stat atunci cand se plictisesc de culoare, la excursii in strainatate, chiul cat cuprinde, derogari pentru incompatibilitati, acte de coruptie. Li s-au pus la dispozitie dotari de ultima generatie ca sa faca legi bune.

Dar ei cand nu chiulesc executa legi care se bat cap in cap. Au reusit sa elaboreze doua legi ale referendumului: una prevede ca nu se pot organiza alegeri decat dupa sase luni de la consultarea populara, alta dupa 45 de zile. Sau fac legi fara dinti. Ori adopta legi pentru infractori! Cand au fost avertizati sa inceteze, s-au razvratit.

Fac doar ce vor ei, iar toti ceilalti trebuie sa le respecte ordinele. Oficialii europeni cer adoptarea Legii ANI, dar "alesii" amana cat pot controlul averilor. Doreste presedintele tarii sa le transmita un mesaj la o anumita data, i se raspunde sa vina altadata! Opozitia nici n-a vrut sa-l auda. De frica probabil.

PC, PSD si PRM au cerut amanarea europarlamentarelor, sacrificand astfel, pentru interesele personale, interesul Romaniei de a avea rapid o reprezentare corecta la PE. Oricum, nimic nou! Fireste ca opozitiei (si chiar si liberalilor, cu tot cu strategii lor americani) ii este teama ca euroalegerile vor arata clar pe cine mai reprezinta actualul Parlament.

Astfel incat suspendarea presedintelui este colacul de salvare electorala al sustinatorilor acestei idei.

Daca alesii nostri se considera corifeii democratiei, sa intrebe poporul: mai sustine ori ba actualul Parlament ales pe liste de partid in demersurile sale? Daca da, abia atunci sa-l suspende pe Basescu. Ar fi bine pentru ei daca ar reusi sa lase deoparte gargara politica.

si sa demonstreze ca Parlamentul este o institutie a democratiei care nu se identifica deloc cu actuala majoritate de conjunctura si interese. Acum impresia este aceea ca Legislativul a devenit o institutie a dictaturii.

Cat despre scandalul biletelor se vorbeste atat de mult, e o asemenea harmalaie incat oamenii s-au plictisit de subiect. Ei stiu clar ca adevarul este acela ca au existat doua rezolutii perfect legale si un singur biletel: cel scris de Tariceanu in favoarea prietenului Patriciu. Despre acesta nu mai vorbeste nimeni.