Studii recente facute de agentii cu profil imobiliar demonstreaza ca piata indigena este aproape blocata pe segmentul apartamente, mai ales la nivel de mari orase.

In asteptarea momentului aderarii la Uniunea Europeana, proprietarii au dus preturile la un nivel total nejustificat cu mult mai devreme, si nu par dispusi sa faca pasul inapoi. Ei au adoptat o pozitie de expectativa, chiar daca numarul de proiecte imobiliare creste pe zi ce trece.

Si, nu de putine ori diferentele de pret intre o locuinta noua si una construita inainte de 1989 este aproape nesemnificativa.

Asteptarile proprietarilor se bazeaza si pe cererea care va deveni mai mare odata cu renuntarea de catre bancile comerciale la avansul pentru creditele ipotecare sau imobiliare.

Pana acum, piata imobiliara a adus profituri uriase celor care au plasat investitii in acest sens. Nu mai exista zi in care sa nu se mai anunte lansarea unui proiect imobiliar, fie pentru locuinte, fie pentru birouri. Daca pe parte de apartamente de lux, investitorii sunt "neaosi", pentru clasa de mijloc si, respectiv, birouri ori spatii industriale domina fondurile din afara tarii.

Integral in Curentul