Intr-un interviu acordat luni postului Romania Actualitati, presedintele Traian Basescu a respins ideea unei crize politice in Romania, sustinand ca avem de-a face cu un razboi mediatic, provocat de cei trei moguli media autohtoni (Vintu, Patriciu si Vociulescu) si de oameni politici.

Seful statului a declarat ca nu are nici o retinere in a spune ca Patriciu, Vantu si Voiculescu utilizeaza trusturile media in batalia politica pentru a obtine favoruri economice: "ei vor sa subrezeasca acea parte care ii impiedica sa obtina favoruri economice de la oamenii politici pe care ii controleaza".

Referindu-se la situatia politica, Basescu a declarat: "Criza este atunci cand institutiile statului nu functioneaza si nu ai solutii constitutionale".

Relatie "relativ alterata" cu Parlamentul

Presedintele Basescu considera ca relatia sa cu Parlamentul este "relativ alterata", aceasta situatie fiind generata exclusiv de parlamentari, din tot spectrul politic, care zilnic lanseaza atacuri la adresa presedintelui.

Traian Basescu a completat ca un conflict fundamental intre el si toate partidele se va propaga in conditiile in care interesele tuturor "mogulilor media cer un presedinte care sa nu auda, sa nu vada".

Basescu: "Nu sunt un motanas ascultator!"

Seful statului a admis ca s-a implicat "in mai multe zone" care a deranjat multe persoane, insa acest lucru a fost facut in acord cu Constitutia. "Cine vrea sa creada ca as fi un motanas ascultator (...) care se retrage la Cotroceni, se inseala!" - a mentionat presedintele Basescu.

El a adaugat ca prin Constitutie, presedintele tarii este obligat sa aiba legatura cu institutiile centrale ale statului. "Ceea ce imi cer politicienii este, de fapt, expresia unei gandiri ce nu are nimic in comun cu functia de presedinte al Romaniei!" - a mai spus Traian Basescu.

Patriciu, Vintu si Voiculescu utilizeaza media pentru a obtine favoruri economice

Presedintele Basescu a repetat in timpul interventiei sale la Romania Actualitati ca situatia actuala este un razboi mediatic, provocat de moguli mediatici si oameni politici: "foarte multi oameni politici isi fac treaba, cu o exceptie: cand se ajunge la interesele economice".

Seful statului a declarat ca nu are nici o retinere in a spune ca Patriciu, Vantu si Voiculescu utilizeaza media in aceasta batalie pentru a obtine favoruri economice.

Marea Neagra - un spatiu in care Romania trebuie sa isi respecte interesele

Presedintele Traian Basescu a mai afirmat ca, in ceea ce priveste Marea Neagra, tara noastra are interese de securitate, economice, de mediu si de trafic. "Marea Neagra nu are cum sa nu ne intereseze" - sustine seful statului.