Intr-un interviu acordat Corinei Dragotescu, in ziarul Cotidianul de sambata, 24 februarie, Elena Udrea recunoaste ca nu mai este pupila lui Traian Basescu si ca fara actualul presedinte, ea n-ar fi avut o ascensiune politica la fel de rapida.

Declansarea razboiului cu PNL i-a dat ocazia Elenei Udrea sa dezvaluie lucruri pe care le stia demult, una din tintele predilecte ale atacurilor ei fiind Patriciu, care incearca sa controleze Justitia prin “telefoanele pe care domnul Sorin Rosca Stanescu le dadea la Cotroceni si despre care stiu foarte bine, prin interventiile pe care premierul Tariceanu le-a facut, cele publice, chemarea

Monicai Macovei, interventia la Parlament.” Udrea propune ca premierul sa demisioneze, PNL sa nu faca alinta cu PSD-ul iar PD-ul sa-si duca mandatul pana la capat.

Elena Udrea a acuzat PNL-ul si PSD-ul de punerea la cale a debarcarii lui Basescu si a admis ca probabilitatea ca seful statului sa fie suspendat este destul de mare. Nu crede in anticipate, pentru ca parlamentarii tin strans de fotolii si de masini, dar sustine votul uninominal si va candida, daca acesta va fi reglementat.

La adresa mentorului Traian Basescu, fosta consiliera de la Cotroceni n-a avut decat cuvinte de lauda, fiindu-i greu sa numeasca trei greseli ale sefului statului.

Pana la urma, dupa un efort de rememorare, le-a enumerat: nominalizarea lui Calin Popescu Tariceanu ca premier; felicitandu-l pe cel care urma sa fie ales presedinte al CSM; si faptul ca nu a facut public, la timp, nici telefonul dat de premier lui Botos, nici biletul primit de la primul-ministru.