Companiile aeriene low-cost vor fi nevoite sa opereze pe un nou aeroport situat in Alexeni, la zece kilometri de orasul Urziceni si 65 de Bucuresti. Motivul, dupa cum a declarat ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, il constituie cresterea tarifelor de operare la Aeroportul Baneasa, folosit in acest moment de operatorii low-cost.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca se fac deja pregatirile necesare pentru ca operatorii low-cost sa se mute la Alexeni, aeroport care va fi dezvoltat in urmatorii ani. Acesta sustine ca la Baneasa vor ramane doar companiile care vor putea plati tarifele de operare majorate.

Transferul companiilor low-cost de la Baneasa catre aeroportul alternativ din Ialomita ar trebui realizat, potrivit presedintelui Asociatiei Aeroporturilor Internationale Europa, Olivier Jankovec, prin utilizarea unor instrumente de marketing si printr-un nivel diferentiat al taxelor, aceste instrumente fiind cele mai transparente.

Unde este Alexeni?

Alexeni este un sat situat la aproximativ zece kilometri de Urziceni (pe soseaua spre Slobozia) si la circa 65 de kilometri de Bucuresti. Pana in urma cu cativa ani, aici a functionat o unitate militara dotata unde au fost operate zboruri cu elicoptere.

Fosta unitate militara este dotata cu un mic aeroport, acesta necesitand investitii majore pentru a putea fi operat de companiile aeriene low-cost, ale caror zboruri s-au inmultit constant in ultimii doi ani.

Vezi toate comentariile