Am avut ceva indoieli fata de utilitatea mitingului de sprijin pentru Monica Macovei. Dar panica pe care initiativa a starnit-o in redactia "Ziua" m-a amuzat si m-a convins ca demersul este util. Publicatia a inceput de luni cu artileria grea. Titlu mare pe prima pagina: "Manipularea". Introducere-soc: "O mana de ONG-uri vrea sa impiedice debarcarea Monicai Macovei.

Deloc intamplator, exista o legatura financiara". "Vai mie!", mi-am spus. S-a suparat "Ziua" si vine cu dezvaluiri. E pe bani, de fapt. Nici gand de constiinta civica. Voi afla ca oamenii cu care am lucrat ani de zile pentru idei comune sunt de fapt niste corupti, demascati acum de luptatorii pentru demnitate publica de pe langa Sorin Rosca Stanescu.

Precizare: da, am lucrat ani de zile in proiecte civice in cadrul SAR, Apador-CH, CJI. Daca ma iau in vizor, luptatorii pentru curatenie morala de la "Ziua" imi pot cere un CV, ca sa ii scutesc de niste munca de investigatie. Care sunt dezvaluirile infricosatoare din "Ziua"? De fapt, nu sunt. Doar fraze insailate si aduse din condei care jignesc bunul-simt si meseria de jurnalist.

De gen: "Macovei a devenit in cativa ani de la plecarea din Procuratura o ferventa aparatoare a Drepturilor Omului, castigand bani frumosi din aceste activitati. Unii au acuzat-o chiar ca ar fi o creatie a fundatiilor miliardarului Soros, pentru studiile sale derulate in SUA.

Cert este ca Macovei a devenit, in calitate de expert, colaborator la diferite proiecte finalizate cu fel de fel de ghiduri anticoruptie, ghiduri pentru jurnalisti si culegeri de jurisprudenta in materia drepturilor fundamentale". Valeu! Ticaloasa a fost demascata. A facut bani din drepturile omului. Doar se stie ca drepturile omului sunt o afacere banoasa.

Se stie ca luptatorii pentru drepturile omului se plimba cu elicopterul la Snagov, in timp ce jurnalisti saraci ca Sorin Rosca Stanescu se uita in sus cu manie si le arata pumnul proletar. Dupa ce ca si-a facut studiile in SUA (ce infamie!), Macovei a mai si scris "fel de fel de ghiduri anticoruptie".

Incredibil, cine a ajuns sa fie ministru in Romania! O autoare de ghiduri anticoruptie! Dar ne promiteau si dezvaluiri despre bani. "Coalitia pentru un Parlament Curat (CPC) a fost sponsorizata de organizatia americana Freedom House - filiala Romania, cu suma de 13.000 dolari SUA". Incredibil, stimati cititori. Fantastice dezvaluiri.

Autorul articolului a sapat adanc, a folosit surse de mare incredere si ne-a dezvaluit ceva ce fusese anuntat din 2004, cand CPC si-a publicat finantatorii si sumele. Iar informatia in sine este cutremuratoare: ONG-istii corupti au primit 13.000 de dolari de la Freedom House.

Adica una dintre organizatiile participante a pus la fondul comun intr-o campanie nationala cam cat cheltuie amanta unui director de ziar serios pe shopping la Milano. Increbibila ticalosie! A doua zi, "Ziua" il demasca pe Liiceanu. Plagiator, hot, tot tacamul. Saracul Liiceanu nici nu era printre organizatorii mitingului.

Se intampla sa fie prin zona intelectualitatii civice, noul dusman de clasa al ziaristului capatat. Tot marti, Victor Roncea, aceasta noua si ultima speranta a deontologiei de presa, preia stafeta la demascat ONG-isti. Aceste bestii umane sunt fie nomenclaturisti, fie turnatori, fie vanduti rusilor.

Cei care nu intra totusi in nici una dintre aceste categorii sunt "viitori paraziti ai statului". Dupa cum se vede, Roncea face dezvaluiri nu doar despre ce a fost, ci si despre ce va fi. Altfel, aproape ca devine o onoare sa-i provoci o criza de nervi in scris onorabilului Roncea. Ca la "Romania Mare" la inceputul anilor ‘90. Daca nu iti arunca Roncea laturi in cap, inseamna ca nu esti important.