Calin Popescu Tariceanu a lansat, joi dimineata, un apel catre autoritatile locale pentru a prezenta un proiect concret de dezvoltare a zonei Valea Prahovei. El a anuntat ca intentioneaza sa organizeze la Guvern, zilele urmatoare, o reuniune cu autoritatile din zonele montane, pentru a discuta masurile necesare pentru imbunatatirea conditiilor din turism.

Seful Executivului a precizat ca punctele forte ale turismului romanesc sunt bisericile din Bucovina si Delta Dunarii, si a atras atentia ca acestea trebuie sa fie foarte bine exploatate.

Mai mult, premierul Tariceanu a cerut operatorilor din turism sa prezinte masuri concrete pentru imbunatatirea serviciilor si sa renunte la strategii abstracte, care nu sunt aplicate niciodata.

"M-am saturat de strategii si planuri, vreau proiecte concrete cu termene si masuri. Asa trebuie sa lucrati, ma! Cu mine nu veti fi prieteni daca lucrati cu strategii. Vreau sa vad ca se realizeaza ceva concret" - a spus Tariceanu la sedinta Comitetului de Evaluare a Master Planului pentru Dezvoltarea Turismului.