Senatorul american John McCain a anuntat, miercuri, ca intra in competitia electorala care va urma sa-l desemneze pe candidatul republican la alegerile prezidentiale americane din 2008,relateaza BBC News.

McCain, reprezentant al statului Arizona a facut aceste declaratii in timpul unui interviu televizat cu David Letterman, acordat postului de televiziune CBS.

"Anunt acum ca voi candida pentru functia de presedinte al Statelor Unite", a declarat McCain. El a adaugat ca va isi va lansa oficial candidatura in luna aprilie.

John McCain este un veteran al razboiului din Vietnam, fost prizonier de razboi. El a avut o pozitie critica fata de modul in care a condus administratia Bush razboiul din Irak - neopunandu-se insa initiativei de suplimentare a trupelor.

Senatorul se alatura celorlalti pretendenti republicani la postul de candidat al partidului la alegerile prezidentiale si il are de infruntat pe Rudolph Giuliani, fostul primar al New York-ului, supranumit "primarul Americii", pentru felul in care a gestionat criza provocata de atacurile de la 11 septembrie.