Daca maine ar fi alegeri parlamentare, 43% dintre romani ar vota cu Alianta DA, 17% cu PSD si 16% cu PNG, potrivit Barometrului de Opinie Politica pentru februarie 2007 realizat de IMAS. In Parlament ar mai intra doar PRM cu 8%, in timp ce UDMR (5%), PC (1%), PLD (4%) sau PIN (2%) ar rata intrarea in forul legislativ al tarii.

In ceea ce priveste increderea in personalitatile politice, 51% dintre romani continua sa-l prefere pe Traian Basescu, in timp ce George Becali se bucura de increderea a 40% dintre cei intervievati.

In mod surpinzator, pe locul trei se afla fostul ministrul al Externelor, Mihai Razvan Ungureanu, cu 35%, in timp ce Mircea Geoana (25%) si Calin Popescu Tariceanu (23%) ocupa doar pozitiile 6 si 7.

49% dintre romani cred ca Romania se indreapta intr-o dirctie gresita si doar 44% cred Romania este pe un trend ascendent. Nici la "increderea in guvern" lucrurile nu stau mai bine. 35% din romani cred ca actuala guvernare este la fel cu cea trecuta, 30% cred ca e mai buna, in timp ce 29% cred ca e chiar mai rea decat guvernarea PSD.