"Situatie de o gravitate exceptionala pe piata de telecomunicatii"

Zapp a restrictionat accesul abonatilor Cosmote la reteaua sa

de Dragos Comache     HotNews.ro
Vineri, 2 martie 2007, 0:00Disputa dintre Telemobil si Cosmote a dus la imposibilitatea utilizatoriilor celor doua companii de a mai comunica intre ei timp de 36 de ore.

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a obligat Telemobil, operatorul retelei Zapp, sa asigure interconectarea cu reteaua Cosmote, dupa ce Zapp a intrerupt joi interconectarea, se arata intr-un comunicat al autoritatii.

Potrivit reprezentantilor ANRCTI, masurile luate au fost justificate de necesitatea asigurarii conectivitatii intre utilizatorii finali ai celor doua retele.

De asemenea, ANRCTI a demarat procedura de solutionare a litigiului pe fond, avand ca obiect solicitarea Cosmote privind obligarea Telemobil la incheierea unui nou acord de interconectare.

Litigiu Zapp - Cosmote

"ANRCTI sustine faptul ca prejudiciile suferite de utilizatorii celor doi furnizori ca urmare a intreruperii legaturii de interconectare sunt de o gravitate exceptionala avand in vedere numarul mare al utilizatorilor celor doua retele de telefonie mobila, si anume peste 400.000, in cazul Telemobil, respectiv peste 1.200.000, in cazul Cosmote”, a declarat Dan Georgescu, presedintele ANRCTI.

In cadrul litigiului deschis la ANRCTI, Cosmote a aratat ca, de la data de 1 martie 2007, Telemobil a intrerupt legatura de interconectare dintre cele doua retele, in prezent utilizatorii finali ai celor doua companii fiind in imposibilitatea de a mai comunica intre ei.

In aceste conditii, Cosmote a solicitat, ca masura cu caracter provizoriu, obligarea Telemobil sa asigure serviciile de interconectare in aceleasi conditii tehnice si comerciale ca pana la momentul intreruperii legaturii de interconectare, aratand ca sufera grave prejudicii materiale si de imagine.

De asemenea, atat utilizatorii serviciilor sale, cat si cei ai serviciilor oferite de Telemobil, sunt prejudiciati pentru ca nu mai pot comunica intre ei, apreciind ca prejudiciile suferite de utilizatori nu pot fi recuperate sau reparate.

Pe de alta parte, Telemobil a aratat ca solicitarea Cosmote nu este intemeiata deoarece nu exista o situatie exceptionala si un prejudiciu grav, sustinand ca oprirea traficului dintre cele doua retele se datoreaza incetarii acordului de interconectare dintre parti incepand cu data de 1 martie 2007.

Reprezentantii Telemobil au mai afirmat ca partile au purtat negocieri indelungate cu privire la incheierea unui nou acord de interconectare, iar Cosmote a fost informata, in timp util, cu privire la intentia de intrerupere a legaturii de interconectare incepand cu data de 1 martie 2007 in situatia in care nu sunt acceptate propunerile Telemobil.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


1013 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Zapp-ul asta (Vineri, 2 martie 2007, 20:18)

  mobil 1 [anonim]

  este oricum de tot rahatul. Cine se aboneaza la ei, intr-un an cere rezilierea contractului. Asa am facut si eu si vor face multi de acum incolo. Sincer nici nu stiu cum de inca mai traieste Telemobil
 • 0 (0 voturi)    
  Super tare (Vineri, 2 martie 2007, 21:44)

  ladybird [anonim]

  Imi place inter-titlul vostru .. Litigiu Telemobil-Zapp ..si deasupra ... Romtelecom - sa auzim de bine ... Super tare
 • 0 (0 voturi)    
  stire veche (Vineri, 2 martie 2007, 23:47)

  Alexandra [anonim]

  hai mai...acum se vine cu asta

  Piticu a fost primu asa ca informatia ii deja veche. Read blogs people.
 • 0 (0 voturi)    
  Blogs? (Sâmbătă, 3 martie 2007, 0:05)

  Dorian [anonim]

  Batalia celor mici...Zapp trebuiesc sanctionati cumva,nu? E penibil ce-au facut.

  P.S.

  "Read blogs people." - LMAO
  Get a LIFE,a real life,people! You should try living someday. It' s way cooler than web2.0! ;)
 • 0 (0 voturi)    
  ce kkt (Sâmbătă, 3 martie 2007, 0:22)

  kelu [anonim]

  evident ca numai in romania se putea intapla asa ceva.
  Asta imi pare rau: vin branduri "tari" ca vodafone, orange, oracle, alcatel etc. care vor sa faca afaceri low-cost. si pentru asta angajeaza un management de tot kktu care transforma firmele astea intr-un romanism de toata jena.
 • 0 (0 voturi)    
  Aviz pt cei ce vor sa se deconecteze de la ZAPP! (Sâmbătă, 3 martie 2007, 0:23)

  kairos [anonim]

  Faceti cerere pt deconectare cu cel putin 35 zile inainte de expirarea anului pt ca altfel riscati sa mai platiti 1 an abonamentul la ZApp. sa le fie tarana cat mai grea ca merita!
 • 0 (0 voturi)    
  interesant (Sâmbătă, 3 martie 2007, 6:29)

  lipton [anonim]

  zapp mobile si cosmote ar trebui sa se ia de mina si sa plece, lasind loc celorlalte companii serioase.

  zapp cu noua lor tehnologie depasita si cosmote cu cei 2 clienti au ajuns la disperare. trebuie sa plece, sa nu mai pacaleasca pe nimeni cu servicii scandaloase.
 • 0 (0 voturi)    
  are dreptate kairos de la pct.6 (Sâmbătă, 3 martie 2007, 8:32)

  Cortez [anonim]

  Aveti mare grija cu rezilierea contractului....au un preaviz de 2 luni!!! Am avut abonament la ei si au incercat tot felul de tertipuri sa ma faca sa nu renunt la abonament. Sunt neseriosi si au un contract cu niste clauze f. aproape de ilegalitate (contract facut special probabil pentru o tara din lumea a 3-a).
  Pentru redactia Hotnews...cred ca ar fi util un articol cu pericolele ce il asteapta pe un client de telefonie mobila care isi face un abonament nou...ar trebui sa stie ca poate avea multe probleme daca nu citeste contractul f. bine.
 • 0 (0 voturi)    
  hai ma lasati-o balta (Sâmbătă, 3 martie 2007, 9:25)

  yo [anonim]

  cine dracu suna de pe zapp pe cosmote atat de mult incat sa fie un grav prejudiciu? e drept, e penibil. da io unu n-am sunat niciodata din zapp in cosmote si nici invers! iar cine are cosmote are de regula si alta retea.
 • 0 (0 voturi)    
  ar trebui sa paraseasca singuri piata (Sâmbătă, 3 martie 2007, 9:47)

  sanki [anonim]

  Si sa se apuce de altceva, dar ar fi pacat de acel nou segment de piata.
  Imi pare rau de cei care inca mai sunt in aceste retele. Zevzecii astia de la Zapp faceau (parca nu i-am prea vazut in ultima vreme) reclama tot atat de agresiva ca aia de la Axion si se potriveste perfect sloganul ala, 'Nici aici, nici aici', acoperire si altele..
  Toti cunoscutii ce aveau zapp s-au lasat lehamite. Clientii au un cuvant greu de spus, lasati-i balta, ca doar sunt banii vostri la mijloc.
 • 0 (0 voturi)    
  COSMOTE SI ZAPP AR TREBUI SA FIE DE ACEEASI PARTE (Sâmbătă, 3 martie 2007, 10:34)

  telefonistu' [anonim]

  Situatia e intr-adevar grava, iar Zapp nu trebuia sa recurga la o asemenea atitudine.

  Piata de telefonie mobila a fost aproape acaparata de cei doi grei ai telefoniei mobile: Vodafone si Orange (fosti Connex si Dialog) care prin intelegeri, directe sau tacite, au format un duopol pe care ANRC-TI trebuia sa-l desfiinteze si nu sa-l sprijine prin masurile pe care le-a luat in decursul timpului...
  Zapp-ul e intr-adevar intr-o situatie dificila; abonatii le pleaca, Cosmote i-a depasit, investitiile in 3G nu sunt mici, vor sa scoata pe piata si servicii DTH... Poate sunt ambitii prea mari pentru Zapp...

  Cred ca anularea interconectarii cu Cosmote a fost o decizie total gresita; cred ca Telemobil-Zapp ar trebui sa se concentreze pe schimbarea modului de tratare a clientilor si pe adaptarea rapida la piata... altfel, nu ii vad in viitor decat ca pe niste jucatori de nisa pe piata comunicatiilor...

  In alta ordine de idei consider important ca informatiile postate la punctul 7. sa fie corectate: Zapp foloseste CDMA EVDO; implementarea noilor versiuni EVDO poate aduce operatorului posibilitati extraordinare... prin urmare, tehnologia nu e depasita, pur si simplu e o alta tehnologie!. Pe de alta parte, Cosmote a depasit 1.200.000 abonati ceea ce nu e deloc de neglijat. In plus, serviciile sale sunt din ce in ce mai apreciate prin tarifele si facilitatile pe care le ofera.
  Prin urmare, afirmatia ca serviciile sunt scandaloase e cel putin infantila, nebazandu-se pe ceva real.

  Daca Zapp si Cosmote nu sunt incurajati sa-si dezvolte serviciile, cei care vor pierde vor fi utilizatorii finali. ANRCTI are obligatia de a reduce urgent tarifele de interconectare practicate de Vodafone si Orange!!!

  Nu stiu ce culoare are sau cat de bine suna viitorul, dar pana una alta va urez sa auzim de bine!
 • 0 (0 voturi)    
  zapp se dezlipeste greu (Sâmbătă, 3 martie 2007, 14:09)

  kale [anonim]

  Ca sa renunti la abonamentul de zapp e incredibil de greu. AVETI MARE GRIJA cu reziliera contractului, asa cum spunea si Cortez. Au o politica paguboasa de a tine clientul "prizonier" si vor sa-ti scoata banii cu fortza din buzunar, mai ales daca vrei sa pleci de la ei. Is un operator de doi lei. In alta pordine de idei, in legatura cu dualo-polul connex-dialog (vodafone-orange - sanchi) e rau ca isi pot impune politica pe piata asa cum vor ei, pe de alta parte odata ajunsi la un statut destul de inalt clientul teoretic are de castigat din servicii (suntem una din tarile cu cele ma mari acoperiri de teritoriu, si am avut ocazia s-a constat pe pielea mea). Insa ANRCTI-ul trebuie sa lase loc pe piata pentru orice operator de mobil, nu sa faca o politica de discriminare intre ei.
 • 0 (0 voturi)    
  zapp nu merita incredere (Duminică, 4 martie 2007, 2:23)

  Alex [anonim]

  si eu am patit-o cu ei. aveam un abonament pe 5 telefoane la care dupa 2 ani am vrut sa renunt si culmea, nu am putut fiindca renuntarea se putea face doar in cele 2 luni dinaintea expirarii( sau reinnoirii) contractului. Practic, daca cineva isi reinnoieste contractul se obliga sa stea la ei inca o perioada de 1 an, ceea ce e absolut nejustificat ...daca nu chiar inselaciune.
  Practica de obliga abonatul la o perioada minima de contract este justificata prin faptul ca exista diverse cheltuieli cu publicitate, conectare, etc. care trebuiesc amortizate. Dar trebuie remarcat ca toti operatorii de bun simt practica aceasta modalitate de amortizare doar pentru prima perioada de contract (de unul, maxim doi ani in functie de tipul de abonament), deoarece in anii urmatori aceasta solicitare nu se mai justifica, abonatul fiind deja client, conectat, servicii pentru care a platit deja in perioada precedenta (fiindca daca nu le-ar fi platit nu ar fi trebuit sa poata fi eliberat de contract).
  Zapp, spre deosebire de toti ceilalti operatori, solicita clientului sa se mai oblige si la reinnoirea contractului, desi Zapp nu cheltuie nimic si nici nu ofera nimic compensatoriu pentru obligatia pe care si-o asuma clientul. ...ceeace mi se pare a fi un fel de inselaciune, chiar daca este trecuta in contract. (Fac pariu ca mai toti abonatii zapp care citesc postul nu stiau de clauza aceasta, fiindca nu au citit atent contractul ci s-au bazat pe corectitudinea zapp, caci e o companie "mare" care nu se preteaza la gainarii)

  In fine, eu le urez succes, dar proportional cu corectitudinea de care dau dovada fata de clienti.
 • 0 (0 voturi)    
  ZAPP,Vodafone & Orage suck (Duminică, 4 martie 2007, 10:09)

  dadi [anonim]

  Zapp,Voda si Orage sunt companii de ...,pusi numai sa fure din banii clientilor.Cosmote a dat telefonie ieftina la toata lumea si uite ce se intimpla...sunt deconectati.Viitorul devine stralucitor pentru Cosmote si Romtelecom;sper sa se uneasca ,sa aica preturi mici si sa-i falimenteze pe ceilalti care fura.oO sa vedeti voi...
 • 0 (0 voturi)    
  Zapp si Cosmorom (Duminică, 4 martie 2007, 10:37)

  Prince of Wales [anonim]

  Traiasca Iliescu si Petre Roman !!!
 • 0 (0 voturi)    
  romanisme... (Duminică, 4 martie 2007, 22:30)

  zappotelu [anonim]

  Nu inteleg ce e cu ura asta pe zapp...e simplu, cosmote n-a platit si s-a taiat curentul, ce-i asa de greu de priceput?Nu cumva voiau o amanare?Ar fi fost penibil, cu cei jdemii de cartelari, pardon, customeri, ai lor. Guys, let's get real, cosmote tb sa dea bani zapp-ului si nu i-au dat, e clar. Si s-a discutat atat pe tema conditiilor contractuale la zapp, cititi contractele, si in america tb se practica aceleasi tampenii, citesti si apoi semnezi, nu invers.
 • 0 (0 voturi)    
  Si clientii ???? (Luni, 5 martie 2007, 9:46)

  Gigel [anonim]

  Dragii mosului, ca la fiecare problema serioasa comentariile eludeaza de fapt problema de fond. CLIENTUL care si-a PLATIT constiintios abonamentul NU BENEFICIAZA de serviciul pentru care a scos banii. Intr-o tara normala, 1000 de avocati ar fi fost la usa celor 500 de clienti pagubiti, punind la cale 300 de procese din care sa scoata BANI de la Cosmote si Zapp pentru nerespectarea contractelor cu CLIENTII, cei care de fapt tin in functiune si pe unii si pe altii. Asta intr-o tara cum am spus normala. La noi .... vedeti si voi. Incercati sa schimbati o litera din contractul pe care il semnati cind faceti un abonament la oricare dintre provider-ii de telefonie mobila. Concluzia? Mai e mult pina departe, poate nepotii vostri sa o poata face, daca intre timp nu pleaca toti in alta parte si ultimul stinge lumina. Ca Zapp si Cosmote nu prea au semnal pe cimpurile de capsuni si castraveti din Spania
 • 0 (0 voturi)    
  Conflict comercial (Luni, 5 martie 2007, 16:31)

  Eu [anonim]

  Tipic sau atipic, normal sau nu... asta nu mai conteaza intr-o lume in care se vorbeste de $ si sunt multe cifre puse gramada. Deci ceea ce a facut ZAPP, in ciuda unei incapatabari tampite ca sigur treaba asta ii afecteaza imaginea, este pur comercial. Cosmote, cenusereasa de pana acum de pe piata, vrea tarife de interconecatere mai mici (ca da minute nationale garla... pai.. nene.. plateste pentru ele...), face presiuni prin Media si mai ales la ANRCTI sa intervina pe piata... pai cum asa...

  Lucrurile pentru mine sunt relativ simple... vrei sa intri pe piata asta care inca mai are un grad de penetrare relativ scazut (vezi Vest) trebuie sa aduci ceva inovativ, nu oferte uriase de minute gratuite si apoi te milogesti de stat sa ii oblice pe concurentii tai sa iti practice tarife mai mici...

  Utilizatorul final e multumit atat timp cat beneficiaza de o concurenta viabila unde cel mai bun castiga clientii, si unde dezvoltarea de noi produse si servicii este prioritara goanei dupa clientii care dau bip.

  Cine nu plateste.. i se taie curentu (subscriu).

  De asemenea clientii pagubiti ar trebuie sa ceara daune!
 • 0 (0 voturi)    
  daune cucu ! (Marţi, 6 martie 2007, 9:56)

  mariobest [anonim]

  Daune, daune !
  Unde sa le ceri tata? Ca nu se uita nimeni la tine? Am reclamatii depuse la Cosmote de aproximativ 70 zile, si sub forma de apel telefonic la rel. clienti si sub forma scrisa, repetate 30 de ori, de mi s-a acrit, reclamatii efectuate pentru neacordarea serviciilor contactate legal, consimtite si semnate in contract, atentie, numai de catre utilizator. A vazut cineva vre-o semnatura sau vre-o stampila de Cosmote pe contacte? Nu! Doar stampila si semnatura vreunui dealer de Cosmote cine stie de unde si care maine fuge cu banii de conectari .
  Si ce! Crezi ca a pasat cuiva? Nici macar nu au bunavoit sa-mi dea un telefon sa-mi zica: bai coane, nu facem fata tehnic, nu ne-am asteptat ca asa de multi prosti sa se "aboneze" in reteaua noastra.
  Asta e!
  Urez multa bafta tuturor celor care vor cere despagubiri de la:
  Orange, Vodafone, Zapp, Cosmote, Romtelecom, RDS, UPC, ........................................,etc, si lista din pacate poate continua cu alti multi grei care fac afaceri la noi in tara
 • 0 (0 voturi)    
  prea multi nemultumiti (Duminică, 18 martie 2007, 21:54)

  Lexx [anonim]

  in legatura cu zapp. Eu am abonament de 3 ani la ei si sunt super multumit. nu am avut niciodata probleme. intr-adevar, nu au acoperire buna, dar service-ul e 100% ok. In plus, oferta zapp-ului, 1000 de min pe luna, nu cred ca a fost egalata decat de cent-ul de la vechiul connex sau de oferta cosmote cu 2000 de min pe luna. Am abonament si la connex si la zapp. am avut si orange si cosmote, iar in momentul de fata, nici vodafone si nici orange nu au oferte mai bune decat zapp. cat despre renuntare la abonamentul de zapp, nici nu ma gandesc deocamdata.
 • 0 (0 voturi)    
  LITIGIU (Luni, 2 aprilie 2007, 10:04)

  MIHAI [anonim]

  e ciudat acest ;itigiu, pt ca in ambele firme sunt oameni care au lucrat impreuna, au fost la zapp si acum sunt la cosmote...
  ori isi platesc polite ori nu le pasa de utilizatorii serviciilor lor...
  • 0 (0 voturi)    
   teapa (Duminică, 2 noiembrie 2008, 16:03)

   marius [anonim] i-a raspuns lui MIHAI

   sunt niste jegosi astia de la zapp m-au prostit ca-mi dau un modem de mare viteza (z020) si ca o sa-mi mearga netul super bine doar sa fac contract pe doi ani cu ei totul la acelasi pret da uita sa-ti spuna cat o sa-ti merga ...adika o zi pe luna ca dupa ce ai terminat 1.5 G de trafic adika vezi un film pe net te restrictioneaza ..adika 30 de zile pe luna abia mai citesti pe mail


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by