Autoritatile spaniole au decis sa elimine vizele de munca pentru cetatenii romani care au un contract de munca in aceasta tara, incheiat pe o perioada mai mare de 6 luni - se arata intr-un comunicat remis presei de Blocul National Sindical (BNS).

Astfel, cetatenii romani care doresc sa munceasca in Spania nu mai sunt obligati sa obtina vize de munca si nici sa depuna la autoritatile spaniole documente referitoare la situatia cazierului judiciar propriu sau prin care sa dovedeasca starea de sanatate, cu exceptia unor cazuri speciale.

Mai mult, cetatenilor romani nu li se vor mai elibera carti de rezidenta temporara, ci certificate de inregistrare, care nu vor mai avea limita de timp.

Potrivit comunicatului BNS, Guvernul spaniol a dispus aplicarea prevederilor Directivei europene 38/2004 privind libera circulatie a persoanelor in tarile UE si a eliminat obligativitatea vizelor pentru romanii si bulgarii care obtineau un contract de munca pe teritoriul Spaniei cu o valabilitate mai mare de sase luni.

Decizia a fost publicata in Monitorul Oficial de la Madrid in 28 februarie si a intrat in vigoare incepand cu aceasta data.