Peste o mie de albanezi au organizat, sambata dupa-amiaza, la Pristina, o manifestatie de protest fata de planul Natiunilor Unite prin care se asigura proviciei o suveranitate controlata de o misiune internationala subordonata Uniunii Europene. Protestarii considera ca acest proiect "contravine dorintei poporului din Kosovo" si cer independenta provinciei, relateaza France Presse.

Mitingul este organizat de miscarea "Autodeterminare", care solicita independenta imediata a provinciei si se opune oricarei negocieri cu Serbia.

Vineri, la Viena, au avut loc negocieri, sub medierea ONU, intre rezentantii Serbiei si cei ai albanezilor din Kosovo, insa discutiile nu au ajuns la vreun rezultat concret.

Manifestatia anterioara organizata de "Autodeterminare" - care a avut loc pe 10 februarie - s-a soldat cu confruntari violente intre demonstranti si politie. Doua persoane si-au pierdut viata, iar alte 80 au fost ranite.

Provincia Kosovo este administrata de ONU din 1999, imediat dupa bombardamentele NATO din Serbia, care au urmarit incetarea operatiunilor fortelor sarbe impotriva separatistilor albanezi.