Presa a relatat destul de timid despre starea de sanatate a marelui fotbalistului argesean Nicolae Dobrin, operat la plamanul drept la inceputul saptamanii, la Spitalul Militar Central. HotNews.ro va invita sa rememorati si sa impartasiti momentele pline de glorie ale Gascanului, a carui loialitate pentru FC Arges - unde a jucat mai bine de 22 de ani, a depasit dorinta de marire.

Discret, departe de luminile rampei

Marele fotbalist roman, Nicolae Dobrin, in varsta de 59 de ani, se recupereaza dupa o interventie chirurgicala prin care i-a fost extirpata o tumoare la plamani. Imaginea mai recenta a marelui fotbalist si antrenor este adesea asociata cu tigara pe care o avea mereu aprinsa.

Desi a trecut aproape o saptamana de la operatie, si mai bine de doua saptamani de cand a fost internat, nu se cunosc prea multe amanunte despre starea sa de sanatate, iar familia pastreaza o discretie absoluta privind acest aspect.

Atins de aripa geniului

HotNews va invita sa rememorati momentele pline de glorie ale Gascanului, un geniu sortit sa joace toata viata la un club de provincie, intr-un oras pe care l-a cucerit definitiv si irevocabil.

Nicolae Dobrin (nascut la 26 August 1947) a fost unul dintre cei mai valorosi fotbalisti ai anilor '60 si '70, debutand in divizia A la varsta de 14 ani!

Contributia lui Dobrin a fost esentiala la castigarea campionatului in 1979 de catre FC Arges impotriva lui Dinamo cu 4-3. Titlul a fost decis in ultimele minute ale meciului, Dobrin inscriind golul victoriei in prelungiri, in fata unei echipe ajutata de arbitri, nomenclatura si tot ce mai misca in tara asta.

A jucat primul meci la nationala la 17 ani, si a incris de sase ori in cele 48 de meciuri. Si-a incheiat cariera de fotbalist la Targoviste, echipa pe care a adus-o in divizia A. A avut 409 meciuri si 111 goluri in Divizia A. A fost desemnat de trei ori cel mai bun fotbalist al anului, in 1966, 1967 si 1971, iar in 1993 a primit titlul de cel mai bun fotbalist roman al ultimilor 25 de ani.

Doua mari neimpliniri in cariera sa au fost campionatul mondial din Mexic unde a fost tinut pe banca, ca rezerva, si transferul nerealizat la Real Madrid.

Si-a continuat cariera in fotbal devenind antrenor al echipei din Trivale pana in 2002. In prezent, conduce la Pitesti o scoala de fotbal care ii poarta numele.

Ioan Chirila si Silviu Bindea despre Dobrin

Ioan Chirila: Dobrin are o nonsalanta care farmeca. Daca vreti, el este un crai de Curte Veche care se decide sa coboare de pe un ring de rock, pentru a aduce in memorie valsul, fracul si crinolina...

Acest crai descins pe un ring de rock este si un gentleman al gazonului. El nu stie (sau nu intelege) sa loveasca. El nu stie sa-si franga linia printr-un efort inestetic. El nu stie sa arunce o minge in tribune. El nu accepta, din pudoare, gandul ca spectatorii l-ar vedea schimonosit de durere, cu glezna intre maini.

Silviu Bindea: Dobrin este un jucator incomparabil mai bun -ca valoare intrinseca — decat fostii mei interi: Covaci si Beke. Eu as fi vrut foarte mult sa joc cu un inter ca Dobrin. Sunt convins ca prin apelurile mele de extrema, care n-a admis sa stea pe loc nici o clipa, as fi pus in valoare toate marile lui calitati, care, din pacate, s-au irosit deseori.

FC Arges - Real Madrid 2-1, cu Dobrin regizor

Dinamo-FC Arges 3-4. Dobrin invinge de unul singur "cainii rosii"