Elevii din Romania au posibilitatea sa studieze un intreg an scolar in licee publice din Austria, Danemarca, Franta, Finlanda, Germania, Olanda, Spania sau Suedia prin intermediul programului "An academic intr-un liceu public in Uniunea Europeana", program derulat de Centrul de Educatie Internationala, informeaza un comunicat al institutiei. Inscrierea in acest program se face pana la data de 9 martie 2007.

Anul scolar incepe in a doua jumatate a lunii august 2007, iar elevii vor beneficia in prealabil de un seminar de orientare, in care vor fi informati asupra caracteristicilor sistemului educational din tara in care vor studia si pregatiti pentru a depasi asa-numitul “soc cultural” al civilizatiei din care urmeaza sa faca parte.

Programul este acreditat de Ministerele Educatiei din tarile in care elevii studiaza, iar anul petrecut in strainatate se echivaleaza in Romania.

Potrivit comunicatului, elevii vor fi cazati in familii din tarile si orasele respective si vor merge la liceu ca oricare alt elev din tara gazda respectiva, ei avand in plus avantajul serviciilor de consiliere educationala furnizate de un coordonator local, care le monitorizeaza progresul academic. Familia din Romania vor primi periodic rapoarte de evaluare a situatiei scolare a copilului lor. Termenul limita de inscriere in program este 9 martie 2007.

Pentru a fi eligibili, elevii trebuie sa fie nascuti intre 1 februarie 1989 - 31 mai 1992, sa fi avut rezultate bune la invatatura (media ultimilor 3 ani sa fie peste 7.50), sa obtina rezultate bune la testul de limba engleza SLEP si sa dea dovada de maturitate si responsabilitate la interviul care este o parte esentiala a procedurilor de selectie.

Testarile de limba engleza si interviurile vor avea loc in Bucuresti, Cluj-Napoca, Galati, Iasi si Timisoara in perioada 11-14 martie 2007.

Informatii suplimentare se pot obtine de la birourile Centrului de Educatie Internationala din Bucuresti, Iasi si Timisoara, sau de pe site-ul organizatiei, www.iec.ro.