Opt persoane au murit in urma coliziunii dintre un elicopter si un avion de mici dimensiuni, produsa luni la pranz, in regiunea Zell am See (centrul Austriei), a declarat directorul biroului local al Crucii Rosii, Gerhard Huber, citat de AFP.

Crucea Rosie a fost avertizata de un apel de urgenta, cu putin timp inaintea orei locale 11.00 (12.00 ora Romaniei), prin care a fost semnalat un accident de avion produs deasupra pistelor de ski din aceasta regiune din provincia Salzburg, a precizat Huber pentru agentia austriaca APA.

Toate cele sapte persoane aflate la bordul elicopterului apartinand unei companii elvetiene au murit in accident. Pilotul avionului privat, care nu avea pasageri la bord, a decedat si el in urma coliziunii ale carei cauze raman neelucidate, a precizat Huber.

Ramasitele celor doua aparate de zbor, dintre care unul a luat foc, s-au imprastiat pe o raza de peste 20 de metri, potrivit echipajelor de salvare detasate la fata locului.

Elicopterul de tip Super Puma, care transporta colete, ceruse cu putin timp inainte autorizatia turnului de control regional de a survola spatiul aerian local, a adaugat sursa citata.

Incidentul a avut loc la mica distanta de telegondola din statiune, care transporta turistii spre partiile de ski.