Volumul Istoria iubiri, o povestesuperba despre dragoste, scrisa cu inteligenta si har, a aparut recent in colectia Raftul Denisei a editurii Humanitas.

O carte misterioasa strabate spatiul si timpul - din Polonia anilor '40 pana in New Yorkul zilelor noastre - si schimba pentru totdeauna destinele celor care au bucuria sa o citeasca. O fata numita Alma, dupa eroina din romanul al carui autor a iubit o singura data, incearca sa gaseasca raspunsul la intrebarile incuietoare ale vietii.

Cartea Istoria iubirii (The History of Love), publicata la inceputul anului 2005, devenita bestseller international, a fost vanduta in peste 30 de tari. In 2007, romanul scriitoarei Nicole Krauss urmeaza a fi adaptat pentru marele ecran in regia lui Alfonso Cuaron.

Cartea a fost tradusa in limba romana de Antoaneta Ralian.

"Am vrut sa scriu despre puterea cartilor de a ne schimba viata, dar mai cu seama despre dragoste si pierderea ei. Iar Istoria iubirii este o carte despre dorinta oamenilor de a-si umple tacerea singuratatii cu ganduri, trairi, imagini si de a-si inventa o lume numai a lor ca sa supravietuiasca." (Nicole Krauss)

Tanara scriitoare Nicole Krauss (1974) s-a nascut si a crescut in Long Island. La varsta de nouasprezece ani debuteaza ca poeta si se numara printre finalistii Yale Younger Poet's Prize, iar poemele ei ajung in paginile unor prestigioase publicatii precum Paris Review, Ploughshares si Doubletake.

Primul sau roman, Man Walks Into a Room, apare in 2003 si este desemnat cartea anului de catre revista Los Angeles Times. Romanul The History of Love (Istoria iubirii), s-a numarat printre finalistii Orange Prize for Fiction in 2006 si s-a aflat pe lista lunga a International IMPAC Dublin Literary Award 2007.