Conducerea cotidianul economic rus Kommersant si-a exprimat scepticismul in legatura cu ipoteza sinuciderii unuia dintre angajatii sai, Ivan Safronov, decedat vineri dupa ce a cazut de la etajul cinci al unei cladiri din Moscova, transmite AFP.

In urma cercetarilor preliminare, autoritatile ruse au avansat ipoteza unui accident sau unei sinucideri, presupozitie respinsa de Andrei Vasiliev, redactorul-sef al cotidianului. Safronov, in varsta de 51 ani, era un colonel in rezerva care scria pentru cotidian despre armata si despre spatiul cosmic.

Doua studente au auzit zgomotul produs de cadere si au vazut corpul ziaristului zacand in zapada. Fetele au sunat imediat o ambulanta al carui echipaj a refuzat, insa, sa se deplaseze la fata locului, explicand ca "nu are timp sa plimbe toti betivii".

Cele doua tinere au declarat ca nu au auzit zgomote suspecte si nici nu au vazut pe nimeni parasind imobilul dupa incident, transmite cotidianul. "Si alte informatii obtinute de anchetatori resping ipoteza unei actiuni criminale", potrivit ziarului.

In cursul diminetii, ziaristul mersese la medicul personal, care a declarat ca nu suferea de vreo boala care sa fi justificat un act sinucigas.

"Nu-mi pot inchipui de ce s-a sinucis", a afirmat si ginerele ziaristului, Maksin Koviazin. "Avea o relatie foarte buna cu sotia sa, nu avea probleme la serviciu si nu stim sa fi avut vreun conflict cu cineva. Era o persoana foarte deschisa", a adaugat Koviazin.

Familia fostului colonel inclina spre ipoteza unui asasinat, potrivit Kommersant, care publica si scrisoarea ministrului apararii in care acesta deplange moartea tragica a lui Safronov, "care va ramane in amintire ca un adevarat ofiter si jurnalist".