Invitat in cadrul emisiunii "100%" (Realitatea TV), seful TVR, Tudor Giurgiu, a declarat ca destituirea Rodicai Culcer din fruntea departamentului de stiri al TVR e legata de faptul ca n-a reusit sa faca un Jurnal calitativ. "Nu este vorba de presiuni politice... Nimeni nu ma poate obliga sa lucrez cu un om in care nu mai am incredere", a declarat Tudor Giurgiu.

Seful TVR ii mai reproseaza Rodicai Culcer si faptul ca nu a reusit sa creeze pe TVR2 un Jurnal diferit, cu doua-trei subiecte mari si atractive, in final ajungandu-se ca acesta sa fie o copie a celui de pe TVR1 1. Deasemenea, Culcer avea "de predat" un matinal pana pe 29 ianurie, lucru nerealizat.

Giurgiu recunoaste insa ca Rodica Culcer a facut din Jurnalul de pe TVR1 unul obiectiv si echilibrat, dar crede ca acesta a atins un anumit prag de audienta si nu mai poate performa asa cum este construit in momentul de fata.

TVR nu este in incapacitate de plata si este cu toate datoriile platite la zi. TVR a contractat un credit de 10 milioane RON pentru retehnologizare si nu pentru plata salariilor, afirma Tudor Giurgiu, care nu vede nimic rau in faptul ca o instituie se mai imprumuta la banca din cand in cand.

Dreptul de a transmite meciurile din Liga I au fost pierdute nu din lipsa banilor si a incapacitatii de plata ci din cauza partenerilor care au reziliat contractul in mod unilateral si fraudulos, motiv care-l face pe directorul TVR sa afirme ca in curand postul public de televiziune va castiga procesul si va redifuza meciurile din Liga I.

"Banii pentru plata meciurilor au existat si au fost pusi intr-un cont separat pentru Telesport. Faptul ca TVR avea in avea perioada foarte multe facturi de platit a dus si la o intarziere a platii catre Telesport", afirma Tudor Giurgiu care spune ca TVR efectuase anterior trei plati partiale pentru Telesport.

Directorul postului public spune ca este nevoie de o marire a taxei radio-tv pentru ca si inflatia a crescut. O taxa mai mare va permite programe mai bune si de calitate. "Noi trebuie sa platim acum si oalele sparte in trecut", a declarat Tudor Giurgiu facand aluzie la fostul director al TVR, Valentin Nicolau.

Giurgiu anunta ca intentioneaza sa reduca drastic personalul din TVR si sa treaca la reformarea institutiei.