Compania romaneasca si-a vindut benzinariile din tara vecina.

Petrom a iesit de pe piata ungureasca a carburantilor, dupa ce a vindut cele doua benzinarii pe care le detinea in aceasta tara, ne-au declarat surse din industria petroliera. „Cele doua statii au fost vindute in decembrie anul trecut. Petrom a vindut companiei rusesti Lukoil. Probabil ca statiile vor fi re-branduite sub numele Lukoil“, ne-au spus sursele noastre.

Reprezentantii Petrom au confirmat informatia spunind ca firma romaneasca avea o cota de piata prea mica pe piata din Ungaria si nu avea nici un plan de extindere in tara vecina. Oficialii companiei au refuzat sa spuna care a fost valoarea achizitiei si, de asemenea, nu ne-au oferit numele firmei cumparatoare.

Grupul rus este prezent pe piata ungureasca prin Lukoil Downstream Hungary. Ultima achizitie a rusilor in Ungaria a fost cum-pararea a 30 de statii de la grupul ConocoPhilips, intr-o tranzactie de anvergura, prin care grupul rus a cumparat de la firma americana 376 de benzinarii in sase tari europene.

Petrom detine 550 de benzinarii proprii, in Romania, Moldova si Bulgaria, la care se adauga reteaua OMV din Romania, Bulgaria si Serbia, cumparata acum doi ani.