Telemobil, operatorul retelei Zapp, contesta dreptul autoritatii de reglementare de a stabili tarifele de interconectare.

Telemobil, operatorul retelei Zapp, vrea sa atace in instanta decizia prin care Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii si Tehnologia Informatiei (ANRCTI) a impus operatorului pana si tarifele de interconectare pentru reluarea traficului cu reteaua operata de Cosmote Romania.

ANRCTI a obligat Telemobil sa reia interconectarea cu reteaua Cosmote, considerand ca situatia este una de „urgenta” deoarece clientii celor doi operatori nu puteau initia si realiza convorbiri.

Reamintim ca, saptamana trecuta, intre cele doua retele nu au putut fi realizate apeluri timp de 36 de ore. Odata cu impunerea reluarii interconectarii, ANRCTI a precizat si tarifele de interconectare ce urmau sa fie practicate de cei doi operatori: cele de dinainte de intreruperea legaturii dintre retelele de telefonie mobila.

Avocatul Telemobil, Laurentiu Anghel, a explicat ieri ca operatorul Zapp contesta aceasta decizie pe motiv ca ANRCTI nu are dreptul sa stabileasca tarife de interconectare. In plus, reprezentantii Zapp considera ca aceste tarife, de 12 centi pe minut si 3 centi pe SMS, sunt „discriminatorii”.

Reprezentantii ANRCTI sustin insa ca nu au impus tarife noi, ci au preferat sa mentina „acordul anterior”. „In ceea ce priveste tarifele de interconectare, in masura in care cei doi operatori nu ajung la o intelegere, acestea vor fi stabilite de ANRCTI, in cadrul procedurii de solutionare pe fond a litigiului”, au sustinut oficialii ANRCTI.

Integral in EvZ