Pronuntarea sentintei in procesul FNI, in care sunt acuzate 13 persoane, printre care si Ioana Maria Vlas, s-a amanata pentru a doua oara. Amanarea a fost motivata de complexitatea calcularii sumelor ce revin partilor civile din dosar, dar si de faptul ca unele cereri nu au fost depuse corect. Noul termen a fost stabilit pentru data de 6 martie, ora 14.00.

Initial, instanta trebuia sa se pronunte in acest caz in data de 20 februarie, insa verdictul a fost amanat deoarece judecatorul nu a avut timp pentru a lua o decizie din cauza numeroaselor parti civile constituite in proces.

Tribunalul Bucuresti a decis, in octombrie 2005, despagubirea civila a 128.476 de investitori FNI care s-au constituit parti civile si a condamnat la inchisoare 13 persoane.

Cele mai mari pedepse, de cate 20 de ani, le-au primit fostul administrator al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, si Nicolae Popa, fostul director al grupului de firme Gelsor si membru al Consiliului de Incredere al SOV Invest.

Marian Petrescu, fost presedinte al SOV Invest, a primit opt ani de inchisoare pentru inselaciune, iar fostul director economic, Mihaela Sima, a fost condamnata la cinci ani de detenti, pentru fals in inscrisuri.

Marius Andrei, fost cenzor extern independent al SOV Invest, Gravil Batran si Ioan Dita, fosti membri ai Consiliului de Administratie al societatii, au fost condamnati la sase ani de inchisoare.

Stefan Boboc, fost presedinte al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, si Cecilia Bebis, comisar coordonator al Departamentului de reglementare a pietie si intermediere financiara din cadrul CNVM, au primit o pedeapsa de trei ani de inchisoare cu suspendare pentru neglijenta in serviciu.

Gheorghe Negura, Mircea Costescu si Mircea Ionescu Muscel - Ianculescu, membri ai Consiliului de incredere al FNI, au primit pedepse de cate cinci si patru ani, pentru inselaciune.

In iunie 2006, Curtea de Apel Bucuresti hotarat rejudecarea dosarului, deoarece instanta de fond a solutionat dosarul prea repede si a acordat mai multe termene intermediare. La sfarsitul lunii trecute, Tribunalul Bucuresti a incheiat judecarea dosarului FNI.