Grav accident aviatic in Indonezia. 22 de persoane au murit si cateva zeci au fost ranite, miercuri, in incendiul izbucnit la bordul unui avion Boeing 737 care a ratat aterizarea pe aeroportul din orasul indonezian Yogyakarta. La bordul aeronavei care plecase de Jakarta erau 133 de pasageri si 7 membri ai echipajului, relateaza AFP online.

21 dintre victime era pasageri iar inca una facea parte din echipaj. Reprezentantii companiei aeriene au anuntat ca au gasit 118 supravietuitori, scrie BBC News online.

Autoritatile anuntasera initial cel putin 49 de morti.

La bordul avionului de linie al companiei Garuda Indonesia se afla o delegatie de diplomati si ziaristi australieni, care il insoteau in vizita in Indonezia pe ministrul australian de Externe. Alexander Downer nu se afla insa la bordul avionului.

Martorii incidentului au povestit ca aparatul a lovit violent pista aeroportului si a luat foc in urma impactului. Numeroase ambulante au sosit la aeroport si zeci de raniti au fost transportati la spitale.

Echipele de specialitate intampina dificultati in identificarea cadavrelor, majoritatea calcinate. Oficialitatile nu s-au pronuntat inca asupra cauzelor accidentului. Un purtator de cuvant al politiei a declarat insa ca, portivit primelor date ale anchetei, ar putea fi vorba de o eroare umana.

Catastrofa aeriana vine la numai o zi dupa cutremurul devastator produs in Insula indoneziana Sumatra si care a facut peste 80 victime.