Ordinul nr. 83 din 1 februarie 2007 pentru aprobarea Instructiunilor de aplicare a prevederilor art. I-IV din Ordonanta Guvernului nr. 3/2007 privind unele masuri financiar-fiscale din domeniul protectiei sociale.

Trusoul pentru nou-nascuti prevazut de Legea nr. 482/2006 privind acordarea de trusouri pentru nou-nascuti, denumit in continuare trusou, se acorda gratuit pentru fiecare copil nou-nascut si cuprinde haine, lenjerie si produse de ingrijire necesare nou-nascutului.

Cuantumul produselor care fac parte din trusou este de 150 lei si se acorda o singura data.

Pentru copiii nascuti in perioada ianuarie - mai 2007 autoritatile administratiei publice locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti, respectiv ale comunelor, oraselor si municipiilor, denumite in continuare autoritatile administratiei publice locale, acorda beneficiarilor contravaloarea in lei a trusou lui.

Contravaloarea trusoului se acorda la cererea scrisa a oricaruia dintre parintii firesti ai copilului sau, in cazul in care acestia nu sunt in masura sa solicite acest drept, prin imputernicit ori la cererea reprezentantului legal al copilului, desemnat in conditiile legii.