Ordonanta de urgenta nr. 2 din 7 februarie 2007 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.

116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati nationale, regii autonome, companii nationale si societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiilor autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale.

• Pot beneficia de prevederile prezentei ordonante de urgenta numai persoanele care au incheiat contracte individuale de munca pe durata nedeterminata cu societatile prevazute la art. 1 cu cel putin 12 luni inainte de data concedierii.

• Persoanele care se reincadreaza in munca beneficiaza de venit lunar de completare in urmatoarele situatii:

- daca in perioada acordarii venitului de completare prevazuta la art. 8 alin. (2) se incadreaza in munca, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, la alte societati decat cele de la care au fost disponibilizate, beneficiaza pe perioada lucrata, pana la expirarea perioadei prevazute la art. 8 alin.

(2), de venit lunar de completare egal cu jumatate din salariul individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de concediere, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mult de jumatate din salariul mediu net pe economie din luna ianuarie a anului in care s-a efectuat concedierea, comunicat de Institutul National de Statistica;

- daca in perioada acordarii venitului de completare prevazuta la art. 8 alin.

- se incadreaza in munca, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, la societatile de la care au fost disponibilizate, beneficiaza pe perioada lucrata, pana la expirarea perioadei prevazute la art. 8 alin. (2), de venit lunar de completare in cuantumul stabilit la lit. a), daca la data incadrarii societatile respective nu mai au capital majoritar de stat.