S-a aprobat

Norma nr. 1/2007 privind calculul valorii activului net si al valorii unitatii de fond pentru fondurile de pensii facultative ***

de     HotNews.ro
Miercuri, 7 martie 2007, 0:00Hotararea nr. 2 din 16 ianuarie 2007 pentru aprobarea Normei nr. 1/2007 privind calculul valorii activului net si al valorii unitatii de fond pentru fondurile de pensii facultative.

Prezenta norma stabileste regulile de evaluare a activelor fondurilor de pensii facultative, de calcul al valorii activului net si al valorii unitatilor de fond.

Valorile mobiliare admise la tranzactionare pe o piata reglementata sunt evaluate la pretul de inchidere al sectiunii principale a pietei respective din ziua pentru care se efectueaza calculul.
Atunci cand sunt admise la tranzactionare pe mai multe piete reglementate, valoarea la care se iau in calcul valorile mobiliare trebuie sa fie reprezentata de pretul de inchidere al pietei de pe care au fost achizitionate.
Instrumentele pietei monetare admise la tranzactionare pe o piata reglementata sunt evaluate prin alegerea uneia dintre urmatoarele metode:
- metoda bazata pe pretul de inchidere al sectiunii principale a respectivei piete reglementate;
- metoda bazata pe recunoasterea zilnica a dobanzii aferente perioadei scurse de la data efectuarii plasamentului.
Metoda aleasa este specificata in prospectul schemei de pensii si este mentinuta cel putin un an.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


98 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by