Invitata in cadrul emisiunii "100%" (Realitatea TV), procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat ca dosarul privind modul in care s-au facut retehnologizarile la Portile de Fier se afla pe masa procurorilor, dar ca premierul Tariceanu nu este implicat in acest dosar. Kovesi mai spune ca nu stie la ce "dosare grele" s-a referit presedintele Traian Basescu.

In "scandalul biletelelor" procurorul general al Romaniei spune ca nu au existat suficiente motive pentru a se autosesiza. In ceea ce priveste plangerea penala facuta de senatorul Ioan Talpes impotriva premierului Tariceanu pentru "bileteleul" trimis presedintelui Basescu, Kovesi spune ca un procuror a preluat cazul dar nu poate aprecia in cat timp acesta-l va solutiona.

Dosarele se solutioneaza greu din cauza lipsei de personal din Ministerul de Interne, Romania avand doar 2057 de procurori, iar anul trecut acestia au avut de rezolvat peste un milion de cauze.

Kovesi recunoaste ca exista si scurgeri de informati din parchete, dar spune ca majoritatea informatiilor aparute in presa sunt oferite chiar de cei inculpati care au acces la propriul dosar.

Memoriul omului de afaceri clujean, Paszkany Arpad, pe care presedintele Basescu a facut o notificare nu a ajuns inca la procurorul general. Kovesi spune ca nu e nimic neobisnuit in aceasta notificare, deoarece Parchetul General primeste zilnic 20-30 de memorii de la diferite institutii, inclusiv de la Presedintie.

Actualul procuror general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a fost colega de an la Facultatea de Drept cu presedintele PD, Emil Boc, dar spune ca nu s-a mai intalnit cu acesta decat la intalnirea de 10 ani de la terminarea facultatii.

textul se actualizeaza