Bucurestenii vor putea traversa centrul Capitalei, zona istorica a orasului sau campusurile universitare pe biciclete inchiriate de municipalitate. Aceasta este una dintre ideile edilului capitalei, care a vizitat recent Parisul. Primarul a mai spus ca viitoarele parcuri de biciclete vor fi manageriate de companii private.

Dupa vizita la Paris, primarul Bucurestiului, Adriean Videanu, s-a intors in Bucuresti cu idei pentru descongestionarea traficului, puse deja in practica de municipalitatea pariziana.

"Parisul are parcuri de biciclete pe care le inchiriaza celor care doresc sa utilizeze aceasta varianta de transport. Eu cred ca centrele universitare din Bucuresti ar putea sa creeze premisa utilizarii acestor biciclete", a declarat Videanu, vineri, intr-o conferinta de presa.

Videanu a declarat ca autoritatile locale vor stabili, in functie de studii sociologice, dar si de traseele viitoarelor piste de biciclete, in ce locatii se vor amplasa parcurile de biciclete.

"Ca si la Paris, nu in tot orasul, vor exista piste de biciclete. Acestea vor fi infiintate in zonele cu verdeata, in cele in care exista restrictii de circulatie sau in zonele in care populatia este dispusa sa utilizeze acest mijloc de transport, in urma unor studii sociologice", a spus Videanu.

Zonele in care se speculeaza ca vor fi amplasate aceste parcuri sunt: zona centrala a orasului, Centrul Istoric, precum si campusurile universitare.