Presedintele PPE Wilfried Martens si liderul grupului PPE din PE Joseph Daul sustin ca alegerile europene ar trebui sa aiba loc in Romania la data stabilita - 13 mai 2007, se arata intr-un comunicat al PPE remis, vineri, presei. Precizarile vin dupa ce grupurile ALDE si PSE au acceptat posibilitatea amanarii scrutinului, in contextul crizei politice interne.

"Grupul nostru parlamentar a pledat intotdeauna cu putere in favoarea unificarii europene si mai ales pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana. Si-a concentrat pentru aceasta intreaga sa forta politica", se arata in comunicat.

Joseph Daul argumenteaza ca "numai asa cetatenii romani vor fi si mai convinsi de faptul ca Uniunea Europeana, si mai cu seama reprezentantii lor in Parlamentul European lucreaza in cele mai bune conditii si in liniste in slujba lor".

Vicepresedintele grupului Socialistilor Europeni (PSE) din Parlamentul European, Jan Marinus Wiersma, declara in urma cu doua zile ca Romania ar trebui sa amane alegerile pentru Legislativul european pana la solutionarea dezbaterilor de ordin intern.

Si liderul ALDE, Graham Watson, declara, joi, dupa intalnirea cu liderul PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, ca o eventuala amanare a alegerilor pentru PE nu ar afecta imaginea Romaniei in relatia cu Uniunea Europeana.

Grupul PPE-DE este cel mai mare grup politic din Parlamentul European cu 277 de membri din toate cele 27 state ale Uniunii Europene.