Fara victorie pe teren propriu de la lansarea instalatiei de nocturna, iesenii s-au dezlantuit in partida cu Jiul. Ionut Balba transforma doua penaltiuri (minutele 62 si 72). In minutul 81, Tincu centreaza perfect, Clement Palimaru deviind balonul peste portarul oaspetilor. In minutul 85, Irinel Ionescu marcheaza un gol senzational, cu calcaiul.

"Partea a doua a fost una dintre cele mai bune pe care le-a facut Poli Iasi de cand sunt eu aici. Ma bucur pentru cei doi tineri care au intrat in partea a doua a jocului, Tincu si Palimaru, care au facut un joc foarte bun. Nu ma asteptam la acest scor, in schimb ma asteptam sa castig."

Ionut Popa - antrenor Poli Iasi

"Am intalnit o echipa care ne-a depasit la toate capitolele si care ne-a supus la un pressing continuu. Cred ca scorul este pe deplin meritat, iar diferenta ar fi putut fi mai mare. Noi nu am mai repetat evolutiile bune din ultimele doua etape si jocul de la Iasi ma pune pe ganduri. Noi suntem de mult la retrogradare, dar continui sa sper ca ne vom salva. Speranta este singurul lucru pe care nu ni-l poate lua nimeni."

Marin Tudorache - antrenor Jiul

Partida a fost aproape sa nu se dispute. Miercuri, LPF anunta ca Jiul Petrosani nu mai este programata in Liga Intai din cauza unei datorii spre Universitatea Craiova. Desi nu recunosc aceasta restanta, conducatorii Jiului au platit suma de 180.000 de dolari Universitatii pentru a putea juca impotriva iesenilor.

Joc linistit pana in minutul 58, dominat de ieseni care nu isi creasera mari ocazii de gol pana in acel moment. Antrenorul Ionut Popa ii trimite in teren pe pustii Palimaru si Tincu, cei doi schimband soarta partidei.

Trei minute mai tarziu, Clement Palimaru primeste o pasa la marginea careului de 16 metri si este tras de Iosif Kalai, centralul Marius Bocaneala dictand lovitura de la 11 metri. Ionut Balba transforma penaltiul, trimitand in coltul opus celui in care s-a aruncat portarul petrosenean.

In minutul 72 vine al doilea penalti pentru ieseni. Mijin patrunde printr-un grup de petroseneni, unul dintre ei impingandu-l pe mijlocasul iesean. Ionut Balba transforma si de aceasta data, trimitand in dreapta, dupa ce la prima executie a sutat in stanga. Curca a ghicit acum coltul, dar nu s-a putut opune intrarii balonului in plasa.

In minutul 81, Tincu centreaza din partea stanga, Clement Palimaru deviaza din 8 metri balonul peste portarul oaspetilor, Ionut Curca, iesit in intampinare.

Tabela este inchisa in minutul 85, cand Irinel Ionescu profita de o gafa a portarului oaspetilor care a scapat un balon din maini si trimite un lob cu calcaiul care poposeste in plasa portii Jiului, atins si de Palimaru, dar dupa ce trecuse de linia portii.

Antrenorul iesenilor a tinut sa dedice victoria unor persoane din Consiliul Local al primariei din Iasi:

"A fost o victorie frumoasa pe care o dedic celor doi consilieri locali care m-au atacat in aceasta saptamana si pe care eu i-am facut «prosti». Continui sa spun ca sunt «prosti» in materie de fotbal. Imi cer scuze fata de ceilalti consilieri care s-au simtit lezati", a spus Popa.

A fost a cincea partida disputata de Poli Iasi pe teren propriu de la inaugurarea instalatiei de nocturna, si prima victorie. In precedentele patru partide, iesenii au pierdut doua si au incheiat de doua ori la egalitate.