Giurgiu vrea sa il concedieze pe Enachescu din cauza unui interviu, acordat cu permisiunea TVR. Postul a mai renuntat la box si la serialul „La Urgenta”.

Vlad Enachescu, redactor-sef la Redactia emisiuni si transmisiuni, Departamentul Sport din TVR, risca sa fie dat afara pentru declaratiile din „Adevarul“, desi primise in prealabil permisiunea Departamentului de Comunicare.

Din comisie in comisie

Tudor Giurgiu, presedintele TVR, a solicitat de luna trecuta desfacerea disciplinara a contractului de munca al lui Vlad Enachescu, pentru nerespectarea regulilor privind exprimarea opiniilor in public.

Mai exact, Enachescu a fost tras la raspundere din cauza unui interviu acordat ziarului „Adevarul“ in 13 februarie, unde a dat detalii despre pierderea drepturilor de transmisie a meciurilor din Liga I. In urma acestor declaratii, presedintele TVR a cerut avizul consultativ al Comisiei de etica si arbitraj din TVR.

„Dl Enachescu a aratat ca a primit, prin Directia comunicare, permisiunea de a raspunde in presa“, arata raportul Comisiei, care a cerut Serviciului Juridic al TVR sa precizeze daca declaratiile lui Vlad Enachescu incalca normele de confidentialitate din TVR si, daca da, care anume.

Cercetarea redactorului-sef de la Sport se va incheia saptamina viitoare si ea nu are legatura cu cealalta sanctiune aplicata lui, de 10% din salariul pe o luna, pentru pierderea drepturilor de televizare a Ligii I, cind au fost pedepsiti si Ioan Todan, directorul Departamentului Sport din TVR, si Cipriana Voicu, director Directia Economica.

„Sint in TVR din 1995, cu mult timp inainte de venirea domnului Giurgiu. Nu imi doresc sa plec, dar daca o sa fiu dat afara, atunci nu o sa am de ales“, a declarat pentru NewsIn Vlad Enachescu.

Integral in Cotidianul