Ministrul Hardau s-a razgandit in privinta conducerii Universitatii din Oradea si a emis, in sfarsit, un ordin de suspendare a rectorului Traian Maghiar care, impreuna cu tatal sau, fostul rector Teodor Maghiar, este anchetat de DNA pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si fals intelectual.

Daca in urma cu doua saptamani Ministerul Educatiei si Cercetarii a refuzat sa emita respectivul ordin, motivand, in mod eronat, ca Legea invatamantului nu permite o asemenea masura in lipsa dovedirii vinovatiei celui acuzat, ieri, conducerea ministerului a luat decizia corecta.

Dumitru Miron, secretarul de stat pentru invatamantul superior, ne-a declarat: "Pana acum am avut doar mesaje neformalizate. Acum avem documente. Am fost notificati de DNA, acum patru zile, cu privire la inceperea urmaririi penale a celor doua persoane.

Apoi, saptamana trecuta a ajuns la noi raportul Autoritatii de Control a Guvernului, care a propus ministrului Hardau sa inceapa procedura de suspendare a lui Traian Maghiar. Senatul universitatii are 30 de zile la dispozitie pentru a se pronunta. In cazul in care va vota impotriva suspendarii, vom hotari atunci ce vom face. Nu vrem sa influentam votul".

Saptamana trecuta, Senatul Universitatii din Oradea s-a solidarizat cu rectorul Maghiar, in urma unei sedinte extraordinare, luand cu unanimitate de voturi (88) decizia ca acesta sa ramana in functie.

Integral in Gandul