Daca intentionati sa va placati blocul cu un strat de polistiren de doi centimetri, in speranta ca veti avea mai multa caldura in apartamente, nu veti face decat sa aruncati banii pe fereastra.

Cel putin asa stau lucrurile in Bucuresti, unde cea mai buna solutie de izolare termica a fatadei trebui sa ia in calcul o grosime de opt centrimetri de polistiren, ne-a declarat Adriana Iftime, directorul general al Patronatului Societatilor din Constructii (PSC).

Cinci centimetri n-ar fi o tragedie, daca soarele incalzeste exteriorul blocului, iar partea de nord a imobilului nu este descoperita. "Situatia este dramatica in Capitala, unde toate locuintele construite inainte de anul 2000 ar trebui reabilitate termic.

Dupa acel an, normativele din constructii au fost modificate, iar locuintele de acum au alt confort termic", explica directorul PSC. Izolarea termica a locuintei nu este un moft romanesc, ci o consecinta a politicii energetice europene, care pune pret pe conservarea energiei. "Blocurile noastre sunt mari "risipitoare" de energie, ca de altfel toate locuintele din tarile Europei de Est.

O modalitate de conservare a energiei este reabilitarea termica", explica Iftime.

Integral in Gandul